Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 19 sie 2018, 20:19

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
Post: 20 lip 2017, 11:25 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 12 lut 2017, 10:32
Posty: 5
Płeć: mężczyzna
Calineczek pisze:
Wpisz sobie w google "powstawanie harmonicznych" lub "częstotliwości harmoniczne" i znajdź sobie coś w twoim języku :-)

Problem nie jest w moim języku, bo mam translatory. Problem też nie jest w "harmonicznych", o których można sobie wyszukać w google, bo opis na blogu o nich nie wspomina.

Opis na blogu mówi o "Multiplier X" - możniku X dla wybranego przebiegu. Oprogramowanie mnoży więc w swojej pamięci wybrany pełny okres przebiegu razy X. Następnie uważa tak otrzymany kształt jako jeden cykl-okres. Tak uzyskany nowy-wymnożony przebieg wciśnięty w jeden pełny cykl (okres) przekazuje do wykonania dla generatora jako pojedynczy (czyli o czasie trwania jednego pełnego okresu zadanej generatorowi dopuszczalnej, lub niższej od maksymalnej częstotliwości ).

Rzeczywiście UPIORNA sztuczka :D



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 20 lip 2017, 11:25 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 01 sie 2017, 14:36 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 246
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- zrobiłem żonie mały preset ,
20 kHz, 10 sekund
15kHz, 10 sek,
10 kHz, 10 sek,
5kHz, 10 sek
1 kHz, 10 sek.

- wyjście róznicowe, elektrody reczne, napięcie 20V, prostokąt., Amplitude ramp ustawione na 5 sekund, Up, down, właczony ogranicznik napięcia ponizej 10 kHz, default.
- za chwilę żona krzyczy, że podczas zmiany czestotliwości w generatorze Spooky2, ją dość zdrowo kopie.
- sprawdziłem, no i prawda.
- podczas przejścia z wyższej czestotliwości na mniejszą , zanim zadziała Amplitude Ramp, generator daje pełne napięcie o tej niższej czestotliwości, potem za 400 msekund powoli zwiększa apmplitudę.
- po wyłaczeniu Amplitude Ramp oraz odznaczeniu Up i Down, jest już lepiej.
- może to zależy od firmware generatora i od wersji oprogramowania, ja badałem na wersji z grudnia 2016 roku i wersji firmware R2.84.
- poniżej zrzuty z oscyloskopu podłaczonego różnicowo.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 sie 2017, 0:47 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 07 cze 2017, 0:55
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: wieś k.3City
Ja też jak robiłem sobie jakiś zestawik odczuwałem takie szpilki napięciowe przy przełączaniu. Nie chciało mi się oscyloskopem badać ale warto by o tym wspomnieć autorowi oprogramowania...o ile może software-owo mieć na to wpływ.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 sie 2017, 16:02 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 05 sty 2015, 14:32
Posty: 51
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: pl
mam ten sam problem. wynika z tego opisu powyzej, ze zmienic tego nie mozna



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 03 sie 2017, 20:03 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 246
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- trzeba zaznaczyc że włączony ogranicznk napiecia np. dla 10 kHz działa tak jak ponizej podano:
20 kHz , Uwyj róznicowe == 40 Vss
15 kHz , Uwyj róznicowe == 40 Vss
10 kHz , Uwyj róznicowe == 40 Vss
5 kHz , Uwyj róznicowe == 30 Vss
1 kHz , Uwyj róznicowe == 22 Vss
500 Hz , Uwyj róznicowe == 21 Vss.

-- 09 sie 2017, 8:44 --

- coś się zmienia w w Spooky Pulse, raczej na lepsze.
- jednak przy takim samym czujniku, jakość pomiaru nie zmieni się drastycznie.

Cytuj:
HRV ma kilka wad, gdy jest stosowany do biofeedbacku, a największy jest brak możliwości określenia kierunku zmiany impulsu.
Można określić gradient, ale nie pełny wektor. W języku angielskim oznacza to, że HRV nie może rozróżniać stresu wzrastającego lub malejącego.

To ma się zmienić.

Kod biofeedback został zmieniony, aby umożliwić ujemne wartości zwrotnych.
Wartość bezwzględna HRV jest obecnie używana do obliczania średniej bieżącej.
To sprawia, że HRV jest bardzo przydatny jako marker do wykrywania asymptotów odpowiedzi biologicznych.

John White, 08.08.2017



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 30 sie 2017, 8:49 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 28 sie 2017, 12:39
Posty: 3
Witam
Chciałbym rozpocząć przygodę z generatorem Spooky2 jak najlepiej to zrobić zaczynając oczywiście od zakupu, bardzo proszę o rady.
pozdrawiam Dandi



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 31 sie 2017, 16:09 
Offline
Provost and Judge * 7th Degree
Provost and Judge * 7th Degree

Rejestracja: 15 lip 2011, 20:14
Posty: 140
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Najsensowniej zestaw na raka , pojedynczy generator to troszkę mozolna praca. W nowych zestawach trzeba dokupić remote Magnetic North ten do zabijania



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 01 wrz 2017, 15:53 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 246
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- tak ogólnie to Spooky2 składa się z 3 części: Plasma mode, Contact mode oraz Remote mode.
- do tego bym jeszcze dorzucił Spooky2 Pulse oraz cold Laser Wrist, Spooky2 Radionics.
- dla użytkownika końcowego bardziej interesujące są zestawy ze Spooky2, szkoda tylko że do tej pory nie ma dystrybutora na terenie Polski.
- zestawy:
1.- starter, wada to jeden tylko generator.
2.- cancer, lyme, morgellon, zestaw dobry cenowo i funkcjonalnie.
3.- essential kit, trochę drogi.
- czwarty i piąty zestaw to zestawy z plazma mode, czyli dość drogie (>= 9.000 zl + cło).
- nie miałem w rekach zestawu Radionics, więc nic na jego temat nie moge powiedzieć.
- osobiście do kopiowania preparatów, używam Reprintera (cena z alegro to tak 2 do 4 tys zł.)



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 wrz 2017, 8:02 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 28 sie 2017, 12:39
Posty: 3
te wszystkie nazwy to dla mnie na razie temat nie znany muszę się do tego bardziej przyłożyć. Znalazłem taki zestaw https://www.spooky2.pl/product/spooky2- ... orgellons/ może wiecie czy to są ostateczne koszty czy jeszcze trzeba coś dopłacać, a może gdzieś indziej można kupić zestaw



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 05 wrz 2017, 8:47 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 246
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- to własnie zestaw nr 2 , na moim opisie.
- niestety nie znam innego żródła zakupów.
- czasami ktoś się ogłaszą na tym forum, że sprzedaje zestaw, ale nie taki jak podałeś.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 08 wrz 2017, 7:49 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 28 sie 2017, 12:39
Posty: 3
Mam jeszcze jedno pytanie
czy trzeba dopłacać jeszcze cło i w jakiej kwocie



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 09 wrz 2017, 9:04 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 246
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- TAK, celnicy żadaja fakturę zakupową, przelew z banku.
- potem liczą cło w wysokości od 10 - 25 %.
- czasami ten generator idzie bez cła.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 20 lis 2017, 14:25 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 20 lis 2017, 14:21
Posty: 1
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Strzyżów
czytam ostatnio o biorezonansach i tych generatorach plazmowych ...mam w rodzinie osobę chorą na boreliozę i zastanawiam się czy one faktycznie działają? i jak to wygląda w praktyce-odczucia, cena, cokolwiek?
,
[nie linkuj tak od razu do sklepu,gdzie są i artykuły tego typu- d66 Mruga ]



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 21 lis 2017, 20:04 
Offline
Provost and Judge * 7th Degree
Provost and Judge * 7th Degree

Rejestracja: 15 lip 2011, 20:14
Posty: 140
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Kupiłem ostatnio nowy boost i remote z generatorami i miłe zaskoczenie paczka przyszła z Francji , cła nie było :) Spooky2.pl popatrz na ceny , plazma ta duża powinna dać radę



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 26 lis 2017, 18:20 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 26 lis 2017, 18:16
Posty: 1
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Płock
Witam, zamierzam kupić ten generator. Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć, jak wygląda taka transakcja od strony księgowej, jaka to stawka VAT jest, 23%? Będę wdzięczna za pomoc.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 14 lut 2018, 1:08 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 14 lut 2018, 1:05
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Choruje na borelioze, mogłby ktos napisac czy to działa? podobno nie trzeba wpisywac czestotliwosci patogenu, tylko mamy w programie gotowe nazwy chorób?

trudny jest w obsłudze ten spooky2? bo planuje zakupic na borelioze



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 16 lut 2018, 20:39 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 246
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- dokładnie tak.
- a czemu nie ściągnąc program i się nim "pobawic", ma opcje demo bez generatora.
- nie wiem, czy nie trzeba się zalogować.
- generalnie to jest tak, że są presety na poszczególne "choroby"
- wchodzisz w Preset, wybierasz zakładkę typu choroby , potem okrślony preset lub chain (komplet).
- kolejno Control i masz już gotowe.
- wadą programu jest to że nie jest w wersji językowej polskiej.
- druga wada to ceny za plazmę i obecnie za nowy generator X do biorezonansu.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 19 lut 2018, 19:42 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 14 lut 2018, 1:05
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
To zależy w jakim celu.

Edukacyjnie to może tak.

Czy to działa? Być może tak. Jednak ja bym był ostrożny, bo urządzenie nie jest przeznaczone do biorezonansu, nie jest do tego zaprojektowane. Ja bym był ostrożny przy podłączaniu tego typu urządzeń do organizmu. A zdalne terapię hmm – parapsychologia.

Ja bym to urządzenie potraktował jako zabawkę.

Natomiast zainteresowałbym się lampą plazmową spookiego

Odpowiedz pewnego pana czy warto zakupic. ostatnio byly z nim wykłady na ntv na temat biorezonansu



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 03 mar 2018, 21:12 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 05 sty 2015, 14:32
Posty: 51
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: pl
witam
prosze o pomoc.po dwuletnim bezproblemowym uzytkowaniu mam awarie.po zaladowaniu programu i wlączeniu generator włącza sie na sekunde i wyłącza,i tak woło.pasek pod czestotliwosciami liczy normalnie natomiast zegar nie liczy po sekundzie tylko uzupelnia sie co jakis czas.myslalem ze to wina programu wiec sciągnolem nowy ale dalej dzieje sie to samo.
jezeli ktos móglby cos doradzic bylbym wdzieczny

-- 08 mar 2018, 9:24 --

witam ponownie
program bez podlaczonego generatora dziala poprawnie.sam generator po wpisaniu parametrow tez dziala,razem z komputerem nie.
co mozna jeszcze sprawdzic?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 09 mar 2018, 20:14 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 246
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- podejrzenie jest na ten mały moduł USB w generatorze.
- teraz przy zakupie dodają ten moduł.
- ulegał on awarii jeśli nie bylo zasilania 5V z zasilacza zewnętrznego, taka jest moja teoria.
- sprawdze w moim generatorze, może to zwykły moduł do dostania na rynku.

@miroszek
- ten pewien Pan im bliżej do opublikowania schematów, tym bardziej jest na NIE.
- biorezonans nie jest łatwy, tu nie ma zabawy.

P.S.
- sprawdziłem w moim generatorze nie ma tego modułu osobno ale ja mam dość stary model generatora z 2014 roku.
- moduł usb jest na układzie cp2102.

-- 12 mar 2018, 19:21 --

- otrzymałem generator spooky2 do sprawdzenia ponieważ obecnie nie działa, nic się nie świeci.
- po sprawdzeniu okazało się że tor +5V jest zwarty, ma 0 om.
- ktoś przez przypadek podłączył inny zasilacz , np + 12V i diabli wzieli uklady scalone.
- uważam , że to ostatnia i totalna głupota zasilać Spooky2 z napiecia 5V , z zasilacza ze standardowym wtykiem.
- jeśli już tak musiało być z jakiegoś powodu, to na wejściu zasilania od +5V powinien być zainstalowany (wlutowany) transil na 5V. (taka dioda zenera, zwarciowa.)
- wtedy w przypadku podłączenia zasilacza na wyższe napięcie niż 5V, transil zwiera to napięcie do masy.
- po takim stwierdzeniu faktów, wylutuwujemy zwarty transil i instalujemy nowy transil.
- a tak kolegę czeka wydatek nowego generatora, czyli coś około 100 USD.
- kurde, problem przetwornicy na 13 V rozwiązali dośc elegancko a zabezpieczeniu zapomnieli.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 14 mar 2018, 20:47 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 05 sty 2015, 14:32
Posty: 51
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: pl
dzięki euroscan
ja mam ten moduł zapasowy ale zdaje mi sie ze wtyk nie pasuje z gniazdem na płytce ide to sprawdzic

i jeszcze jedno pytanie:czy sam generator spełnia zadanie kiedy ustawie go recznie czy musi współpracowac z programem??

-- 14 mar 2018, 21:06 --

mam ten moduł zapasowy ale na płytce go niema czy mam go załozyc?? i jak go obrocic bo pasuje tak i tak??



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 16 mar 2018, 17:29 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 246
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- podrzuć jakieś zdjęcia bo nie czaję problemu.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 17 mar 2018, 22:22 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 05 sty 2015, 14:32
Posty: 51
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: pl
witam
w generatorze ktory dostalem nie ma takiego modułu (1) .wtyk (3) na płytce jest zwarty takimi zworami (2).ten moduł mozna załozyc obojetnie jak.

generator pracuje bez tych zwor normalnie


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 21 mar 2018, 9:54 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 246
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- nie wiem , jak by tu ustawić ten moduł, trudno tak na odległość coś ustalić, można się posiłkować liniami zasilania na module i na płytce drukowanej.
- to tylko jeszcze raz świadczy o konstruktorze tego generatora, dawac moduł bez tzw klucza instalacyjnego, kpina.
- obecnie jak sie dowiedziałem, nie sa juz produkowane moduły generatora 10 i 20 MhZ, tylko jeden moduł 5 Mhz.
- ustawiena ręczne generatora są poprawne, ale nie są wystarczające do zaawansowanego ustawienia, szczególnie tych wymyślnych przebiegów.


Ostatnio zmieniony 22 mar 2018, 19:11 przez euroscan, łącznie zmieniany 1 raz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 21 mar 2018, 18:57 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 05 sty 2015, 14:32
Posty: 51
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: pl
dzieki euroscan. pozostaje metoda prob i błedow bo po zasilaniu jak sugerujesz nie dojde,mysle ze tego generatora nie wykopce nie wykopce



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 295 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group