Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 12 gru 2018, 6:45

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
Post: 26 lip 2016, 16:26 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 251
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- obecnie mozna juz dokupic do gen. Spooky2 laser 650 nm, wykonany w dwóch wersjach.
- reszta informacji na stronie dystrybutora.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 26 lip 2016, 16:26 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 03 sie 2016, 17:25 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 03 sie 2016, 17:05
Posty: 3
Chciałbym kupić generator plazmowy, Spooky2, lampę - czy możecie podpowiedzieć co muszę jeszcze dokupić, aby mieć zestaw optymalny za jednym zakupem ?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 04 sie 2016, 10:13 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 251
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- lepiej kupować generator Spooky2 w formie kitów, bo tam już wszystko jest.
- przy zamówieniu lepiej się upewnić ze w zestawie jest juz Boost w wersji 3.0 a nie stara wersja 2.0.
- do zestawu dobrze jest dokupic Cold Laser do ucha oraz na przegub dłoni.
- czy zestaw ma być 1, 2 czy 4 generatorowy to zależy od zakresu problemów zdrowotnych jakimi chcesz się zająć.
- optymalnym jest zestaw 4 generatorowy, ponieważ posiada możliwości techniczne równoległego zajęcia sie kompleksową naprawą zdrowia (równocześna eliminacja metali ciężkich z organizmu, detoksu, wybijanie pasożytów, bakterii, itd.).
- cena takiego zestawu to 860 USD + 50 USD Cold Laser + transport + cło 20 % (cirka 4.500 zł.)
- Spooky2 Central, czyli lampa plazmowa, petla indukcyjna, nadajnik ultradzwiękowy oraz elektrody ręczne do efektywnego otwierania błon komórki.
- tutaj cena oscyluje od 1700 USD.
- jednak w celu efektywnego wyboru ja bym ściągnął sobie instrukcje Spooky Central oraz Instrukcja użytkownika zestawu Spooky2 (instrukcją są już po polsku do wersji oprogramowania z czerwca 2016 roku) , poczytał, i wtedy powziął decyzję jaki zestaw przyrzadów będzie mi odpowiadał.
- w instrukcji są podpowiedzi na najcześciej występujące problemy.
- od wersji oprogramowania z sierpnia 2016 roku obsługa zestawu została usprawniona i nie jest już tak skomplikowana, wybieramy z tzw. Preset to co nas interesuje.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 16 sie 2016, 22:06 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 16 sie 2016, 21:53
Posty: 1
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Kraków
Baza programu Spooky2 zawiera 72 programy związane z borelią i boreliozą. Czy ktoś ma doświadczenie z wyboru programów i ich skuteczności?
Pozdrawiam
Kasia



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 23 sie 2016, 10:40 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 251
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- jeśli znasz angielski, to ja bym się skierował na forum Spooky2, tam jest wieksze grono entuzjastów.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 10 wrz 2016, 20:25 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 01 lip 2015, 12:10
Posty: 4
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: UK
euroscan pisze:
- jednak w celu efektywnego wyboru ja bym ściągnął sobie instrukcje Spooky Central oraz Instrukcja użytkownika zestawu Spooky2 (instrukcją są już po polsku do wersji oprogramowania z czerwca 2016 roku) , poczytał, i wtedy powziął decyzję jaki zestaw przyrzadów będzie mi odpowiadał.


Instrukcja po polsku Spooky Central Przewodnik Apr 2016 (Polish) faktycznie jest do pobrania na http://www.spooky2.com/downloadsPage/index.html, za co serdeczne podziękowania Panu Januszowi Czura.

Jednak nie mogę odnaleźć Instrukcji użytkownika zestawu Spooky2.
Czy mógłby ktoś uprzejmy podpowiedzieć jak/gdzie/skąd ją pobrać.

Dzięki za pomoc



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 11 wrz 2016, 16:46 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 251
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- adres
--
http://www.spooky2.com/downloadsPage/index.html
--
- na samym dole.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 11 wrz 2016, 19:26 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 03 sie 2016, 17:05
Posty: 3
dziękuję za podpowiedź :-)
i teraz - ponieważ jestem już szczęśliwą posiadaczką generatora z pełnym wyposażeniem :-),
mam kolejne pytanie, a mianowicie jaki program należy zastosować i w jaki sposób go wybrać pod kątem leczenia cukrzycy ???

Pozdrawiam



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 22 wrz 2016, 18:05 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 251
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- może wyslij maila tutaj
mailto:pytaniarife@gmail.com
- niestety porady płatne.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 07 paź 2016, 3:17 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 22 sie 2015, 13:53
Posty: 4
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: PL
Mam na sprzedaż zestaw Spooky2. Sprzęt ma kilka miesięcy, część nie była nawet używana. Stan idealny.

3x Generatory (całe zestawy z zasilaczami, kablami usb i krokodylkami)
2x Spooky Boost v3.0
1x Spooky Boost v2.0
1x elektrody cylindryczne
3x Spooky Remote v1.1 MN (czarne)
1x Spooky Remote v1.1 BN (biała)
Netbook Asus ASUS EEE PC 15G29L000780 który obsługiwał system zdalny
1x Spooky Pulse na palec
1x Spooky2 Colloidal silver kit (magnetyczne mieszadło + srebro) + Zlewka szklana 5litrów
3x Kable BNC

Zainteresowanych proszę o wiadomość prywatną.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 16 paź 2016, 12:38 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 16 paź 2016, 12:32
Posty: 1
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Dolny Slask
euroscan pisze:
tez nie znam wszystkich mozliwości urzadzenia.
te moje dwa generatory zostały zakupione w celu detoksykacji organizmu, usunięcia patogenów, robaków, itp..


czesc, moglbys podac mi modele obu tych generatorow/ gdzie je zakupiles ?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 16 paź 2016, 12:57 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 16 paź 2016, 12:41
Posty: 2
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Coffeayears.
Oferta z 7.10.2016 sprzedaży zestawu jest aktualna?
Kontakt na maila klub_interia@tlen.pl



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 16 paź 2016, 15:42 
Offline
Globalny moderator
Globalny moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2011, 14:46
Posty: 1106
Płeć: mężczyzna
Ostatnio szperałem trochę na temat Vibroniki, bo skrobie sobie własny Zapper.

I wczoraj przez przypadek odkryłem, że Spooky2 to tak naprwdę klasyczny DDS - Direct Digital Synthesizer. Produkowany przez firmę FeelTech.

Można go kupić na Alibabie.

https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 0.0.l41wFn

Przecież to jest to samo urządzenie :shock: Lekkie różnie w designie wynikają pewnie z wersji albo modelu.
Ale to jest to samo.

Heh...a ja myślałem, że Spooky2 został od początku do końca skonstruowany jako urządzenie medyczne.
Więc posiada wszystkie opcje manipulacji przebiegami, które mają zastosowanie wyłącznie w poprawie zdrowia.

Tymczasem jest to stricte urządzonko techniczne. I większość z tych opcji jest przydatnych wyłącznie w warsztacie elektroników. Od dawna coś mi tu nie grało...baaaardzo dużo opcji było dla mnie kompletnie od czapy jak np "Phase Angle" kątowe przesunięcie fazy ? :shock: . Na Cholere to w takim urządzeniu jak Zapper/Maszyna Rifa, albo jakieś egoztyczne przebiegi. Tłumaczyłem sobie, że no dobra...może za głupi jestem. Producent Spookiego umieścił, to pewnie w jakimś celu i ma to pewnie swoje zastosowanie.
Nie będę się przecież wymądrzać. No ale teraz rozumiem. To są po prostu opcje samego FY2300 bo tak nazywa się to urządzenie. Powoli dochodzę do wniosku, że 70% opcji jest tam kompletnie nieprzydatna z punktu widzena zdrowia. Nadmiernie komplikuje i wprowadzają zamieszanie w temacie.

_________________
Czas przestać zgrywać oświeconych dupków i stać się po prostu ludźmi.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 16 paź 2016, 16:42 
Offline
Globalny moderator
Globalny moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lut 2013, 16:42
Posty: 3354
Płeć: mężczyzna
No wreszcie!!!
Umysł ponad Materią
:)
uwierzysz,że działa?Zadziała
:tak:

_________________
Żywe Zwierciadła i zakrzywione odbicia.
.kapsw oget jatyzc eiN



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 16 paź 2016, 17:38 
Offline
Globalny moderator
Globalny moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2011, 14:46
Posty: 1106
Płeć: mężczyzna
OK, już ktoś nawet w tym wątku zauważył (angel_8) że ten Spooky to po prostu Chinol. W jego przypadku to
urządzenie nazywa się MHS2300A Widać, że jest to jedna konstrukcja, generatora DDS, do której można wykupić sobie licencje by sprzedawać go pod swoją marką. No ale to ciągle pokazuje, że to nie jest urządzenie medyczne i część opcji jest po prostu zbędna. I to widać po tym co oferuje. Skoro autor nawet nei pokusił się o zbudowanie na potrzeby swojej firmy własnego generatora, który będzie miał tylko i wyłącznie najpotrzebniejsze funkcje. Był by prostrzy i 5 razy tańszy. To nie koniecznie można mu zaufać, że wie co robi... Bo jego Spooky2 robi...wszystko. A jak ktoś pakuje tone opcji na "wszelki wypadek" albo "by były" To mi to osobiście sporo mówi o poziomie wiedzy takiej osoby.

Nie dar, to nie do końca tak. tzn...też. Ale określone częstotliwości rozrywają np białkowe ściany komórkowe pewnych organizmów, tak samo jak 2,4 Ghz podgrzewa wodę w mikrofali. Więc nie można powiedzieć, że jest to Placebo. Tylko czemu jak tylko zaczynam się interesować jakąś rzeczą to od razu wychodzi, że w tym jest jakiś przewał. Gdzie coś prostego jest rozdmuchiwane do granic możliwości. Tak jak to urządzenie, którego większość tych funkcji nawet nie ma zastosowania w materii zdrowia. Bo zaraz się okażę, że można go zastąpić prostym generatorem za 20 zł.

No i nazwa... nazwa musi się nazywać zajebiście kosmiczne. I najlepiej mieć gdzieś słowo kwantowe, bo to wciąż bardzo modne słowo gdzie 90% osób nawet nie wie co ono tak naprawdę znaczy. A tymczasem robi się mega szum i buduje jakieś kosmiczne teorie. Np zakresy i długości fal które nawet nie mają fizycznie prawa odziaływać na pewnym poziomie, np molekularnym. Albo działać na poziomie DNA czyli jądra samych komórek. Bo długości fal są po prostu za długie. Już mnie to męczy... czy na tym świecie nie ma już nic prostego i oczywistego ?

Dobrze, że sam sobie skrobie tego mojego Zappera. Przynajmiej będę posiadał 100% wiedzę w zakresie jego budowy, zasad działania, kodu kontrolera, i wpływu na zdrowie. Normalnie w tych czasach już nie można ufać nikomu :płacze:

Gdzie oczywiście nie twierdzę, że Spooky2 nie działa, tylko że jest....on przekomplikowany ponad swoje zastsowania. Bo funkcja Zappera jest tylko "przy okazji"

_________________
Czas przestać zgrywać oświeconych dupków i stać się po prostu ludźmi.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 18 paź 2016, 22:59 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 16 paź 2016, 12:41
Posty: 2
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Zainteresowany jestem tym zestawem.
Proszę o kontakt na e-maila: klub_interia@tlen.pl

Coffeayers pisze:
Mam na sprzedaż zestaw Spooky2. Sprzęt ma kilka miesięcy, część nie była nawet używana. Stan idealny.

3x Generatory (całe zestawy z zasilaczami, kablami usb i krokodylkami)
2x Spooky Boost v3.0
1x Spooky Boost v2.0
1x elektrody cylindryczne
3x Spooky Remote v1.1 MN (czarne)
1x Spooky Remote v1.1 BN (biała)
Netbook Asus ASUS EEE PC 15G29L000780 który obsługiwał system zdalny
1x Spooky Pulse na palec
1x Spooky2 Colloidal silver kit (magnetyczne mieszadło + srebro) + Zlewka szklana 5litrów
3x Kable BNC

Zainteresowanych proszę o wiadomość prywatną.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 28 paź 2016, 18:47 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 05 sty 2015, 14:32
Posty: 51
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: pl
czy ma ktoś juz jakies pozytywne rezultaty ze stosowania spooky2??



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 05 lis 2016, 20:44 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 05 lis 2016, 18:29
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Podkarpacie
Witam,

Od jakiegoś czasu śledzę tematykę poruszaną w tym wątku. Strona VIBRONIKA etc.
Noszę się zamiarem zakupu spooky2 na początek swojej przygody z takimi urządzeniami.

Proszę o podpowiedź jak najlepiej skonfigurować zamówienie, mając na uwadze;
- chcę używać spooky do zadań podstawowych ( nie mam żadnych poważnych chorób, przynajmniej nic mi o tym obecnie nie wiadomo Mruga )
- nie stać mnie na na zakup wersji z 4-ema generatorami.

-mogę zakupić albo starter kit, albo essential kit
- do tego;
- cold laser na rękę i do ucha
- magnetic stirrer (do srebra koloidalnego)
- coś było do przeganiania robali i pleśni w domu (a może to już siedzi w samym zestawie)
- może coś jeszcze innego użytecznego?(tylko nie koszulka Mruga )

Tutaj pojawiają się kolejne pytania;
- na ile usprawni/polepszy skuteczność różnych zastosowań posiadanie essential kit, w porównaniu do starter kit?
- czy posiadanie essential kit rozszerza możliwości spookiego w stosunku starter kit?

Pozdrawiam

-- 07 lis 2016, 23:33 --

Wie ktoś jak za pomocą spooky2 i przystawki do koloidu srebra osiągnąć różne rozmiary cząstek srebra?
Zaintrygował mnie taki materiał:
http://pubs.rsc.org/en/content/articleh ... c3ra44507k

-- 02 gru 2016, 23:15 --

Witam,
Mam prośbę o kontakt ze mną na pw.(ja nie mogę wysłać pw.) użytkownika spooky2 z Podkarpacia.
Jak dobrze kojarzę to "wanzim" jest z tych okolic.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 09 gru 2016, 12:56 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 05 sty 2015, 14:32
Posty: 51
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: pl
Jak zinteroretowac wyniki skanowania ,pokazało się parę częstotliwości i czemu to odpowiada?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 16 gru 2016, 10:03 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 251
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- dokładnie tak jak w instrukcji.
- bierzesz te swoje częstotliwości i pojedynczo wpisujesz w pole Reverse Lookup, Include.
- tutaj w zrzucie wpisałem przykładowo 1200 hz.
- dajesz Go i masz tablice reverse z chorobami, patogenami , z dokładnością do +/- 01 %.
- jak masz mało to dodaj zakladkę Include Octave i będziesz miał czytania do obiadu.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 21 gru 2016, 13:18 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 05 sty 2015, 14:32
Posty: 51
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: pl
dzieki euroscan.pojawił sie nowy problem spooky 2 przestał działać

-- 21 gru 2016, 13:55 --

pardon fałszywy alarm ,wszystko wróciło do normy



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 26 gru 2016, 19:56 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 251
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- Spooky2 ma zabezpieczone wyjście zwykłym oporem 50 Om, trudno go zepsuć.
- chociaż coś piszą o jego zasilaniu z USB a nie z zasilacza sieciowego.
- wada Spooky2 to ten jego zasilacz na + 5V, tak sie nie robi dla końcowego użytkownika !!!



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 27 gru 2016, 16:38 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 05 sty 2015, 14:32
Posty: 51
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: pl
własnie pisza zeby nie zasilac z USB tylko z zasilacza



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 27 gru 2016, 17:39 
Offline
Globalny moderator
Globalny moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2011, 14:46
Posty: 1106
Płeć: mężczyzna
Cytuj:
- Spooky2 ma zabezpieczone wyjście zwykłym oporem 50 Om, trudno go zepsuć.

To nie tak. Wyjście nie wejście - 50 Om to impedancja która mówi raczej o ekranowaniu sygnału z zewnątrz.
To jest standard jeśli chodzi o wtyczki koncentryczne BNC(a takich używa Spooky2) używane są one w radio komunikacji i przekazywaniu sygnału. Same kabelki muszą im odpowiadać i również muszą być 50 Om, są pewnie ekranowane od wewnątrz metalową siatką. To również jest standard jeśli chodzi o kable koncentryczne. A jeśli impedancja wtyczki nie będzie dostosowana do impedancji kabla, wytworzą się nam fale stojące i zakłócenia.

To jak w sprzęcie grającym, niska impedancje to lepszy sygnał i potrzeba mniejszej energii by go przesłać.
Ostatni patametr jest bardziej istotny, gdy pracujemy na bateriach czy akumulatorze. Wysoka impedancje to sygnał słabszy, ale lepsze ekranowanie zakłóceń z zewnątrz, a jak wiadomo tutaj jakość przebiegu jest istotna i nie może być zniekształcona, bo teoretycznie mogło to być szkodliwe dla zdrowia.

A co do bezpieczeńśtwa. Przyłączanie jednej końcówki do masy, powinno spokojnie wystarczyć jako zabezpieczenie przed zwarciem wywołanym zetknięciem elektrod.

Cytuj:
własnie pisza zeby nie zasilac z USB tylko z zasilacza


Bo USB 2.0 przenosi max 5.0 V więc urządzenie działało by na granicy. Przy słabym zasilaniu albo laptopie można się spodziewać kiepskiej stabilności, sytuacja jeszcze się pogorszy kiedy mamy kiepski Chiński przedłużacz USB. Generalnie USB 2.0 nie było przystosowane do zasilania takich urządzeń. Komputer nawet jako ładowarka nie radzi sobie za dobrze.

Cytuj:
dzieki euroscan.pojawił sie nowy problem spooky 2 przestał działać

-- 21 gru 2016, 13:55 --

pardon fałszywy alarm ,wszystko wróciło do normy


Taki brak stabilności to typowy objaw problemów z zasilaniem i działaniem na absolutnej granicy wymagań.

Nie bał bym się o samego Spookiego, ale o gniazdo USB w komputerze które można w ten sposób łatwo spalić. I o ile nie ma się najnowszego sprzętu i pewnego zasilania, różnie może się zdarzyć. Wiele osób w ten sposób pali porty USB. Nowsze standardy USB już potrafią przenosić 20 V do 5A czyli do 100W. Ale jak wiadomo, nie każdy ma roczny czy dwuletni laptop albo komputer.

_________________
Czas przestać zgrywać oświeconych dupków i stać się po prostu ludźmi.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 28 gru 2016, 6:57 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 06 wrz 2014, 21:27
Posty: 81
Lokalizacja: podkarpacie
"Nie bał bym się o samego Spookiego, ale o gniazdo USB w komputerze które można w ten sposób łatwo spalić. I o ile nie ma się najnowszego sprzętu i pewnego zasilania, różnie może się zdarzyć. Wiele osób w ten sposób pali porty USB."
Nie całkiem to prawda. Właśnie jeszcze dwa lata temu paliły się generatory zasilane z USB , a nie gniazda USB.
Sam miałem taki przypadek i musiałem za 60$ wymienić płytę główną Spooky2.
Nie długo po moim przypadku zaczęli sprzedawać mały układzik za 5$ do samodzielnego wymieniania.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 28 gru 2016, 9:55 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 05 sty 2015, 14:32
Posty: 51
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: pl
w moim przypadku myslalem ze poszedł mi własnie ten mały ukladzik ,ale w opakowaniu była informacja ze w tych nowych generatorach te układy juz sie nie palą,zreszta gniazdo na plycie nie pasuje z wtyczką tego układu.nie wiem po co to wciskaja ludziom skoro to niepotrzebne.

moj problem polegal na ty ze program załączal geenerator ale nie było napiecia na wyjsciach mimo ze wyswietlacz na generatorze pokazywał ze napiecie na wyjsciu jest.
ten przycisk załączajacy program cały czas migał.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 28 gru 2016, 15:37 
Offline
Globalny moderator
Globalny moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 wrz 2011, 14:46
Posty: 1106
Płeć: mężczyzna
Cytuj:
Nie całkiem to prawda. Właśnie jeszcze dwa lata temu paliły się generatory zasilane z USB , a nie gniazda USB. Sam miałem taki przypadek i musiałem za 60$ wymienić płytę główną Spooky2.
Nie długo po moim przypadku zaczęli sprzedawać mały układzik za 5$ do samodzielnego wymieniania.


Właśnie sprawdziałem to na youtube i faktycznie wiele osób narzeka na ten problem z USB. No ale w takim razie to bardzo źle świadczy o konstrukcji samego urządzenia, to jest już fuszera w projektowaniu układów i nie powinno się zdarzyć. No ale to dość powszechne jeśli chodzi o produkty z Chin(niestety). Ale z tego co mówi Stan, to mogli już to poprawić.

Cytuj:
moj problem polegal na ty ze program załączal geenerator ale nie było napiecia na wyjsciach mimo ze wyswietlacz na generatorze pokazywał ze napiecie na wyjsciu jest.
ten przycisk załączajacy program cały czas migał.


A co do migania, to jeszcze bardziej mnie to utwierdza w fakcie, że to wina niewydolności zasilania. Raz będzie migać jeden przycisk, czasem nie, czasem będzie migać ekran, albo inny przycisk a czasem nie będzie działać w ogóle.

Właśnie sobie zobaczyłem czym jest ten mały układzik za 5 $, to faktycznie jakiś prosty system anty zwarciowy składając się z diód czy małych bezpieczników w postaci jakiś rezystorów i prawdopodobnie układu buforującego dla USB (czarna kostka).

Więc z tym bywa niestety różnie, szczególnie w starszych laptopach, albo wyjściach na obudowie w komputerach stacjonarnych. Jeśli już ktoś potrzebuje, to polecam zewnętrzny Hub USB z dobrym dodatkowym zasilaniem sieciowy. Spooky2 to niestety Chinol, a te urządzenia również nie są jakoś super zaprojektowane pod kątem optymalizacji zasilania.

Generalnie polecam przeczytać deskrypcje na zasilaczu od Spookiego2. A z racji tego, idzie się w takich projektach w spore oszczędności, to ta wartość powinna być zbliżona do minimalnych wymagań urządzenia.
Sporo to powie o tym co sam producent myśli o wymaganiach prądowych.

A Rule of thumb jest taka, by lepiej nie zasilać Spookiego2 (i innych większych urządzeń) z portu USB w komputerze i nie zmuszać ich do obciążeń ponad przesyłanie danych. Skoro urządzenie ma zewnętrzny zasilacz, to lepiej używasz właśnie jego.

edit:

OK znalazłem to:
http://www.spooky2support.com/hc/en-us/ ... /216825758

Cytuj:
What is the specification of the generator power adapter? Do you have the input plug size that goes into the generator?

For adapter, the correct size is 5V 1A, inside diameter 2.1mm, outside diameter 5.5mm.
As long as the current is higher than 1A, it is ok. Sometimes we supply 1.5A or 2.5A.


Wychodzi na to, że samo USB w życiu tego nie zasili stabilnie(nawet jak by 100 keszystów się do tego modliło :) ). Skoro zasilacz musi dać powyżej 1A, kiedy USB z komputera potrafi dać ledwo 100mA (500mA max w szczególnym wypadku) ale genralnie jest to 10x mniej niz potrzeba :drugged:

Nawet jest o tym informacja w Spooky2 Users Guide.

Załącznik:
2016-12-28 15_58_45-Spooky2_User's_Guide_20161201.pdf - [Spooky2_User's_Guide_20161201] - SumatraPDF.png


Czyli wyraźnie mówią, by nie używać zasialania wyłącznie z USB, a z uwagi na to ile potrzebuje mocy, to trudno się dziwić.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Czas przestać zgrywać oświeconych dupków i stać się po prostu ludźmi.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 26 sty 2017, 23:55 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 25 sty 2017, 22:15
Posty: 4
euroscan pisze:
- dzieki panu Romanowki Nowak (vibronika.eu) mamy polską stonęe Spooky2.
- chyba jest już w przygotowaniu tłumaczenie programu Spooky2 na polski, tak jak to zrobiono z wersją włoską, trzeba tylko trochę poczekać.
--
http://www.spooky2.pl/
--

Pan Roman przetłumaczył program na polski, ale twórcy programu stwierdzili, że mają poważne problemy z polską wersją ze względu na czcionki.
Nie wierzę w to do końca, więc chyba raczej nie chcą tego robić Smutny



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 lut 2017, 12:09 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lip 2014, 6:20
Posty: 251
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Wrocław
- miałem zainstalowaną tę polską wersję, oprócz czcionek nie działał program.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 12 lut 2017, 11:02 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 12 lut 2017, 10:32
Posty: 5
Płeć: mężczyzna
Witam
Kupiłem Spooky2-XM Generator. Zdziwiło mnie pokrętło, które obraca się dokoła w prawo i lewo bez ograniczenia kąta obrotu. Obracając wokoło o 360 stopni wyczuwam 24 pozycje jakby stabilne, ale nie pasują one do napisów na pulpicie, a dokładnie brak jakichkolwiek opisów? Czy to jest prawidłowo? Pozdrawiam



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 296 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group