Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 21 gru 2014, 23:15

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: 17 mar 2013, 19:12 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 gru 2012, 12:23
Posty: 5
Płeć: kobieta
Witam, sok ze świeżej białej kapusty zawiera nie znaną witaminę U. , 2-3 szklanki dziennie oczyszcza komórki , tak że w wypadku chorych na raka - nie występują przerzuty. Dla osób chorych na wrzody i na nadżerki w żołądku- 2 tygodnie kuracji i wrzody zanikają. Sprawdziłam na sobie , Działa. O tej witaminie znalazłam na chińskich i rosyjskich stronach medycyny naturalnej. U nas o tym nie piszą , w latach 60 francuscy naukowcy robili badania nad witaminą U., ale jej działania przeciwrakowe zostały utajnione. I produkcji zaprzestano. Nie jest to na rękę kartelom farmaceutycznym, gdyż jak wiadomo, skuteczny lek na raka pozbawi ich miliardowych korzyści z tysięcy ton leków, które osoby dotknięte rakiem wykupują, nie patrząc na koszty. Pijmy sok ze świeżej białej kapusty. Oczyszcza organizm i nie ma skutków ubocznych, jej rozpuszczalna w wodzie. Moja córka , chemiczka, pracuje nad jej izolacją, mamy zaprzyjaznione laboratorium, może uda się jej wyizolować witaminę U..... to by było !!!! Będę
pisała nad postępem prac.
Proszę wpisywać efekty , jakie uzyskaliście w leczeniu chorób po piciu soku ze świeżej białej kapusty. Będzie to pomocne dla naszej społeczności. Pozdrawiam.
Z 1 średniej główki białej kapusty uzyskujemy ok 1 litr ,smak kalarepy, do wypicia w ciągu doby, na drugi dzień lekko fermentuje.

_________________
pianistkadorota, antyglobalistka...to dalej JA.

QVO VADIS CZŁOWIEKU?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 17 mar 2013, 19:12 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 17 mar 2013, 19:28 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2010, 18:48
Posty: 53
Lokalizacja: Poznań
Płeć: mężczyzna
Bardzo ciekawy post!
Zabieram się właśnie za oczyszczanie organizmu i mam pytanie: jak otrzymujesz ten sok (tzn jak wyciskasz ten sok z kapusty?)



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 17 mar 2013, 19:36 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 23 lip 2010, 10:45
Posty: 1977
pianistka pisze:
Moja córka , chemiczka, pracuje nad jej izolacją, mamy zaprzyjaznione laboratorium, może uda się jej wyizolować witaminę


Żeby się nie okazało, że ta wyizolowana witamina jest szkodliwa, jak wiele takich czystych substancji. Trzymajmy się zasady sprawdzonej. Czyli pijemy soki jak najmniej przetworzone.


pianistka pisze:
O tej witaminie znalazłam na chińskich i rosyjskich stronach medycyny naturalnej.


To może jakiś cytat z tej strony.

-------------------------------------------------------------------------

Witamina U, Wrzody żołądka i kapusta biała.

Wrzody żołądka i kapusta biała.

Jay Kordich zwany Ojcem Sokowania - The Father Of Juicing, a ostatnio jako Juiceman znany od lat w wielu krajach jako gorliwy propagator sokowania, sam mówi o sobie - soko-a-holik. Juiceman niedawno skończył 88 lat. Jak sam twierdzi swoją kondycję i dobre zdrowie zawdzięcza codziennemu piciu soków owocowych i warzywnych. Jay K. preferuje na pierwszym miejscu soki owocowe. Wg. niego, owoce można też zjadać w całości, natomiast warzywa najlepiej jest spożywać w postaci soku. Dzisiaj będzie o soku z kapusty, z którym Jay łączą dawne wspomnienia. Najpierw kilka słów o Jay Kordich, które wyłapałam z licznych wywiadów jakie udzielał i nadal udziela prasie i TV.

"Byłem piłkarzem.... jadłem wszystko; mięso, słynne hot-dogi, hamburgery, boczki, żeberka, jajka, soki z puszek, itp. Jako wysportowany młodzieniec byłem z siebie zadowolony, nawet nie myślałem, że mogę kiedyś zestarzeć się - to mnie nie dotyczy.
W szkole miałem wszystkie medyczne klasy, sekcje zwłok i anatomia człowieka to wszystko nie było mi obce. Lecz nie dbałem o siebie, ponieważ byłem zdrowy.
Aż pewnego dnia 'dostałem po oczach" i zacząłem się zastanawiać co produkty zwierzęce robią ze mną, z moją wątrobą, pęcherzem...
Miałem guza, wielkości monety 10-cio centowej w pęcherzu moczowym.
W medycznej szkole spotkałem starszego lekarza, miał wtedy ok. 80 lat - Dr. Baldwin. On mi powiedział - "Jay, jedź do Nowego Jorku do doktora Maxa Gersona. (Dr Gerson był w tym czasie osobistym lekarzem dr Alberta Schweitzera). On zajmuje się leczeniem ludzi, którzy chorują na raka. A twój wrzód jest rakiem".
Pojechałem do Nowego Jorku do dr Gersona. Dr Gerson powiedział mi - pij soki, soki i jeszcze raz soki. To był rok 1948.... Piłem sok jabłokowo-marchewkowy... kilka szklanek dziennie.
A w 1949-50 byłem już apostołem soku. Mówiłem o tym wszędzie... Z czasem wszyscy zapomnieli moje prawdziwe nazwisko - Jay Kordich. Stałem się popularny jako Juiceman. To mi się nawet podobało.
Zaraz po tym jak stałem się znany jako Juiceman zostałem zaproszony do Stanford, aby nauczyć lekarzy jak robić soki. Dr Garnett Cheney , profesor medycyny z Uniwersytetu Standforda, leczył ludzi, a także więźniów na wyspie Alcatraz, którzy mieli wrzody żołądka sokiem z kapusty białej.
Wiesz, kiedy jesteś oddzielony od rodziny, dzieci, znajomych, straciłeś pracę, swoje życie, nie możesz wyjść na zewnątrz, mieszkasz w bardzo maleńkiej klatce ... to można oszaleć. Stres, zmartwienia, złość, smutek, i byle jakie jedzenie to podstawowe przyczyny wrzodów żołądka, i innych chorób.
Pojechałem na wyspę Alcatraz i pokazałem ludziom jak robić sok z kapusty, świeżo wyciśnięty sok z kapusty.
Okazało się, że każdy z uwięzionych zaczął pić sok z kapusty i u każdego, który miał wrzoda na żołądku, wrzód znikł w ciągu 7 dni. Tylko u bardzo nielicznych ból się zmniejszył, a proces leczenia trwał dłużej.
To brzmi jak bajka, ale tak było, jest to udokumentowane.
Dr Cheney używał soku z kapusty w leczeniu wrzodów żołądka i dwunastnicy. Dobroczynne działanie soku z kapusty przypisywał witaminie, którą nazwał Vitaminią U (U od ulcer/wrzód) z braku lepszej nazwy.
.Nie przypisuję sobie zasługi w tym temacie, to sprawa lekarzy. Mogę tylko powiedzieć, że byłem bardzo szczęśliwy, że mogłem robić dla nich te soki. To bardzo mnie oświeciło. Było to wiele lat temu - 10949/50.
To były początki mojej przygody z sokowaniem. Sam walczyłem z moim demonem - rakiem pęcherza. Po ok. 10 dniach do 2ch tygodni, skończyły się moje krwawienia, krew w moczu już się nie pojawiła. Tylko przez picie soków. To było moje doświadczenie z tzw. pierwszej rąki.
Tak mówił o sobie Juiceman - Jay Kordich.

http://flyashighaseagles.blogspot.com/2011/10/wrzody-zoadka-i-kapusta-biaa.html



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 18 mar 2013, 10:47 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 gru 2012, 12:23
Posty: 5
Płeć: kobieta
Wyciskam w sokowirówce, kroję kapustę na mniejsze kawałki i w 15 minut wszystko jest gotowe)))
witaminy U (L-metylo-metionino-sulfonian).
Witamina U była produkowana w latach 60-tych przez firmę francuską Beytout w formie draż. 250 mg. W lekach miała postać bromku lub chlorku. Zalecana dawka wynosiła 500 mg 3 razy dziennie przed jedzeniem. Aktualnie nikt jej oficjalnie nie produkuje.

Witamina U występuje w naturalnej postaci w soku z kapusty. Uważano, że jest to czynnik przeciwwrzodowy – Antiulcerosum. Działanie witaminy U polega na przyśpieszaniu gojeniu owrzodzeń, osuszaniu wrzodów i łagodzeniu objawów nieżytu żołądka. Witamina ta hamowała nadmierne wydzielanie soku żołądkowego i łagodziła proces samostrawienia ściany żołądka. Witaminę U podawano także profilaktycznie, jako lek przeciwwrzodowy, przy równoczesnym stosowaniu leków mogących wywołać chorobę wrzodową żołądka i dwunastnicy, np. leki przeciwreumatyczne. Badania nad skutecznością w leczeniu raka były przeprowadzane, wykazywały że oczyszcza komórki przy podziale z błędnego kodu genetycznego, co zapobiega w przypadku raka złośliwego przerzutom na inne organy. Badania były prowadzone w amerykańskich instytutach, jednakże informacje są bardzo ograniczone, bardzo trudno dotrzeć do wyników badań, witamina ta nie jest powszechnie znana, nikt jej nie produkuje. Cisza zapadła. Co jest bardzo zastanawiające, bo koszt produkcji jest bardzo niski, gdyż kapusta biała jest warzywem ogólnie dostępnym na całym świecie.
-- 18 mar 2013, 10:49 --

Znalazłam specyfikacje witaminy U ::


Preferred Nazwa (Preferred_Name)
Methylmethionine sulfoniowe Chloride
Synonimy (FULL_SYN)
Witamina U
S-Methylmethionine Chloride
Ardesyl
Cabagin U
ID
Methylmethionine_Sulfonium_Chloride
Pełna Id
http://ncicb.nci.nih.gov/xml/owl/EVS/Thesaurus.owl # Methylmethionine_Sulfonium_Chloride

z tej powyższej stronki zamieszczam jedną zinformacji:

w>A substance that is being studied in the treatment of cancer. It belongs to the families of drugs called angiogenesis inhibitors and protein tyrosine kinase inhibitors.</ncicp:def-definition><ncicp:def-source>NCI-GLOSS</ncicp:def-source></ncicp:ComplexDefinition></P325>
<P97 rdf:parseType="Literal"
><ncicp:ComplexDefinition><ncicp:def-definition>An orally bioavailable tyrosine kinase inhibitor. Axitinib inhibits the proangiogenic cytokines vascular endothelial growth factor (VEGF) and platelet-derived growth factor rec

W> Substancja badana jest w leczeniu raka. Należy do rodziny leków zwanych inhibitorami angiogenezy i kinazy tyrozynowej białka
<P97 rdf: parseType = "dosłowny"
> <ncicp:ComplexDefinition> <ncicp:def-definition> doustnym inhibitorem kinazy tyrozynowej. Axitinib hamuje proangiogenic cytokiny czynnik wzrostu śródbłonka naczyń (VEGF) i REC pochodzenia płytkowego czynnika wzrostu

CAS_Registry
1115-84-0
Chemical_Formula
C6H14NO2S.Cl
kod
C82926
Concept_In_Subset
FDA Założona Nazwy i unikalny składnik Identifier Kody terminologia
Contributing_Source
FDA
FDA_UNII_Code
G9CUR2204U
FULL_SYN
Cabagin U
S-Methymethionine Chloride
Witamina U
Ardesyl
Nazwa Legacy Concept
Methylmethionine_Sulfonium_Chloride
Preferred_Name
Methylmethionine sulfoniowe Chloride
etykieta
Methylmethionine sulfoniowe Chloride
Semantic_Type
Substancja farmakologiczna
UMLS_CUI
C0042889
subClassOf
Suplement diety

-- 18 mar 2013, 10:52 --

witamina ta została odkryta w latach 60 we Francji, dokopałam sie info o jej badaniach w amerykańskich instytutach zajmujących sie leczeniem raka, i słuch o niej zaginął.

-- 18 mar 2013, 11:00 --

Tutaj wklejam tłumaczenie strony na temat warzyw, trochę nie gramatycznie, ale sens można odczytać.

http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... ancer.html

Może warzyw leczyć raka?

Angela Dowden, Daily Mail

Komentarze (0)
Udział

Wszyscy wiemy, że warzywa są dobre dla nas - ale niektóre są lepsze od innych.

Dieta bogata w zielone warzywa liściaste, na przykład, może niemal o połowę ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, naukowcy z Uniwersytetu w Liverpoolu poinformował niedawno.

Tutaj femail.co.uk wymienia dziesięć z najlepszych "super warzywa" - wraz z dolegliwości mogą leczyć lub zapobiegać.

BROKUŁY

Chroni przed: rak jelita grubego, rak piersi

Według badań Uniwersytetu w Liverpoolu, brokuły i inne zielone warzywa zawierają błonnik bogate w galaktozy cukru, które mogłyby zapobiec białek zwanych lektyny od wiązania do błony śluzowej jelita grubego, powodując uszkodzenia.

Brokuły i inne warzywa kapustne rodzinnych są również bogate w związki indolowe - chemikalia roślin, które wydają się zmieniać metabolizm estrogenów, zmniejszając ryzyko zachorowania na raka piersi. Dwa z trzech badań analizujących związek między rakiem piersi i warzywa kapustne, że wysokie spożycie zmniejszało ryzyko o 40pc.

Związek o nazwie sulphorophane w brokułach także stymuluje produkcję enzymów wątrobowych, które niszczą chemikalia cancercausing.

POMIDORY

Chronić przed: Rak, choroby serca

Jednym z głównych składników aktywnych w pomidorach likopen jest fitochemiczne, która zwalcza wolne rodniki, które mogą powodować raka.

Według recenzji w Journal of the National Cancer Institute, ludzie, którzy jedzą dużo żywności na bazie pomidorów może zmniejszyć ryzyko rozwoju różnych nowotworów przez 40pc.

Dowody na pomidory "korzystne najsilniejszy efekt raka prostaty, płuc i żołądka, ale może być również przedstawione na jelita, przełyku, trzustki, jamy ustnej, piersi i szyjki macicy.

Przetwórstwa pomidorów na ketchup, przecier lub sos zwiększa dostępność likopenu przez zmiękczenie twardych ścian komórek roślinnych.

Badania studiuje ponad 1000 amerykańskich i europejskich mężczyzn znaleziono osób z najwyższym poziomem likopenu były o połowę może miał atak serca.

KAPUSTA

Chroni przed: wrzody żołądka, rak jelita grubego, rak piersi

Twierdził kapusty łatwości wrzodów żołądka dzięki obecności glutaminy i S-methylmethionine.

Ludowym sposobem jest pić kilka litrów soku z kapusty dni, ale świeżo kapuśniak jest bardziej smaczna alternatywa. Jako członek rodziny krzyżowych warzyw, kapusta może też zapobiec raka jelita grubego i raka piersi.

Jedno z badań wykazało, US ludzie, którzy jedli więcej kapusty niż raz w tygodniu zmniejszyło ryzyko zachorowania na raka jelita grubego przez twothirds, choć inne badania nie wykazały takich rozstrzygające wyniki.

Kapusty brukselskiej

Chronić przed: raka, wady wrodzone, choroby serca

Inny członek rodziny krzyżowych roślinnego,

Brukselka zawierają silny związek przeciwnowotworowy synigryna który "przekonuje" przedrakowe komórki do popełnienia samobójstwa - naturalny proces zwany apoptozą.

Według naukowców z Instytutu Badań Żywności w Norwich, efekt jest tak potężny, że nawet sporadyczne posiłek z kapusty może zniszczyć te komórki.

Niestety dla sprouthaters, łagodniejszy Kiełbik, słabszy efekt przeciwnowotworowy.

Jednak wszystkie kiełki są doskonałym źródłem kwasu foliowego (forma żywności foliowego pomocy) i może pomóc zmniejszyć ryzyko wad wrodzonych, jeśli spożywane przed i podczas ciąży. Kwas foliowy zmniejsza również poziom choroby serca czynnikiem ryzyka we krwi o nazwie homocysteina.

SZPINAK

Chroni przed: zaćma i zwyrodnienie plamki żółtej

Dwa przeciwutleniacze szpinaku - luteiny i zeaksantyny - wydają się chronić przed wiekiem chorób oczu, w tym zaćmy oraz zwyrodnienie plamki żółtej.

Uważa się, że te dwa phytochemicals - znaleziono w skoncentrowanych ilościach w siatkówce - neutralizują szkodliwe wolne rodniki generowane w oczy dzięki ekspozycji na słońce.

W jednym z amerykańskich badań, ludzie, którzy jedli szpinak 5-6 razy w tygodniu miał 86pc mniejsze ryzyko konieczności zaawansowanego zwyrodnienia plamki żółtej.

Jarmuż jest również bogata w luteiny i zeaksantyny.

Rukiew wodna

Chroni przed: Osteoporoza, anemia, mięśniaki

Gastronomia 75g rukwi wodnej zapewnia 16 pc do zalecanego dziennego spożycia (RDA) na wapń i 12 PC RDA dla żelaza, pomaga zapobiegać osteoporozie i anemii.

Kobiety, które jedzą dużo rukiew wodna i inne warzywa zielone mają również mniejsze szanse zachorowania na mięśniaki (łagodne przyrosty w łonie matki), według badaczy we Włoszech, choć powodem nie jest jasne.

Cebula i czosnek

Chronić przed: Wysoki poziom cholesterolu, zawał serca, katar sienny, rak, zapalenie

Związki siarki w czosnku

oznacza to, że regularne spożywanie może pomóc obniżyć poziom cholesterolu i zmniejszenia krzepliwości krwi.

W badaniu, w Royal Victoria Infirmary w Newcastle, cebula jedzone śniadanie fry-up odwrócić normalną skłonność do krzepnięcia krwi po posiłku tłuszczowym. Czosnek również wyświetla immunologicznego pobudzanie, antybakteryjne, decongestive i przeciwnowotworowe właściwości. Niedawne badania kobiet w Iowa, USA, stwierdził, że ci, którzy jedli czosnek więcej niż raz w tygodniu były o połowę częściej niż osoby jedzące czosnek do rozwoju raka jelita grubego.

Żółty, czerwony, a zwłaszcza (ale nie białe), cebula zapewniają bardzo wysoki poziom kwercetyny, przeciwutleniacza z rodziny flawonoidów.

Uważa się, że kwercetyna pomóc stłumienia (np. zapalenie stawów) i reakcje alergiczne (np. na katar sienny), jak również ograniczenie występowania ataków serca.

Cebula smażenia nie zmniejsza ich zawartość kwercetyny.

MARCHEW

Chronić przed: Słaba widoczność w nocy, przeziębienia, rak

Marchewki są najbogatszym pojedynczym źródłem beta-karotenu, który ma stymulujący układ odpornościowy i przeciwrakowe skutku - prawdopodobnie poprzez niwelują nadmiaru wolnych rodników, które powodują mutacje komórek.

Beta-karoten, może być przekształcony w witaminę A, niezbędne dla oczu zobaczyć w przytłumionym świetle. Witamina A pomaga zachować fragmenty śluzu w jamie ustnej, nosa i gardła zdrowe, zmniejsza ryzyko przeziębienia i grypy.

Czerwona papryka

Chronić przed: Przeziębienia, rak

Czerwona papryka są bogatym źródłem witaminy C i beta-karoten - wzmocnienia układu odpornościowego i ochrona przed wszystkim-od przeziębienia do raka.

Aby zwiększyć ich wpływ, jeść gotowane lub pieczone na węglu drzewnym im. Ciepło zmiękcza ścian papryki 'komórek, pozwalając większej ilości beta-karotenu do wydania.

Grzyby shiitake

Chronić przed: Rak, choroby wątroby, zakażenie

Zawierają immuneboosting lentinan, który jest używany jako leku przeciwnowotworowego w Japonii.

W badaniach wykazano, lentinan zmniejszyć szybkość rozprzestrzeniania nowotworów oraz w celu poprawy objawów zapalenia wątroby typu B u pacjentów.

Uważa się, że korzyści pochodzą zdolności lentinan celem jest pobudzenie białych krwinek zwanych limfocytów T.

Badanie wykazało, że japoński ekstrakt grzyby shiitake zwolnił układu immunologicznego pogorszenie pacjentów zakażonych H

Read more: http://www.dailymail.co.uk/health/artic ... z2Nss4J1N6
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

.
.
.
.



.
TLUMACZENIE Z ROSYJSKIEJ STRONY:


.
.


http://fitfan.ru/nutrition/vitamins/3245-vitamin-u.html


10 lutego 2012
Witamina U
Witamina U części substancji, takich jak witaminy. Został znaleziony w surowych warzyw. Ponieważ ich sok pomaga leczyć wrzody, wyizolowane z witaminy zwaną witamina U (ulcus - wrzód). Związek ten jest utworzony z metioniny (jeden z aminokwasów), a w związku z tym przeciw wrzodowa witaminy, wielu naukowców uważa, jak witaminy, substancje. Absolutnie niezbędne do ciała witaminy u nie można nazwać, ale ważne jest, aby zauważyć, że w komórkach tkanek i narządów nie powstaje, tak więc musi się z żywnością.
Witamina ta jest łatwo rozpuszczalny w wodzie, odporna na przedłużone działanie wysokich temperatur, alkalicznych, ale również przechowywane w środowisku kwaśnym.


Codzienna pielęgnacja
Określenia dziennego zapotrzebowania witaminy U jest trudne, ponieważ połączenie stale styka się z produktów roślinnych. Jednak średnie spożycie witaminy U na dzień, a jeszcze zaznaczone jest od 100 do 300 mg.

Dla osób z zaburzeniami czynności żołądka, zwłaszcza ze zmianami w kwasowości, zwiększone dawki: 200-400mg.

Sportowcy podczas wykonywania zaleca spożywać 150 do 250 mg dziennie, a w okresie bardziej konkurencji wymaga od 300 do 450 mg.


Funkcje w organizmie
Witamina U (metilmetionin) w organizmie wiele ważnych funkcji, z których jeden jest usuwania niebezpiecznych związków do ciała. Witamina U pomaga zidentyfikować substancji obcych i rozporządzania nimi. Substancja ta jest również jednym z uczestników w syntezie innych substancji biologicznie czynnych, takich jak witaminy, choliny (B4).

Główną cechą tej witaminy jest zdolność leczenia wszelkiego rodzaju erozji i owrzodzeń w błonie śluzowej przewodu żołądkowo-jelitowego. Neutralizuje głównej partii szkody - histaminy. Histaminy - substancji, która jest uwalniana w trakcie zapalenia, zwiększa produkcję soku żołądkowego, "puchną" ściany żołądka / jelit i ból.

Witamina U normalizuje kwaśność żołądka Oznacza to, że jeżeli podnosi się - zmniejsza się, jeśli wzrost - zmniejsza. Dlatego witamina działa jako obrońca w żołądku, ponieważ obsługuje fizjologiczny poziom pH, co jest niezbędne w celu prawidłowego trawienia pokarmu i kwasu nie jest uszkodzony ścianę żołądka.

Oprócz działania witaminy U neutralizuje promuje wczesne odzyskanie struktury skóry, który jest stosowany w leczeniu chorób skóry.

Zdolność neutralizacji histaminy witaminy U nie jest niezbędny do przewodu pokarmowego, w tym, ale także całego ciała. Ponieważ zmniejsza objawy stanów alergicznych, takich jak:
alergia pokarmowa - objawia się biegunką (częste stolce częściej niż trzy razy dziennie), nudności, ogólne osłabienie;
Astma - typowa astma, brak tlenu, wynikające z samej alergii;
katar sienny - pojawienie się łzawienie oczu i katar w odpowiedzi na wdychanie pyłku.

Nieracjonalne stosowanie tłuszczu (smażone, kwasy spożywcze) prowadzi do odkładania cholesterolu i jego pochodnych w ścianie naczynia i wątrobie. Zazwyczaj wyniki w przyszłości zastąpić tkanki wątroby z tłuszczu, do rozwoju miażdżycy serca, mózgu, aorty. Witamina U poprawia metabolizm tłuszczów, chroniąc naczynia krwionośne i uszkodzenia wątroby. W przypadku rozwoju miażdżycy, korzystny wpływ na krążenie krwi w dotkniętych naczyń mózgu i serca, zapobiega postęp choroby.

Badania wykazały, że witamina U ma dobry wpływ w leczeniu depresji (obniżenie nastroju niewytłumaczalne). Jest to rodzaj zaburzenia nastroju, w których standardowe leki psychiatryczne nie pomóc. W tym przypadku, jest stosowanie witaminy U. Fakt ten po raz kolejny związany z jej Możliwość kontrolowania metabolizm cholesterolu , Jak dziwnie cholesterolu - jednego z głównych "Regulatorów" nastroju.

Witamina U ma wyraźny zdolność do neutralizacji substancji toksycznych. Należy zauważyć, że u osób palących, pijących osób witamina ta niemal całkowicie zużyte. Ponadto ilość pozostałego po neutralizacji nie wystarczy do ochrony błony śluzowej żołądka i jelit. I na tle zmniejszonego poboru witaminy U pokarmowego jest bardziej podatny, co prowadzi do pojawienia się wrzody i nadżerki.


Brak witaminy U
Ludzie nie długo jeść produkty roślinne ma objawy hypovitaminosis. Głównym przejawem braku witaminy U jest nadkwaśność żołądka , Co prowadzi do uszkodzenia ściany żołądka i jelit, aby dać im wrzody i nadżerki. Chociaż objawy niedoboru witaminy u ludzi nie występuje.

Metionina - konieczne jest kwasu dla organizmu ludzkiego, które jest wykonane na podstawie witaminy U. Jednak witaminy jest niezbędne tylko dla niektórych gatunków ryb i ssaków. Naukowcy zauważyć, że w przypadku braku witaminy U w organizmie człowieka, eliminując działania wykonywać inne podobne substancje pokrewne, tj. nie jest zasadniczą sprawą, jak w przypadku z metioniny. Z tego powodu, wielu naukowców i nazywana witaminą U witaminy jak substancję.


Przedawkować
Ponieważ jest to witaminy rozpuszczalne w wodzie, jest szybko spędzony i przekroczenie bezpiecznie wydalana przez nerki, nie obserwowano objawów hiperwitaminozy.


Źródła w produktach
Witamina U jest bardzo często w naturze substancji. W organizmie ludzkim chodzi głównie z produktów roślinnych. Najwięcej witaminy U jest zawarte w kapuście, mimo że ma wystarczającą liczbę i pietruszka, cebula, seler, marchewki, szparagi, buraki, pomidory, słodka papryka, szpinak, rzepa, ser, ziemniaki, banany. Witamina U jest nawet w zielonej herbacie. Produktów pochodzenia zwierzęcego, ma wiele małych. Tylko surowe mleko, surowe żółtka i wątroba zawierają małą ilość witaminy U.

Ważne! Bezpieczeństwa substancji w produktach zależy od przechowywanych warzyw i jak przygotować potrawy z nich. Z odpowiedniego przygotowania żywności witaminy U prawie całkowicie zachowany w nim. Na przykład, podczas gotowania, przez 10 minut, warzywa, witaminy U jest mniej jedynie 4%. Zasadniczo, stosuje się to do wszystkich witamin rozpuszczalnych w wodzie, takich jak witaminy i substancje. Jeśli gotować dania warzywne 30-45 minut dłużej, a nie tylko witamina U nie będzie tam spadać zawartość wszystkich witamin. Najlepsza witamina U jest przechowywana w gotowanych buraków, więc dla tych, którzy cierpią na choroby przewodu pokarmowego, sałatkę z buraków jest bardzo istotne.

W sztucznie zsyntetyzowanego witaminy U, a następnie, jak wszystkie sztucznych witamin, ma mniejszą aktywność w porównaniu z jej substancji. W syntetyzowany postaci substancji jest biały proszek, słodki smak o charakterystycznym zapachu. Sztuczne witaminy U jest dobrze rozpuszczalna w wodzie. Nawet w przypadku długotrwałego używania nadmiernej ilości witaminy U, jak lekarstwa, objawy hiperwitaminozy metilmetionina człowieka nie pojawia. Sztuczne witaminy U jest zastosowanie w charakterze leku w leczeniu wrzodów żołądka i dwunastnicy.


Interakcje z innymi substancjami
Witamina U jest neutralny (nieagresywne) jest rzeczywistym i nie ma wpływu na wchłanianie innych substancji. Z kolei, minerałów, wody i witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, leki nie wpływają na wchłanianie witaminy U. Warunkiem jego wejścia w krwi jest w kwaśnym środowisku żołądka. Jeśli jest naruszenie (zmniejszenie) kwasowości żołądka, wchłaniania witaminy U jest niższe w, nawet jeśli wystarczające zapasy żywności. Należy zauważyć, że niektóre substancje zobojętniających (kwasu w żołądku) nadal może mieć wpływ na wchłanianie witaminy.



KOLEJNE TLUMACZENIE Z ROSYJSKIEJ STRONKI
:
http://www.km.ru/zdorove/2011/11/01/zdr ... zhdaet-rak






Kapusta zapobiega rakowi
11.01.2011 17:35, Aleksander Zinowiew
Белокочанная капуста предупреждает рак
Kapusta zapobiega rakowi
Materiały:

Jednym z najnowszych odkryć w dziedzinie dietetyki jednoznacznie stwierdził: witamina U, zawarte w kapuście, działa jako środek przeciwnowotworowy

Powrót w późnych latach 40-tych ubiegłego wieku, został oficjalnie zarejestrowane w soku z kapusty do naukowców amerykańskich. Ta witamina nauczyli się leczyć wrzody żołądka. Ale nie tylko ona. Udowodniono, że witamina U jest potrzebny tylko dlatego organizm nie wytwarza go.

Dziś wiem, jak wielka jest jej funkcja. Witamina pomaga siły ochronne organizmu rozpoznać obcych połączenie i się ich pozbyć. Bierze również udział w syntezie wielu cennych substancji biologicznie czynnych.

Najważniejsze odkrycia dokonano dużo później. Na przykład, zdolność zmniejszenia kwasowości witaminy U, poprawy downshifts. Witamina U zmniejsza objawy alergii, astmy, kataru siennego i innych udręk alergicznych, wpływa na metabolizm tłuszczu - chronić wątrobę z tłuszczu, pobudza krążenie mózgowe i wieńcowe w miażdżycy; zneutralizować niektóre trucizny i toksyny. A może nawet złagodzić depresję. Przede wszystkim, w tym witaminy ochrony kobiet przed zapaleniem.

Mammalogia dzisiaj nie zawaham się polecić świeże liście kapusty w leczeniu mastitis - usuwanie obrzęków, uszczelki, i guzów w piersi. Zgodnie z kapustą pacjentów pozostawia naprawdę dobrą pomoc w postaci kompresów. A jeśli znalazłeś pierś kartce białej kapusty pomoże jej pozbyć. Witamina U pomaga z wieloma innymi chorobami.

- Ze względu na potas zawarte w kapuście, poprawia pracę serca, - potwierdza nowe teorie Dietetyk Andrew Sveshnikov. - Potas jest potrzebne przez organizm do normalnego funkcjonowania mięśni i wielu innych procesów enzymatycznych. Włókna zawarte w kapusty w dużych ilościach, i pomaga w soku do wydalania nadmiaru cholesterolu. Więc, chronić od wieku choroby udaru mózgu i zawału serca i chronić przed miażdżycą. Kapusta również podać węglowodany i tłuszcze nakładane na bokach i innych miejscach, i gromadzą się w wątrobie. Kapusta jest bogata w sole mineralne, które pomagają wydalać nadmiar płynu, a tym samym zmniejszenie ciśnienia krwi.

I dla diabetyków kapusty jest niezbędne w diecie, ponieważ zawiera bardzo małe ilości węglowodanów. W tym przypadku jest to dobrze wykorzystać w postaci soku, najlepiej - w mieszaninie z soku z kapusty, marchew i sałaty w równych proporcjach.

Te narzędzia lecznicze zostały znalezione dawno temu. Już w XVII wieku w Travnik "Cool winnicy" jest napisane: kapusta "odrzuca macicy plwociny przerwy, moczu i powoduje wiatry." W czasach Rusi Kijowskiej świeża kapusta jest stosowany w leczeniu chorób serca, wrzodów i innych dolegliwości. Dowody na to można znaleźć w "Izbornik" Światosław (XI w.), "surowy sok wrangles wart." Kapusta i nawet kolby ceniona w Rosji. Południowe plemiona słowiańskie pierwszy dowiedziałem się z kapusty z życia w Krym, Morze Czarne i inne części kolonistów grecko-rzymskich.

Dawno, dawno temu, w niektórych krajach może stanowić głowę kapusty jako dar, a całkiem poważnie. W Anglii, na przykład, w kształcie Pomnik człowieka kapustnych który przedstawił pierwszy z Holandii.

Cenniejsze świeża kapusta. Ze względu na witaminy C i wielu innych minerałów użytecznych, osłabiony człowiek pomoże szybko zwiększyć hemoglobiny. W rosyjskiej ludowej odniesienia medycznej wiele receptur kapusty, "Sok z kiszonej kapusty pomaga z padaczką ... Solanka Sauerkraut zapobiega rozprzestrzenianiu się gangrena (w książce "Antonow ognia"). " Kapusta kiszona wzmacnia zęby i dziąsła. Kapusta pomaga serca pacjentów: wzmocnienie mięśnia sercowego.

Nasi przodkowie wierzyli, że jeśli żuć sok z kapusty i pić, to pozbywa się chorób głowy i spłukać sok z kapusty lub bulion to z olejem sezamowym, aby ulżyć ból gardła.
Dziś jest również, że świeży sok kapusty i użyteczne w leczeniu chorób układu oddechowego, śledziony, wątroby i pomaga w bezsenności, oparzenia, egzema, skaza (zołzy), hemoroidy, ma przeciwszkorbutowy aktywność. Lud mówi: "Jedz kapustą noc - nie widziały koszmary".

Teraz, w późnym upadku, nie brakuje kapusty. W wielu krajach, tradycyjna medycyna i do dziś oficjalnie soku z kapusty w zapalenie żołądka, wrzody żołądka i dwunastnicy, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, gruźlica płuc (z miodem), choroby wątroby. Kapusta szypułka inni eksperci uważają lekiem przeciwnowotworowym. Odwar z nasion kapusty pomaga w bólach stawów i wykorzystać ją jako środek moczopędny.

Przepis na kapuście kompresji klatki piersiowej

Liście kapusty na piersi na wierzchu - celofan, watę cukrową, a następnie umieścić na biustonosz i jeden wolny. To prawda, że ​​lekarze mówią, że jest to tylko pomoc wyznaczonym medycyny.

Kapusta jest często obecny i w zalecanych diet odchudzających: B100 g kapusty zawiera tylko 20 kalorii. Ale musimy wiedzieć, co bezcenny wpływ soku z kapusty (i inne soki warzywne), nie pomoże, jeśli człowiek nadużywa alkoholu. A: witamina U «nie lubi" ciepłe i zniszczone przez ogrzewanie. Jeśli kapusty, na przykład do gotowania, a następnie w ciągu 10 minut, 4,3% zniszczeniu zamkniętego witaminy, po upływie 30 minut, - 11-13% i w godzinę - 61-65%. Ale w mrożonych i konserwy witaminy U jest przechowywane w kapuście jest prawie pełny i długo.


http://www.km.ru/zdorove/2011/11/01/zdr ... zhdaet-rak

.

Читать полностью: http://translate.googleusercontent.com/ ... N10lfTXpmA

-- 18 mar 2013, 11:40 --

STRONKI CHIŃSKIE


http://blog.yahoo.com/_7BMCKMSRBHZ42PGJ ... les/645652


Kapusta Efekt:

1 leczeniu wrzodów żołądka i dwunastnicy,:. Zawierające witaminy K przeciwwrzodowe

. 2 Poprawa funkcji detoksykacji wątroby: Zawiera witaminę U detoksykacji

3 przed aflatoksyn: profilaktyka raka wątroby i raka przewodu pokarmowego.

Oczyścić Krew: składniki zawierające siarkę






ORAZ CALY ARTYKUL NA TEMAT WARZYW I ICH LECZNICZYCH WLASCIWOSCI:



Od chińskiego spojrzenia na skuteczność owoców i warzyw


Gospodarczy Zdrowie Traditional Chinese Medicine Dziekan Zhang Weijun Lekarz


W dawnych czasach owoce i warzywa dieta całkowicie polegać na gromadzeniu doświadczeń z pokolenia na pokolenie.
Dzięki postępowi w nowoczesnej nauki i medycyny, zdrowia i składników leczniczych, owoce i warzywa są ukryte
Eleven znaleziono nie tylko potwierdza słuszność starożytnego doświadczenia terapeutycznego i do rozszerzenia przesłanie utwardzania chorób.
Rozdział warzywa

Szpinak Efekt:

Blood: wysoka zawartość żelaza, zawierające witaminę C, aby pomóc wchłanianie żelaza

Pomoc trawienie, Defekacja: stymulują wydzielanie soku trzustkowego pokarmowego, zwiększenie

Apetyt i perystaltykę przewodu pokarmowego, zapobiegają zaparciom

Anti-aging i raka zapobieganie: bogate w witaminę A


Zauważyć : Kwas szczawiowy w szpinaku i tofu w wapnia tworząc kamienie szczawianu wapnia

Szczypiorek Efekt:

1 Invigorant: pory duszone żeberka (rośliny Viagra)

Habitual nudności i wymioty: sok por oraz mleko krowie

3. Zapobieganie raka przełyku, Rak żołądka, Rak jelita grubego: bogate w włókna surowego, zwiększona wydajność stolca, promować motoryki przewodu pokarmowego


Uwaga: Wu Shi Huo Qida, przewlekłe zapalenie żołądka, wzdęcia, gorączka. Zwykli ludzie będą jeść więcej nieświeży oddech (jeść śliwkowy rozwiązywalne zapachu)

Kapusta Efekt:

1 leczeniu wrzodów żołądka i dwunastnicy,:. Zawierające witaminy K przeciwwrzodowe

. 2 Poprawa funkcji detoksykacji wątroby: Zawiera witaminę U detoksykacji

3 przed aflatoksyn: profilaktyka raka wątroby i raka przewodu pokarmowego.

Oczyścić Krew: składniki zawierające siarkę


Uwaga: Biorąc surowego soku nie soli lub octu lub nieprawidłowy

Kalafior Efekt:

Duchowny Bunao: bogate w fosfor, może naprawić mózg

Przeciwutleniacz: bogate w witaminę C

3 niskokaloryczne: nadaje się do cukrzycy i Weight Watchers


Uwaga: Raw food wzdęcia, ale gotować zbyt długo niszczy witaminę C


Brokuły Efekt:

Ten przeciwnowotworowy Ranking version: w szczególności raka płuc, może poprawić rozkład aktywności detoksykacji kancerogenów

. 2 Zapobieganie chorobą wrzodową żołądka, zawierający witaminę U i K

3 leczenie skurcze nóg: jeść wyraźny wpływ więcej niż tydzień


Uwaga: Wraz z mięsa lub żeberka zupy, najlepszy efekt

Kapusta pekińska Efekt:

Dna moczanowa: żywność o niskiej Princeton, pacjenci dny moczanowej należy jeść

2 diabetes: bardzo niskokaloryczne pokarmy, diecie może jeść

3 moczopędne: core kapusta bogata potas


Uwaga:

Rotting azotyn produkować, silna substancja rakotwórcza, może również powodować niedotlenienie krwi


Szpinak woda Efekt:
Strong detoksykacji wątroby: z czarnym glejowych wyeliminować substancje toksyczne, leczenie marskości Zatrucia lekami

2 przed stwardnieniem tętnic: cholesterol niższy, może obniżać ciśnienie krwi

Żywności zasadowej: zwykle ryb, mięsa i więcej, można zmienić Suanxingtizhi


Uwaga: leczenie fizykalne, niedożywienie, niskie ciśnienie krwi, którzy jedzą mniej

Seler Efekt:
Hipotensyjne: qi i krwi obiegu, zwiększenie naczynioruchowych

Uspokoić: zapach złagodzić depresję

Zapobiec zapalenie jamy ustnej: bogaty w witaminy A, ochrony śluzówki


Uwaga: Należy unikać picia soku selera sam, aby uniknąć nadmiernej stymulacji żołądka

Garland chryzantema Skuteczność: najlepsze warzywa lecznicze

Anemia: bogate w witaminy B2, żelazo

Profilaktyka raka: bogate w beta-karoten

. 3 Ustaw funkcję przewodu pokarmowego: wyjątkowy aromat żołądek uplifting

. 4 Phlegm: poprawić zimne następstwa zjawiska flegmy (plus mandarynka skórką)


Uwaga: Gotować zbyt długo nieważne

Apricot (Amaranthus) dania Efekt:

Najlepsze krwi i warzywa: szpinak, dwa razy ilość żelaza
Najlepsze wapń warzywa: duża liczba wapnia do pomocy w rozwoju dzieci, wspomagania gojenia złamań
. 3 Wycofanie false fire: moreli danie Governance wang

Uwaga: Apricot migrena danie zimne Niedobór jedzenia lub przełączyć Apricot danie

Bazylia Efekt:

Promuj apetyt, przeziębienia ładu zatkany nos: specjalny zapach

Skurcze żołądka ładu z jedzenia: zupy gotowane jajko kropla

. 3 flash talia Governance bólu: korzenie coccyx gulasz


Uwaga: zawiera safrol strong rakotwórczych, nie powinno być więcej niż odzież Jiufu

Sałata Efekt:

. 1 promować wzrost włosów: bogate w minerały, zapobiega wypadaniu włosów, pomaga na układ nerwowy, jak również komórki tkanki płucnej

. 2 Niestrawność: kwas żołądkowy, Trawione powoli

Anemia: bogata w żelazo, kwas foliowy


Uwaga: Zimny ​​żołądek nie powinny być spożywane na surowo, ale nie może trafić w soku z miodem

Musztarda (danie Kariya) Efekt:

Pellagra: bogate w niacynę, wulkanizacja pellagra bardzo skuteczne

2 przystawka do wymiotów, bogaty aromat

Flegma: nasiona Mustard Seed jako tradycyjnej medycyny chińskiej, zarządzanie Hantan zimno kaszel


Uwaga:

Jeść dużo spowodowane przez kamienie:. Gotowane w wielu nieorganicznego wapnia indukowanego raka gorczycy marynowane jedzenie długoterminowe

Batat pozostawia Skuteczność: najlepsze przeciwrakowe warzywa
Wysoki poziom cholesterolu: liście i łodygi białego mleka może zmniejszyć tłuszczu we krwi

Oczyszczania krwi i zapobiegania raka: duża ilość chlorofilu

. 3 Wegetarianie najlepszy suplement białka: więcej białka niż słodkich ziemniaków

Uwaga: Brak efektów ubocznych

Fasola szparagowa (min fasola) Efekt:

Wzrost białych krwinek: poprawę odporności immunologicznej

Niedokrwistość: wiele żelaza i stymulowania substancji krwiotwórczych

Beri-beri: wyeliminować obrzęki


Uwaga: Jeść nie gotowane ziarna może powodować zatrucia objawy: ból brzucha, Wymioty i biegunka

Liliowce Efekt:

Lęk Governance: uspokajające, zapobieganie nerwicy
Uwaga:


1 zawierające kolchicyna, jeśli nie gotowane zatrucia: ból brzucha, Biegunka

2. Opcjonalna uwaga pali ponad siarki nie kupić

Bakłażan Efekt:

Ochrona mikrokrążenia: Enhanced naczyniowy stabilność komórek, aby utrzymać elastyczność naczyń krwionośnych, zarządzanie miażdżyca, nadciśnienie tętnicze, zaburzenia zajęcia fioletowy

. 2 Obniżenie ciśnienia krwi: profilaktyka chorób serca


Uwaga:. 1 Jedz nadpobudliwość nerwów powodują niestabilność 2 mogących powodować uczulenie.

Zielony pieprz (papryka) Efekt:

1. Poprawa skóry przebarwienia, piegi, Szorstki: zawiera dużo witaminy C, P, A, eliminacji melaniny

2. Wzmocnienie paznokci, Chronić cebulkę włosa: zawiera elementy, paznokcie, włosy, silikonowe


Uwaga: Ciepła brzucha, wzdęcia jadalne łatwo zapalny

Dynia Efekt:

Leczenie cukrzycy: Cobalt, poprawiają syntezę insuliny

Zwiększona zdolność regeneracji wątroby Poprawa niedokrwistość złośliwą: Vit B12

. 3 Poprawa rozrost gruczołu krokowego: Nasiona dyni zawierają śladowe cynk elementów, leczenia nietrzymania częstotliwości, nietrzymanie moczu, impotencja, przedwczesny wytrysk


Uwaga: zbyt dużo jedzenia wzdęcia, niestrawność. Długoterminowa zje żółta skóra, co było normalne, zatrzymany w sprawie odzyskania

Gorzkie Gurda Efekt:

Spoko wyżarzania: toksyczne zapalenie gardła ciepła Zapalenie spojówek Wrze spuchnięte trucizna

Leczenie cukrzycy: zawiera peptyd hipoglikemiczne

Warzywa witamina king: szczególnie witaminy C


Uwaga: Niedobór Spleen jeść wieprzowiny zupa z żebrami mniej zimno

Skuteczność Solanum nigrum:

Qingrejiedu: Staphylococcus aureus, Spowodowane przez Pseudomonas aeruginosa sprowadza trucizny obrzęk, Zapalenie gardła, Przewlekłe zapalenie oskrzeli

Walka z rakiem: anty-nowotworowych efekt Solanum nigrum alkaloidów


Uwaga:. 1 Ciąża nie może być spożywany, będzie produkować deformacje owoców niedojrzałych jest wysoce toksyczny, powodując skurcze i paraliż układu oddechowego

Marchew Efekt:

Przeciwnowotworowe efekty: β-karoten przed rakiem płuc i raka trzustki

Zapobiec stwardnienie tętnic: β-karoten hamują utlenianie lipidów, chronią naczynia krwionośne, może również kontrolować poziom cukru we krwi, ciśnienie krwi

3. Upiększyć skórę


Uwaga: Nie pomidory octem. Skóra nie może być cięte zbyt gruby. Skóra Jiufu barwione żółty. Pomidory z mięsa lepiej.

Biała rzodkiew Efekt:

Wspomóc trawienie: bogaty w enzymy trawienne, aby naprawić błony śluzowej żołądka, zapobiegania kwasu żołądkowego spowodowana nadmiernym wrzodów

Kaszel i flegma: białe nasiona rzodkiewki jak nasiona rzodkiewki medycyny, dolnej flegma gazu, kaszel i przeziębienie używanych wykluczyć pyłu z płuc

Detoksykacja: enzymy tlenowe, konfrontacja rakotwórczych


Uwaga: biała rzodkiew zostaną zrównoważone roli chińskiego tonik

Pochrzyn Efekt:

. 1 Niestrawność: spowodowane przez Helicobacter pylori poprawa funkcji układu pokarmowego (osłabiające nieważne)

Leczenie cukrzycy: funkcja dodatkowa insulina

Pożywienie: białko śluz mogą aktywować białko


Uwaga: Surowe najlepsze wyniki

Skuteczność Szparagi:

Hamuje wzrost komórek nowotworowych: zawiera białko tkanki, normalizacja komórek, zwiększa białych krwinek odpornościowy złagodzić skutki uboczne chemioterapii

. 2 Zapobiec rozprzestrzenianiu się komórek nowotworowych: powolny wzrost guza, komórki zamknij


Uwaga: 1, nie powinny być spożywane na surowo. 2. Kwas moczowy wzrosła, dna, którzy jedzą mniej

Skuteczność Flammulina:

Obniżenie ciśnienia krwi, Utrata wagi: zawierająca bogaty w witaminy B2 poprawić metabolizm węglowodanów lipidową

. 2 Utrzymywanie prawidłowej układ nerwowy: w witaminy B1, poprawa zmęczenie, depresja, Spalanie nerwów, Bezsenność, Żołądkowo osłabienie nerwów

3 Zapobieganie rakiem: odmiana raka płuc oparte


Uwaga: Wysoka zawartość potasu chorych nerek powinni jeść mniej

Skuteczność Grzyby:

Przeciwnowotworowe, zawierający polisacharydy mogą pomóc zabijania komórek nowotworowych i zapobiegają proliferacji komórek raka wywołanego przez interferon

Pomoc rozwój kości dzieci: bogaty w witaminę D

Jasne cholesterol: zapobieganie miażdżycy


Uwaga: Stężenia kwasu moczowego, dna, którzy jedzą

Efekt Grzyb:

Zakrzepica Eliminacja: anti-agregacji płytek krwi, zmniejszenie zakrzepów krwi, obniżenie ciśnienia krwi, poprawę twardnienie tętnic

Przeciwnowotworowe efekty: polisacharydy grzyb, witamina D3

. 3 Zapobieganie osteoporozie: Witamina D3

Leczenie bezsenności: fosforu mogą być nerwy Bunao uspokajające, przeciwlękowe

Nawilżają skórę, zawierający aminokwasy i guma roślin


Uwaga: mogą być spożywane w stanie surowym, nie, musi być suszony namoczone w wodzie przed gotowaniem

Skuteczność orzechowe:
. 1 Zapobiec kaca: Picie z Peanut mniej pijany

2 pomoc krwawienie Stop: skóry orzechowe Dla każdej wagi choroby krwotocznej (hemofilia Krwawienie dziąseł Plamica choroba)


Uwaga: Peanut łatwo wilgotne spleśniały Produkujemy Super aflatoksyny rakotwórcza, Spowodowane rakiem wątroby, Upewnić się, że przed jedzeniem świeże

Czarna fasola Efekt:

1 hipolipidemicznym:. Zawierają saponiny obniżające ciśnienie krwi, zapobiega twardnieniu tętnic

Anti-aging: zmniejszenie wolnych rodników

Nerki, detoksykacji: ostre i przewlekłe zapalenie nerek, obrzęki, czyraki


Uwaga:

1 czarna fasola nie ma żadnych skutków ubocznych, powinny być czarne mleko fasola jeść

2 w czasie pandemii grypy i żywności może zapobiegać przeziębieniom więcej


Yiyiren Efekt:

Przeciwnowotworowe: kwas linolowy zawierający anty-wirus EB

Relaksacja mięśni: łagodzenia bólu napięcie mięśni

3 Niepłodność: owulacja Pomoc


Uwaga: Jeśli jesteś w ciąży, nie dużo jedzenia, ale łatwy do aborcji


Artykuły Owoce


Jabłko Efekt:

Leczenie kamicy żółciowej: sok jabłkowy może kamica żółciowa mniejszy

Poprawa wypróżnianie: rozpuszczalne w wodzie pektyny mogą pomóc dobre bakterie jelitowe hodowlanych i adsorpcja toksyn


Uwaga:

Mięso nie powinno się jeść, aby uniknąć wzdęć

Jabłko dopełniacza, Huoqi Da Skazany polifagia

Pomidor Efekt:

Rak prostaty, rak płuc, rak żołądka

Profilaktyka chorób układu krążenia: umiejętność przeciwutleniacz likopen, niższe złego cholesterolu (LDL)


Uwaga: Zimny

1 zielone pomidory lekko toksyczny, lepiej bardziej czerwone pomidory

2 z mięsa skuteczności lepszej Dunshu, surowe jedzenie nie powinno być zbyt dużo

Papaja Efekt:

1 przewlekłym zapaleniem żołądka, wrzód żołądka:. Green Papaya sok z papai enzymu może wyeliminować zapalenie błony śluzowej żołądka, bardzo skuteczne

. 2 upiększają skórę: witamina C i karotenoidów


Uwaga:

1 dojrzałe papaja w stanie leczyć żołądek

2 zielone trotters papaja gulasz, i leczenie mleka po porodzie zmniejszać

Skuteczność Longan:

Blood: Strona chińska nazwa zupy używane śledziona

Puzzle Bunao: zawierające duże ilości komórek odżywczych fosforu mózgu, poprawia pamięć


Uwaga: seksualne ocieplenie

Cytat: http://tw.myblog.yahoo.com/chenron2000/ ... l=f&fid=30


Uwaga: Biorąc surowego soku nie soli lub octu lub nieprawidłowy


I NA ZAKOŃCZENIE




.
.
.
.


troche tego nawrzucałam, na spokojnie trzeba sobie to wszystko poczytać, zachęcam do odwiedzania chińskich i rosyjskich stron medycyny naturalnej. U nas panuje wiara w chemiczne środki farmakologiczne. Kiedy trzeba to trzeba, ale najważniejsza jest profilaktyka. Jak już jesteśmy ciężko chorzy to trudno doprowadzić organizm do równowagi.


To tak na początek informacje ogólne, ze względu na dostępność innych witamin skupmy się na witaminie U, i głównie białej kapuście, proszę o zamieszczanie informacji o jej działaniu, mam nadzieję że pozbieramy razem dużo ciekawych informacji. Pozdrawiam!!!!!!

-- 18 mar 2013, 13:30 --

:pisze:
:hejka:

_________________
pianistkadorota, antyglobalistka...to dalej JA.

QVO VADIS CZŁOWIEKU?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 19 mar 2013, 11:53 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 19 mar 2013, 11:26
Posty: 2
Płeć: kobieta
Warzywa kapustne zawierają wiele związków antyrakowych. Brokuł (sulforafan) i brukselka stanowią wyjątkowe źródło cząstek przeciw rakowych. Glukozynolany występujące w kapustowatych są rzeczywiście łatwo rozpuszczalne w wodzie. Najwięcej tych związków zawiera brukselka - 237 mg/100g, a kapusta głowiasta biała i czerwona około 65mg/100g. Kapustne lub soki należy spożywać codziennie.

"RAK NIE LUBI KAPUSTY'!

Więcej informacji poszukaj na http://cywilizacjaazdrowie.blogspot.com



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 21 mar 2013, 6:51 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 21 mar 2013, 6:13
Posty: 2
Płeć: mężczyzna
Rak to nie choroba to objaw. Prawdziwą przyczyna jest zakwaszenie organizmu prowadzące do jego niewydolności. Soki szczególnie warzywne i woda strukturowana (taka z roztopionego lodu) przywracają Ph 7,28. Skreśl cukier i to co z cukrem, mięso niestety używki też. furtka dla lubiących kawę: kawa-leczy.dxneurope.eu



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group