Strona Główna
Newsy
Artykuły
Filmy
Forum
Twój blog

N.H: Przekroczyć Horyzont Zdarzeń cz. I-IV

Tutaj zamieszczamy większe wersje filmów, godnych polecenia. Filmy dłuższe niż 10 minut.

Moderatorzy: timewave, Aya Sophia

Re: N.H: Przekroczyć Horyzont Zdarzeń cz. I-IV

Postprzez Leszek » 24 paź 2009, 23:19

Pragnę poinformować, że trzecia część wykładu Nassima Harameina jest już dostepna.
Jest w pierwszym poście
Ostatnio edytowano 26 paź 2009, 13:30 przez Leszek, łącznie edytowano 3 razy
Leszek
VIP
VIP

N.H: Przekroczyć Horyzont Zdarzeń cz. I-IV

Postprzez Sponsor » 24 paź 2009, 23:19

Boska matryca - Braden Gregg

Czego szukasz w sieci? Nie mam bynajmniej na myśli internetu. Mówię o sieci świata, o Boskiej Matrycy. Cóż to takiego?

Spójrz na obraz za oknem. To jest matryca. Podobnie, jak Twoje domowe zwierzę. Spójrz w lustro ? też jesteś matrycą. Twoje ciało i wszelkie odczuwane przez Ciebie emocje. Jak tylko zrozumiesz swoją pozycję w tym układzie, dowiesz się jak kształtować rzeczywistość zgodnie ze swoimi pragnieniami. Bo matryca jest w pełni poddana Twojej woli!... zobacz więcej
Awatar użytkownika
Sponsor
Sponsor

Postprzez Leszek » 26 paź 2009, 13:09

Pozwolę sobie wkleić tu posta ze swego forum a propos części 3.0. Pozdrawiam :)
http://www.swietageometria.darmowefora. ... 11#msg1711

Dla mnie bardzo doniosłe konsekwencje ma wyjaśnienie rzeczywistego ruchu Ziemi, która wraz z innymi planetami podąża za równikiem Słońca... Po prostu odlotowe... ;) Nie kręcimy się "po zdartej płycie" tylko przemierzamy przestrzeń jak kosmiczni wędrowcy... Jakby po sprężynce, którą znamy choćby z długopisów.... :D
Nassim wyjaśnił mi pośrednio w jaki sposób planeta Wenus rysuje w przestrzeni pięciokąt (na rysunku poniżej).
Rysunek ten możemy znaleźć w "Astronomy Explained Upon Sir Isaac Newton’s Principles" wydanej w... 1799 roku.... Znalazłem ten rysunek na stronie wielkiej loży Anglii...
http://www.freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/venus.html

Nassim:
W rzeczywistości Układ Słoneczny zachowuje się w zupełnie inny sposób, ponieważ Słońce przemierza przestrzeń,
a planety krążą wokół Słońca tworząc te ogromne| wiry podczas podążania za równikiem Słońca.
I TO JEST CAŁKOWICIE INNY OBRAZ. Zamienia się z płaskiego w przestrzenny. Prawdziwy ruch w przestrzeni.

Spiralny ruch planet WOKÓŁ Słońca. Słońce "ciągnie" planety za sobą po swoim równiku. (DZIĘKI Lucyfer za gifa!)
Obrazek
Kadr z filmu
Obrazek

Ruch Wenus widziany z boku - jakby ruch od lewej do prawej + w górę i w dół (w rzeczywistości ruch spiralny)
Obrazek

Ruch Wenus widziany "z góry" oczyma obserwatora. Gdzie jest obserwator, który tak to widzi?
Obrazek
Szczegół z James Ferguson’s, Astronomy Explained Upon
Sir Isaac Newton’s Principles, 1799 ed., plate III, opp. p. 67.

Coraz więcej rzeczy wskazuje na to, że wiedza ta znana była od dosyć dawna... ;)

Ruch Wenus bez uwzględnienia ruchu Słońca po swym równiku.
Obrazek
O Wenus także tutaj:
http://www.swietageometria.darmowefora. ... 115#msg115
Leszek
VIP
VIP

Postprzez Leszek » 27 paź 2009, 19:17

3.1 Nassim Haramein - Aintiram (dodatek do 3.0) [FILM]

Zastanawiałem się czy zamieścić ten króciutki dodatek do trzeciej części wykładu. Doszedłem jednak do wniosku, że pominięcie go byłoby zawężeniem i zafałszowaniem myśli Nassima. Co by jednak nie myśleć o zasadności zestawiania jego "struktury próżni" ze starożytnym tekstem, ciekawostką pozostaje fakt istnienia TAKIEGO opisu w tekście, którego pochodzenie datuje się na prawie 14 tys. lat przed Chrystusem...

Dodatek dołączony do listy odtwarzania części trzeciej:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=49E3521C965A71C4

3.1 Nassim Haramein - Aintiram w formacie *.avi z wklepanymi napisami PL
http://rapidshare.com/files/298704475/3.1_Crossing_the_Event_Horizon__Aintiram_PL.rar

Książka o której mowa w dodatku filmowym...
Obrazek
http://www.amazon.com/Mayans-Aintiram-Paraphrasing-Translation-Sabharathnam/dp/B000P6J8SY/ref=cm_pdp_wish_itm_title_1
Nakład wyczerpany...

Źródło:
http://www.swietageometria.darmowefora. ... 28#msg1728
Leszek
VIP
VIP

Postprzez Leszek » 28 paź 2009, 03:52

Było kilka pytań odnośnie dostępności Wykładów Nassima.
Informuję, że część 1.0 i 2.0 i pozostałe Nassima będą dostępne także na przeklej.pl?
Pozdrawiam!
Leszek
VIP
VIP

Postprzez etznab » 28 paź 2009, 21:13

Z utęsknieniem czekam na 4.0 :)
Nie mogę się doczekac kiedy nagram na płytkę i podam znajomym - macie i patrzcie - chcieliście dowdów - MACIE! :lol:
Dziękuję za świadomość wszystkich ludzi oraz miłość i radość wynikającą z wolności umysłu pozwalającej być TERAZ i TU !!!
etznab
VIP
VIP

Postprzez Leszek » 29 paź 2009, 02:26

etznab napisał(a):Z utęsknieniem czekam na 4.0 :)
Nie mogę się doczekac kiedy nagram na płytkę i podam znajomym - macie i patrzcie - chcieliście dowdów - MACIE! :lol:

Przed 4.0 wypuścimy jeszcze 20 minutowy dodatek do cześci 2.0
Poza tym 4.0 chyba ludzi zaskoczy, bo może być o czymś innym niż się ludziom wydaje... ;)

P.S
Dodałem w pierwszym poście linki do cześci 1,2 i 3 w *.AVI na przeklej.pl

Pozdrawiam!
Leszek
VIP
VIP

Postprzez trzysz » 29 paź 2009, 10:15

A wiecie co się od jakiegoś czasu mówi na uczelni odnośnie metody datowania na podstawie izotopu węgla C13? że metoda okazuje się być niemiarodajna, bo wyniki wychodzą często "niezgodna z rzeczywistością" 8-)
No i cóż, wychodzi, że piramida ma 13 tys lat zamiast "jak wiadomo" 4, wniosek - metoda badania do kosza ;)

Co do trzeciej części wykładu i tego jak silnie oddziaływuje - oglądam wczoraj jakąś telewizornię i akurat zaczynają się reklamy - nie pamiętam na jakim programie, ale animacja taka, że kulki po różnych sinusoidach sobie lecą od lewa do prawa, a ja widzę jak mi z ekranu wychodzą i pomykają po spiralach :lol:
Już nie potrafię na sinusoidę patrzyć jedynie w 2D :mrgreen:
"Ludzie na całym świecie patrzą w niebo, szukając Boga, a nie zdają sobie sprawy, że On na nas czeka. Jesteśmy stwórcami, a mimo to naiwnie odgrywamy rolę stworzenia. ... Kiedy odkryjemy, że zostaliśmy stworzeni na podobieństwo Stwórcy, zrozumiemy, że podobnie jak On musimy być stwórcami. Zrozumienie tego faktu otworzy na oścież drzwi ukrytemu ludzkiemu potencjałowi."
Dan Brown "Zaginiony Symbol"
trzysz
Tłumacz
Tłumacz

Postprzez pbsoft » 29 paź 2009, 12:25

3 czesc wykldu , chyba do tej pory najciekawsza jak dla mnie....
Bardzo mi sie podobala ....
Zapewne oczywiscie jak wszystkim teorja o spiralnosci fali i naszym ukladzie slonecznym....
ALE I W CIEKAWY I WIARYGODNY SPOSUB ZOSTALY PRZEDSTAWIONE SPRAWY ZWIAZANNE Z STARYMI CYWILIZACJAMI, KREGAMI W ZBOZU , KONTAKTACH Z OBCYMI...(NAPEWNO WORTO TO POKAZYWAC LUDZIOM SCEPTYCZNIE NASTAWIONYM DO TEMATU OBCYCH I WIEZACYCH W AKADEMICKI WIEK ZIEMI)
PODZIEKOWANIA DLA LESZKA.....WIELKIE DZIEKI DOBRA ROBOTA...
pbsoft
Grand Elect Mason * 14th Degree

Postprzez Elżbieta » 29 paź 2009, 16:27

oj, tak, DOBRA ROBOTA
promyczków tęczowych tłumaczom ślę fiu fiu albo i więcej
Elżbieta
Elżbieta
Provost and Judge * 7th Degree

Postprzez divinorum » 31 paź 2009, 18:35

Ja dopiero po zapoznaniu się z rewelacjami jakie przedstawił nam Nassim zrozumiałem co Leszko ma w avatarku :)
Zdolność do dziwienia się jest początkiem do mądrości
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
Na każdym człowieku spływa odpowiedzialność za cały świat!
--> http://zakazaneowoce.pl
:jabłko:
divinorum
VIP
VIP

Postprzez pahol » 01 lis 2009, 10:03

Warto obejrzeć, ale jak dla mnie za mało o świadomości. Jeśli chodzi o ludzi zupełnie "zielonych" to wydaje mi się, że lepszą robotę "naprowadzającą" robi Icke, pozdrawiam.
pahol
Master Mason * 3rd Degree

Postprzez trzysz » 01 lis 2009, 11:06

pahol napisał(a):Warto obejrzeć, ale jak dla mnie za mało o świadomości. Jeśli chodzi o ludzi zupełnie "zielonych" to wydaje mi się, że lepszą robotę "naprowadzającą" robi Icke, pozdrawiam.

Lepsza, gorsza... a zapodaj intelektualnemu konserwatywnemu akademikowi Icka ;) a weź jesszcze, żeby było "łagodniej" jakiś fragment z jaszczurkami - toście pooglądali ;)

Tak Icke jak i Nassimo poruszają zupełnie inne tematy, na zupełnie innych płaszczyznach i dotykają zupełnie innych kwestii - mówić, że jeden z nich, że ma wartościowszy przekaz, to tak jakby powiedzieć, że termometr jest lepszy od wagi... (albo na odwrót :wacko:) albo, że herbata lepsza od butów ;)
"Ludzie na całym świecie patrzą w niebo, szukając Boga, a nie zdają sobie sprawy, że On na nas czeka. Jesteśmy stwórcami, a mimo to naiwnie odgrywamy rolę stworzenia. ... Kiedy odkryjemy, że zostaliśmy stworzeni na podobieństwo Stwórcy, zrozumiemy, że podobnie jak On musimy być stwórcami. Zrozumienie tego faktu otworzy na oścież drzwi ukrytemu ludzkiemu potencjałowi."
trzysz
Tłumacz
Tłumacz

Postprzez pahol » 01 lis 2009, 13:38

To tylko moje zdanie, osobiste wrażenie - nie przejmuj się nim - ponieważ może to generować niepotrzebne słowa. Nikt nie może stwierdzić co i dla kogo jest najlepsze, ale każdy może mieć swoje zdanie, pozdrawiam serdecznie.
pahol

Postprzez trzysz » 01 lis 2009, 14:58

pahol napisał(a):To tylko moje zdanie, osobiste wrażenie - nie przejmuj się nim - ponieważ może to generować niepotrzebne słowa. Nikt nie może stwierdzić co i dla kogo jest najlepsze, ale każdy może mieć swoje zdanie, pozdrawiam serdecznie.

absolutnie, swoje zdanie to podstawa ;)
trzysz
Tłumacz
Tłumacz

Postprzez etznab » 01 lis 2009, 17:24

a moim zdaniem ;)
To mówią o tym samym, tylko każdy na swój sposób !
Jak inaczej nie zrozumieć NAssima słów mówiącego,że każdy z nas jest panem swojego wszechświata, a ten posiada w sobie nieskończoną ilośc energii ?
W ten sam sposób co David i co mówili lub mówią inni wielcy badacze naszych czasów :king:
heheh
Dziękuję za świadomość wszystkich ludzi oraz miłość i radość wynikającą z wolności umysłu pozwalającej być TERAZ i TU !!!
etznab
VIP
VIP

Postprzez rekrul » 01 lis 2009, 21:48

Ogólnie nic nowego, poza zobrazowaniem ruchu naszego układu w galaktyce co też jakąś super nowością nie jest. Szczerze, swoją wiarygodność pogrzebał w 3 części ostatnie 5 minut, dobił po prostu 10 gwoździ do swojej trumny, oby mniej takich teoretyków.
Szkoda że wszystko jest takie proste.
rekrul
Intendant of the Building * 8th Degree

Postprzez Leszek » 03 lis 2009, 20:12

Chciałbym poinformować, że 20 minutowy dodatek do części 2.0 wykładu Nassima zamieściłem w pierwszym poście tego wątku
Jest też tutaj: http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=428.0 z innymi informacjami

Pozdrawiam!

EDIT:
w pierwszym poście są już NOWE linki do dodatku 2.1 z poprawionymi napisami.
Leszek
VIP
VIP

Postprzez Leszek » 04 lis 2009, 10:49

Wrzucam
2.1 Nassim Haramein - Rozpoczęcie kolejnego cyklu w formacie *.avi z wklepanymi napisami PL
http://www.przeklej.pl/plik/2-1-crossing-the-event-horizon-the-sun-another-cycle-begins-pl-rs-avi-0004rr11j96u
Leszek
VIP
VIP

Postprzez divinorum » 14 lis 2009, 19:47

Nie żebym poganiał ale kiedy można się spodziewać gotowej 4 części? :>
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
divinorum
VIP
VIP

Postprzez jozo2009 » 15 lis 2009, 00:38

No no chłopaki, jak kolega wyżej, kiedy kiedy - bo se już pozapominałem ;)
jozo2009

Postprzez Leszek » 16 lis 2009, 01:22

Witajcie!
Ok, skończyliśmy tą serię. Trwało to teraz nieco dłużej, bo były jeszcze dodatki: 4.1 o Templariuszach i 4.2 - Myśli końcowe.
Pozdrawiam!

4.0 Nassim Haramein - Ujawnienie Tajemnicy – Przyszłość jest w Naszych Rękach

CZĘŚĆ 4.0 inna od pozostałych... jest o Arce Przymierza, Zwojach z Qumran, Grobowcu Jezusa, Kabale i Drzewie Życia - gra wyobraźni zaprzęgnięta do rozwikłania paru zagadek.... Więcej: http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=446.0
CZĘŚĆ 4.1: Czy Templariusze posiedli starożytną wiedzę? Czy Różokrzyżowcy i masoneria są spadkobiercami Templariuszy? Wokół tych gnostycznych braterstw narosło wiele nieporozumień i mitów. Oba są wewnętrznie zróżnicowane, co sprzyja nawarstwianiu się nieporozumień. Może więc najwyższy czas skupić się na posiadanej przez nich wiedzy? W tym kierunku zdaje się też zmierzać refleksja Nassima... Więcej: http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=449.msg1995#msg1995

Część inna od pozostałych... o Arce Przymierza, Zwojach z Qumran, Grobowcu Jezusa, Kabale i Drzewie Życia. W dużym stopniu łączenie różnych faktów, które czasem jest dość - hm... - dyskusyjne...[/b]

4.0 Nassim Haramein - Ujawnienie Tajemnicy 1/7

Lista odtwarzania na You Tube:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=1DA866B83F8EE25E

4.0 w wersji AVI (wklepane napisy PL)
http://www.przeklej.pl/plik/4_0_crossing_the_event_horizon_-_unlocking_the_mystery_-_the_future_is_in_our_hands_part1_rar-0005d54lbcql2j6
http://www.przeklej.pl/plik/4_0_crossing_the_event_horizon_-_unlocking_the_mystery_-_the_future_is_in_our_hands_part2_rar-0005d62dgcql2j6

4.1 Nassim Haramein - TEMPLARIUSZE (dodatek do części 4.0)

4.1. TEMPLARIUSZE w AVI (wklepane białe napisy PL)
http://www.przeklej.pl/plik/4-1-nassim-haramein-the-knights-templar-pln-rs-avi-0005849jb40i

4.2 Myśli końcowe

4.2 Myśli końcowe w AVI (wklepane białe napisy PL)
http://www.przeklej.pl/download/00058556c/4-2-crossing-the-event-horizon-final-thoughts-pln-rs-rar

Więcej:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=446.0
Ostatnio edytowano 20 lis 2009, 20:30 przez Leszek, łącznie edytowano 2 razy
Leszek
VIP
VIP

Postprzez divinorum » 16 lis 2009, 20:57

Dzięks Leszek za trud włożony w przetłumaczenie tak ważnych informacji, teraz my możemy go trochę po promować tak aby miał on szanse dotrzeć do większego nurtu odbiorców w PLu :)

Daj jeszcze poprawnego linka, ten który obecnie podałeś prowadzi do: Buddyzm Diamentowej Drogi PL, penie też ciekawa pozycja ale to w końcu Nassim ;)
divinorum
VIP
VIP

Postprzez rekrul » 16 lis 2009, 22:51

IV wytłumaczyła mi chyba dla czego kosmici prawdopodobnie się nie ujawniają ;) Część jest naprawdę Ciekawa ale trzeba obejrzeć całość by zrozumieć o co kaman, PZdr.

Wielkie dzięki za tłumaczenie.
Szkoda że wszystko jest takie proste.
rekrul

Postprzez Hakun » 16 lis 2009, 23:05

przyznam że materiał jest niesamowity
i przekazywany przez lektorów w piękny sposób!
bardzo mi się to spodobało - lakko wchodzi
Wszystko jest umysłem...
Hakun
Moderator
Moderator

Postprzez Elżbieta » 16 lis 2009, 23:17

o Jeshua! ja najpierw dziękuję dziękuję dziękuję!!!
no!
a teraz papapapapapa, lecę na na ucztę z Nassimkiem umiłowanym.
:hejka: :hejka: :hejka:
Elżbieta

Postprzez trzysz » 17 lis 2009, 14:00

Skoro jest już tłumaczenie kompletne, to nic, tylko wydać DVD w Polsce !
coś by z tego i tłumacze dostali :)
absolutnie fantastyczny materiał ;)
trzysz
Tłumacz
Tłumacz

Postprzez Leszek » 17 lis 2009, 20:30

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa. Żałuję, że nie mam czasu na zwykłe rozmowy.
Cała para idzie w zarabianie na życie, kulejące życie towarzyskie i tłumaczenia i prowadzenie mojego forum
Musiałbym mieć na to chyba oddzielny etat... bo już nie wyrabiam ;) Idę więc na urlop od tego wszystkiego.
Pozdrawiam serdecznie!
P.S
Róbcie oczywiście z materiałem co chcecie. Po to został przetłumaczony. Czy zostanie wydany? Nie myśleliśmy o tym w ten sposób.

Divinorum,
link poprawiłem. Dzięki! :)

Jeden z tłumaczy Shielder pociągnie tą historyjkę w kierunku "Powrót Nephilim"
http://www.youtube.com/watch?v=oU9mQXRiofE
Będzie gotowy za ok. 10 dni na kanale starshielder. Ja go ewentualnie podlinkuję. My z Lucyferem myślimy o kontynuacji tego bardziej naukowego wątku Nassima, ale na razie przerwa...

Pozdro!
Ostatnio edytowano 18 lis 2009, 01:59 przez Leszek, łącznie edytowano 1 raz
Leszek
VIP
VIP

Postprzez Sonial13 » 17 lis 2009, 21:28

Wielki szacun dla Leszka, Shieldera i reszty tłumaczy!!!
To my dajemy im władzę. Ich pożywieniem są nasze negatywne myśli, emocje, żądze, lęki. Demaskujcie ich, ale nie walczcie z nimi. Przebaczcie im, a potem przesyłajcie światło i miłość. Miłości nikt się nie oprze, bo nikt nie wynalazł broni przeciwko bezwarunkowej miłości.
Wszyscy wyszliśmy z tej samej Iskry Monadycznej i wszyscy do niej wrócimy. „In lak’ech, ala ken” – „JA jestem w TOBIE, tak jak TY jesteś we MNIE”.

Hanna Kotwicka
http://www.maya.net.pl
Sonial13
VIP
VIP

Postprzez Sławomir » 17 lis 2009, 23:07

Ja równiez chciałbym podziękować za ten swietny materiał i pracę, jaką włożyłeś w tłumaczenie.
Jakby powiedział Credo Mutwa: Mister Leszek.....this is very, very,very....very good!
Sławomir

Postprzez konserwa » 18 lis 2009, 01:07

No to zapraszam Was na forum założone przez Leszka na
www.swietageometria.darmowefora.pl
dużo materiałów, dużo opisów i dużo dyskusji,
próbka tych materiałów jest już na naszym forum, Leszko2012 na prawdę robi cholernie konkretną robotę

zresztą podobnie jak nasze forum tak i to wspomniane wyżej jest przykładem swobodnej wymiany poglądów bez zbędnej ingerencji administratora, dobra energia....
konserwa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Multimedia