Myślę ze w tym poście będzie częściowo zawarta odpowiedź. Pisałem ją jako kontynuacja tematu na blogu ale wkleję jednocześnie tu.
Jak zwiększyć częstotliwość "snów serca" ? jak "utrzymać" ten poziom energii który potem nam towarzyszy przez jakiś czas, i jak go wykorzystać aby otworzyć połączenie z poziomu na jawie.?
Istotne kwestie poruszył w prostych słowach blessyall
Osobiście zauważyłem że im bardziej otwieram wewnętrzną przestrzeń w ciągu dnia tym częściej takie sny się przytrafiają. Jest to zresztą naturalny mechanizm- z reguły śnimy o sprawach na które w ciągu dnia ukierunkowujemy energię- nawet jeśli podświadomie. Logiczne więc jest, że jeśli będziemy usilnie "wydzwaniać" do naszej WJ za dnia to ona w nocy nam oddzwoni

.
Wiem z własnych doświadczeń, że takie obustronne połączenie możliwe jest także na jawie- choc przypuszczam, że zapewne aktywność mózgu zbliża się do tej ze snu. Wymaga to jednak o wiele większego nakładu energii, pewnej umiejętności jej świadomym kierowaniem (podczas snu WJ nam pomaga bardziej) ciężko też to połączenie utrzymać z wielu rożnych powodów. Na chwilę obecną rozumiem, iż osiągnięcie pewnej Intensywności połączenia jest w stanie doprowadzić do całkowitego scalenia poziomów w jedno. Dzieje się tak z poziomem sennej rzeczywistości gdy mamy sen z udziałem WJ- gdzie w pewnym momencie intensywność odczuć przepływa przez nas z taką siłą, że się budzimy jednocześnie wchłaniając całą esencję tego magicznego snu. To samo można zrobić z rzeczywistością tego snu na jawie- wiem na 100% że jest to osiągalne choć niełatwe, często wydaje mi się że to zadanie w rodzaju Mission Impossible- ale jednak wykonalne.
Prowadzi to też do oczywistej konsekwencji na planie fizycznym której należy być świadomym i trzeba być absolutnie gotowym na zostawienie całego tego ziemskiego świata, wraz z jego sprawami, bliskimi, itd. - i to stanowi jedną z przeszkód. Bez odczepienia „kotwic” różnego rodzaju, które łączą nas ze snem życia, nie jest możliwe zebranie energii- potrzebnej do przejścia w wymiar całkowitej wolności.
Drugą przeszkodą jest to, że Osiągniecie tego wymaga skumulowania ogromnej intensywności doskonale zharmonizowanych, przetransformowanych i scalonych- wszystkich energii w centrum.
Zadko jednak odczuwamy na jawie z taką intensywnością jak podczas Snów z WJ. Po takich snach ta nadwyżka wysoko wibracyjnych energii zaczyna się wytracać i - znowu, po paru dniach zapominamy ( pamiętaj że dla mnie pamięć to poziom energii a nie intelektualne zachowanie danych). Jak myślisz dlaczego takie sny się pojawiają ? Dlaczego my sami z wyższego poziomu dajemy sobie poczuć namiastkę tej błogości,wolności ? Poniekąd zapewne aby dać nam pocieszenie, wsparcie pewnego rodzaju, jednak to są błahostki w porównaniu z tym co otrzymujemy naprawdę- GOTOWE, SCALONE, WYSOKO WIBRACYJNE WZORCE ENERGI, KTÓRE POTEM MOŻEMY UTRWALIĆ W STANIE SNU NA JAWIE I ICH UŻYĆ DO POŁĄCZENIA ZWROTNEGO !
Czarnamewa: odnosnie tej inicjatywy WJ
Pamięta ktoś jak Rodzice pokazywali ci w dzieciństwie jak coś zrobić ? np trzymali jedną ręką rower aby wspomóc ci odczucie jak to jest jechać stabilnie na rowerze, a w pewnym momencie puszczali a ty jechałeś samemu nie wiedząc że już nikt cie nie asekuruje.
Mechanizm działania jest podobny - nasz ukł. nerwowy dostaje pewne sygnały/wzorce/ODCZUCIA fizyczne jak jechać tak aby się nie przewrócić, po czym zapamiętuje je i potem po prostu jedziemy sami. Ten mechanizm jest uniwersalny i bardzo podobnie działa to na poziomach energetycznych.
Niestety nasze WJ pomaga nam na innym poziomie świadomości i zapamiętanie tych lekcji wymaga ... "przeniesienia" i utrwalenia w stanie jawy energii o wibracjach jakie odczuliśmy w snach WJ właśnie.
Tak więc nie marnuj pomocy i staraj się "utrwalić" te odczucia, przechowuj je jak najdłużej. Ten poziom energi można "odżywiać" a nawet wzmacniać po prostu "dokładając do pieca". tym "opałem" jest energia radości, dziecięcej excytacji , bezpieczeństwa, sexualnej błogosci, i MIŁOŚCI.
PRZECHODZĄC PRZEZ POZIOMY,WYMIARY RZECZYWISTOŚCI ITP - MOŻEMY PRZENIEŚĆ PAMIĘĆ POMIĘDZY NIMI JEŚLI JESTESMY W STANIE ZACHOWAĆ W SOBIE WZORCE ENERGETYCZNE KTÓRE BYŁY AKTYWNE NA DANYM POZIOMIE, A POTEM JE ODTWORZYĆ NA POZIOMIE NA KTÓRYM AKTUALNIE SIĘ ZNAJDUJEMY.
Wracając do snów- po pierwsze: uświadom sobie że skoro masz takie sny o których tutaj mowa, to masz w swoim ciele energetycznym odpowiednie wzorce które możesz rozwijać. Potrafisz tez na jawie odczuć taką samą potęgę tych energii jak w nocy. Sam fakt uświadomienia sobie tego, powoduje uwolnienie zblokowanej energii- oczywiście nie jest to uświadomienie z poziomu umysłu a bezpośrednie odczucie tego.
Po drugie zaakceptuj że te potężne odczucia są normalnym stanem odczuwania/bycia ciebie. Ta magia to twój dom. Umysł oczywiście będzie cały czas próbował programować że to nierealne marzenia, ale popatrz na codzienność- w porównaniu z intensywnością odczuwania ze swojego duchowego poziomu to te materialne życie nie jest życiem- ludzki gatunek wegetuje- a nie żyje !!! a co za tym idzie...
Po trzecie: naucz się puszczać ten świat, jego sprawy, wszystko czym jestes tutaj jako osoba- tak naprawdę - może już doświadczyłeś siebie z perspektywy ducha, i wiesz ze TAM nie jestes tym którym jestes tutaj. Nie masz takich cech osobowości, płci, pragnień, itd. One tworzą pewnego rodzaju naczynie poprzez które się doświadczamy. To naczynie jest też w pewnym sensie wielowarstwowe- może zawierać wzorce energetyczne z innych inkarnacji, innych światów. Te które są pomocne- używasz, te które blokują- puszczasz.
To co napisałem, to są jedynie ogólniki- wskazówki.
Tkwią tu jednak jeszcze pewne "detale techniczne" wymagające głębokiego odczuwania swojej energetyki. Świadome kierowanie jej odpowiednimi kanałami w odpowiednich kierunkach.Są to rzeczy do których każdy powinien dojść samemu. Dotyczą one sterowania błogościami poszczególnych czakr - wiecie o tym że w praktycznie każdej czakrze można doświadczyć czegoś w rodzaju orgazmu ? Trzeba "tylko" umieć transformować poszczególne energie a potem scalić je w sercu w jedną wielką nieopisywalną intensywność błogości. W dużej mierze wkracza to w subtelne obszary erotyki a takich "detali" nie zamierzam opisywać na forum.
Seksualna energia kundalini jest niczym woda w której rozpuszczają się inne energie i podwyższają wibracje. Dlatego często "sny serca" przydarzają się wtedy kiedy mamy jej nadwyżkę- jest ona po prostu transformowana na potrzeby połączenia WJ.