The Entity / Byt (1982)
Trailer
Cytuj:
Carla Moran zostaje zaatakowana i zgwałcona przez niewidzialna istotę. przerażona kobieta nie wie co zaszło. Ataki zaczynają się powtarzać. Kiedy świadkami jednego z nich są jej dzieci postanawia iść do psychiatry. Lekarz który się nią opiekuje stwierdza że są to jedynie wytwory jej wyobraźni. Nie potrafi jednak zrozumieć zniszczeń w jej domu ani sińców na jej ciele. Niezadowolona z diagnozy kobieta zwraca się o pomoc do parapsychologów. W trakcie przeprowadzania badań w jej mieszkaniu odkrywają obecność jakiejś nieznanej i niewidocznej mocy.
Horror oparty na autentycznych wydarzeniach mających miejsce w Kalifornii w 1976 roku. Samotna kobieta, matka trojga dzieci jest prześladowana seksualnie przez... pozaziemską ISTOTĘ. Czy są to tylko jej urojenia, czy jest to prawda?
http://www.filmweb.pl/film/Byt-1982-34988Jak pierwszy raz oglądałem ten film to normalnie byłem w szoku, zwłaszcza jak dowiedziałem się ze jest to historia oparta na faktach, wtedy jeszcze nie interesowałem się tak bardzo tematami jakie są tu na forum więc była to dla mnie wtedy taka paranormalna abstrakcja bez głębszego wytłumaczenia. Dziś podobne rzeczy jakie miały miejsce w tym filmie wyczytywałem w tematach MILAB, nie pamiętam w którym dokładnie. Wie ktoś może coś więcej na temat tych wydarzeń przedstawionych w filmie i tym prawdziwym przypadku, co to mogło być ?