Forum DI
http://davidicke.pl/forum/

Niacyna Hakorośl u mnie to nie działa?!
http://davidicke.pl/forum/niacyna-hakorosl-u-mnie-to-nie-dziala-t16226.html
Strona 1 z 1

Autor:  Podczaszy [ 27 gru 2017, 13:08 ]
Tytuł:  Niacyna Hakorośl u mnie to nie działa?!

Witam poświątecznie:)
Mam zdiagnozowaną:
Miażdżycę - Okluzja lewej tętnicy udowej z dobrze rozwiniętym krążeniem obocznym
- zastawka aortalna, zwapnienia ogniskowe płatków,
- aorta poszerzona do 40mm na odcinku wstępującym
- zmiany miażdżycowe tętnic wieńcowych(najbardziej nasilone w LAD)

Zalecenia medyczne: stan stabilny przyjmować acard 75mg 1 x doba (profilaktycznie), Spironol 25mg rano(odwodnienie), Statyny 1x doba (by obniżyć”masakrycznie” wysoki cholesterol) Ramistad 10mg 1x wieczorem(obniżenie ciśnienia) i Concor cor 5mg rano(wyrównanie rytmu serca)
Statyn nie biorę, bo się przestraszyłem skutków. Z acardu zrezygnowałem, gdyż zażywam wit K2. Leki na arytmię i nadciśnienie: obniżyłem dawkę do połowy, gdyż schudłem ok 14kg Ciśnienie na obniżonych dawkach ustabilizowało się na poz. 115/70/50 -60puls)
Cholesterol, mimo zastosowania diety nisko węglowodanowej był wysoki i wynosił :
8.09.2017 Ch. całkowity 253mg/dl,Trójglicerydy 84mg/dl,HDL 59mg/dl,LDL 177mg/dl .
Zastosowałem niacynę(proszek 99,7%) narastająco od 3x100mg/doba do 3x700mg/doba. Skutek poniżej
10.10 2017 Ch.całkowity224mg/dl Trójglicerydy 113mg/dl,HDL 70mg/dl,LDL 132mg/dl
9.11.2017 Ch.całkowity242mg/dl Trójglicerydy 84mg/dl,HDL 73mg/dl,LDL 152mg/dl
11.12.2017 Ch.całkowity268mg/dl Trójglicerydy 75mg/dl,HDL 88mg/dl,LDL 165mg/dl

Normy laboratorium badającego: Ch<=200 Trójglicerydy 50-150,HDL 35-80 LDL 50-100

Zażywam suplementy D3-2000JM/doba K2 -200ug ,cytryniam magnezu cz.d.a 3x1g /doba
WitC 2x2,5g z sokiem1/2 cytryny. Kurkuma +czarny pieprz w postaci proszku do posiłków.

Na obniżenie poz homocysteiny przyjmuję wit B12 1mg, B6-50mg, Kwas foliowy 1,2mg.
Poziom wyjściowy bez witamin 15,6umol/L po zastosowaniu zestawu j.w spadł do wartości 12,3; 12,0 By powrócić do 16,6 Norma laboratorium 5,1-15,4 umol/L Norma literaturowa <10

Stosuję też napar z Hakorośli (czarci pazur)3xszklanka /doba na bóle kostno stawowe. Bez skutku. By nie kuśtykać (paluch ,kolano)musiałem się wspomóc Fastum

Kondycja fizyczna dobra. Kijki powyzej 5km,Pływanie 1400m/h. Może będzie śnieg, wtedy narty? Poziom 25OHD3 - 58ng/ml, B12- 983,4pg/ml(191-663)

Pytanie do czytelników: Dlaczego te książkowe terapie u mnie nie działają. Robię jakieś błędy?
Pozdrawiam. Podczaszy:)

Autor:  Sponsor [ 27 gru 2017, 13:08 ]
Tytuł:  Niacyna Hakorośl u mnie to nie działa?!


Autor:  Merkaba [ 27 gru 2017, 15:33 ]
Tytuł:  Re: Niacyna Hakorośl u mnie to nie działa?!

Surowa dieta Paula Nisona - Przepis na zdrowie [PL] [FULL]
phpBB [video]

,
postaraj się to wkładać jako film a nie link/d66

Autor:  R4M30 [ 27 gru 2017, 16:25 ]
Tytuł:  Re: Niacyna Hakorośl u mnie to nie działa?!

Bow1 pisze:
Moja mama brała leki na nadciśnienie około 40 lat. Odstawienie tych leków oraz całkowite pozbycie się blaszki miażdżycowej zajęło nieco ponad dwa lata ale zakończyło się powodzeniem.

Tematy do poczytania o układzie krążenia:
- http://www.bow1.pl/viewtopic.php?f=1&t=12#p15
- http://bow1.pl/viewtopic.php?f=5&t=3#p97

o bólu/ stawach:
Bow1 pisze:
Wit C i bor oraz krzem niezbędne są do budowy kolagenu.

- bol-t16089.html#p210595
- hormon-witamina-d-t12945-150.html#p192186

i inne

Autor:  dar66 [ 27 gru 2017, 17:50 ]
Tytuł:  Re: Niacyna Hakorośl u mnie to nie działa?!

wiecie co?
tak sobie czytam od lat pewne wątki typu "help" w tym dziale.
Gdzie każdy jest INNY,nie wątek a Człowiek-jeden się nażre trutków na szczury i nic mu nie będzie a drugi tylko powącha i stan prawie agonalnyy.
Te witaminki apteczne-to całe dziadoswto jak dla mnie to nadwyraz treści,bo niby każdy powinien się po tym czy sramtym poczuć lepiej-wszystko kim jesteś to to jak się wychowałeś ,co jadłeś i co pożerasz do tej pory i w jakiej dawce przyzwyczajenia-czytaj zatrucia.Skutki są na stare lata,albo zarobisz już za młodu-od źrebaka i odpowiedzi dla Ciebie nie ma jednoznacznej.NIE MA.Pomoże ciut,może znacznie, albo wcale.No ale trza próbować co się spsuło i jedząc to co do tej pory posilić tym czy tamtym.

Wszystko się zrywa samemu,[to trudność]ale trzeba się z tym zapoznać.Mnie coś ostatnio napinkala lewe oko-mam iść do okulisty czy sobie powiedzieć? "o kuźwa,koleś przespałeś okres zbierania glistnika- jaskółczego ziela...-jakbyś przyłożył to jest po temacie w tym momencie".A rosło na polach w ilościach że ojj-do okulisty może pojdę,ale okularów...albo wcale albo u kresu żywota-cholera wie ile tu jeszcze...
/niby wiem,ale nie chcę tyle-bo nie/

Autor:  Podczaszy [ 01 sty 2018, 21:17 ]
Tytuł:  Re: Niacyna Hakorośl u mnie to nie działa?!

Merkaba udostępniła film n/t Surowej diety Paula Nisona....
Szkoda ,że bez żadnego komentarza. Pozostaje się domyślać, czy polecasz dietę (sposób na życie Paula Nisona) ,czy przytaczasz ciekawostkę? Mnie przypomina to trochę dietę Diamondów, modną w końcu 20w.Na polskim terenie usiłowała ją rozpropagować p. M.Błaszczyszyn jako Dieta życia-panaceum na schudniecie i zdrowie. Po obejrzeniu filmu,chylę czoła przed Paulem! Gadać przez prawie 1,5h nie jąkając się i nie powtarzając oraz dodatkowo rozbawiając słuchaczy,to trzeba mieć charyzmę i duży talent. Natomiast 4 punkty, warunkujące skuteczność diety ,na pierwszy rzut oka ,wyglądają na oczywiste i łatwe do spełnienia. Po przemyśleniu, już 1punkt : „Usunąć przyczyny..... rodzi pytanie jak!?Nie wystarczy przejść na „surowiznę”!Tu trzeba zmienić swoją mentalność,życie towarzyskie,często miejsce zamieszkania... itp. Punkt 2 „Oczyścić....”.i 3. „Stwórz dietę....” .wydają się być łatwe,szczególnie jeśli się ma dostęp do Instytutu Hipokratesa. Jednak jak zjadać te kilogramy kiełków, wzmacnianych orzechami i warzywami i nie paść przy tym jak Andzia w altanie, to nie wiem!? Organizm człowieka, to nie perpetuum mobile! Może trzeba odżywiać się Praną? Natomiast pkt 4 : „Nie zaniedbuj uczuciowego,duchowego aspektu zdrowia”, to już wyższa szkoła jazdy. Przemyślenie,zrozumienie i zastosowanie w praktyce, tylko tego zdania,wydaje się przekraczać możliwości większości czytających! Paul złapał się tej diety, jak tonący brzytwy .Jakimś cudem się nie pokaleczył?Żyje w zdrowiu! No cóż „Są rzeczy na niebie i na ziemi, o których się filozofom nie śniło”(W.S). Jeśli o mnie chodzi, to nie mam choroby Leśniewskiego-Crohna. A z moich przypadłości, podobno można się wyleczyć innymi metodami. Będę próbował. Dziękuję za odzew.

Autor:  tomasz.wojcik4 [ 01 sty 2018, 22:40 ]
Tytuł:  Re: Niacyna Hakorośl u mnie to nie działa?!

Witam; Film który obejrzałeś ,jest dobry i prawdziwy. Spokojnie te metody możesz zastosować na sobie ,na pewno nie zaszkodzą , a mogą dużo pomóc. Gościu który to opowiada - to jest szkoła, amerykańskiego prelegenta .On jest wykształconym prelegentem, w tym kierunku. W końcowych fazach wykładu ,wspomina o i tu jest reklama ( coś reklamuje ). Ale nas reklama całkiem nie interesuje . Interesuje nas to co mówi, a mówi prawdziwe rzeczy. To wszystko jest prawda. Zweryfikowana. Sam byłem ciekaw jak to tam ( USA ) wygląda. W sumie miłe zaskoczenie. Spodziewałem się jakiś niedomówień ,jakiś uników, ale nic z tych rzeczy. Mówca ,mówi bardzo prostym językiem. BARDZO PROSTYM. I zrozumiałym dla wszystkich.
Jaki chcesz do tego komentarz? Po prostu trzeba zastosować ,to wszystko. Ja to zrobiłem i żyję i jestem zdrowy. ( AKURAT TEN FILM NIE BYŁ PRZYCZYNĄ MOJEJ ZMIANY ). Ja to zastosowałem już wcześniej. I jest naprawdę super. Gorzej z rodziną i ze znajomymi. Ale się przyzwyczaiłem.
Organizm człowieka to nie perpetuum mobile. A jednak - NIE-. To jest cud natury.
On może wszystko zrobić, tylko trzeba uwierzyć i mocno chcieć.
A tak naprawdę ,to wiele chorób nie ma wcale ; one są w naszych umysłach + trzeba dodać właściwe odżywianie. I choroby zaczynają znikać ( same ). Na koniec konkluzja – czas zacząć właściwe odżywianie. A staniemy się zdrowi. Parę nazwisk które mogą pomóc znaleźć właściwe rozwiązanie.
Prof.- Stanisław Wiąckowski.
Lekarz: - Hubert Czerniak. -teraz o nim głośno.
Lekarz: - Dąbrowski.
Lekarz: - Szczepański.
Naukowiec: - Jerzy Zięba.
Wszystkie artykuły napisane przez nich są wartościowe i pomocne. Czytać po kolei jak leci - wartościowy materiał i pomocny . Są tam poruszane różne tematy , ale wszystkie się wspólnie zazębiają. Miłej lektury na wieczorne,zimowe dni. Życzę zdrowia i pozdrawiam.
PS. zdrowie jest na wyciągnięcie ręki. :pisze:

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/