Witaj
Anthony.
Tytuł wątku mnie zainteresował, weszłam, przeczytałam Twój pierwszy post i pomyślałam sobie, że skądś znam to uczucie. I
Punkt super odpowiedział
Ale Ty zdaje się, nie bardzo rozumiesz co ludzie do Ciebie mówią/piszą... Uważasz się za lepszego od wszystkich, za najmądrzejszego... I ciągle masz jakieś pretensje do WL, tylko o co??? Coś Ci zrobili czy jak? I po jaką cholerę piszesz o nich w kółko, jacy to są puści i jak się kłócą, a chyba to forum DI a nie WL? Czy może coś mi umknęło??
Cytuj:
przeraza mnie ze ludzie zajmujacy sie przebudzaniem jak srodowisko WL niezaleznatelewizja etc nie potrafia dojsc do skladu i ladu wiadomo ze chodzi o kase bo ci ludzie w srodku sa pusci
To może sam zaczniesz ludzi budzić i uświadamiać? Tak nie za kasę dla odmiany, no i Ty przecież nie jesteś pusty, więc do dzieła
Cytuj:
ale wjcie z duchowego matrixa jest zalezne od twojego DNA od tego czy posiadasz jakokolwiek inteligencje emocjonalna co by oznaczalo iz kontrolujesz swoje emocje i mysli NIE NA SILE tylko tak zostales zaprogramowany/a , macie przyklad w srodowisku WL hehe ciagle podzialy ciagle klotnie z czego to sie bierze ?
I znów WL

I co Ty z tym DNA? Boga sobie z tego zrobiłeś czy co? Aha, zapomniałam, Ty jesteś lepszy, bo masz lepsze DNA

Nie to co my, stado baranów... To gdzie ta Twoje inteligencja emocjonalna i empatia, o której piszesz nazywając ludzi emocjonalnymi kukłami i maszynami?
Tak piszesz w kółko o tej inteligencji emocjonalnej i o tym, że ludzie nie wiedzą co kieruje ich emocjami. Może oświeć mnie i powiedz co kieruje moimi, bo serio nie wiem, a nie chcę być dłużej emocjonalną kukłą...
Cytuj:
wiekszosc ludzi to chodzace zwloki powiedzialbym nawet pasywni psychopaci bo jesli istota ludzka nie wie co rzadzi jej emocjami jest nieswiadoma swoich czynow to moze zrobic wszystko zabic, zgwalcic itp zdziwilbys sie ilu twoich przyjaciol o ile ich masz przy odpowiednio przykazanej sugestii kodowi nawet nie hipnozie zwyklem manipulacji zrobiloby to, ludzie sie nie zmieniaja - debil nie wie ze jest debilem madry wie ze jest - przecietny czlowiek zareaguje stanowczo z gniewem nawet ze skutkiem pobicia jesli zasygnalizujesz ze wkraczasz w jego wysniony od poczecia swiat poniewaz jest maszyna
Ale bzdury piszesz. Ludzie się nie zmieniają, a więc my wszyscy, którzy tu jesteśmy w gruncie rzeczy jesteśmy tacy sami jak byliśmy w chwili narodzin, tak? Ludzie nie są maszynami, są ludźmi, tylko takimi jakby na prochach, nie są w pełni świadomi tego co robią i dlatego dają się manipulować. Ale to wcale nie znaczy, że nie odczuwają. Te uczucia mogą być płytsze (np. miłość), ale są. Ludzie reagują tak jak napisałeś, bo utożsamiają się z tym swoim światem - dla nich to on ich określa i jeśli nagle okazuje się, że ten świat to kłamstwo, więc czymże oni są? Przez całe życie okłamywani i zwodzeni, manipulowani, nieświadomi... To może być ciężkie przeżycie, aczkolwiek nie u każdego tak będzie.
Cytuj:
Każda Istota L. ma swoją ścieżkę, którą podążą, aby się zmienić - stać się bardziej empatycznym, czującym sercem, patrzącym na to co Go otacza, jako na doświadczanie, a na tych co Go otaczają jako na SIEBIE- na innym poziomie. Nie pozwala, aby jego EGO oceniało wszystko i wszystkich, bo WIE, że gdy EGO PRZEJMIE KONTROLĘ NAD NIM. to zamiast WOLNOŚCI - do której podąża , stajnie się NIEWOLNIKIEM EGO.
Dokładnie tak jest. I z tego opisu wynika dla mnie tylko tyle, że to niestety Ty właśnie jesteś niewolnikiem swojego ego, bo widzisz i oceniasz wszystkich wokół.
Cytuj:
Widzisz więcej, ale coś Ci umyka..a umyka Ci życie, coś czego mógłbyś się nauczyć od straganiarza i w czym ów straganiarz jest od Ciebie lepszy,a życie to fundament.
A to proponuję w ramkę i na ścianę
Nie potrzeba znać historii ludzkości od początku, mieć wiedzy o NWO, elitach, gęstościach, kosmosie, ciałach astralnych, mentalnych i innych, żeby być wartościowym człowiekiem. Od każdego, absolutnie każdego, nawet najgłupszego głupka i debila można się czegoś nauczyć. I właśnie tylko wtedy można powiedzieć o sobie, że się widzi więcej
villah pisze:

Też Ci życzę z całego serca, żeby szybko Ci ten etap przejściowy minął, bo wiem, jak ciężko żyć z taką świadomością i podejściem do świata