Strona Główna
Newsy
Artykuły
Filmy
Forum

Rak nie jest chorobą - Andreas Moritz

Moderator: redmuluc

Postprzez uther » 25 paź 2010, 13:05

http://www.ener-chi.pl/?rak-nie-jest-choroba,17#

http://www.ener-chi.pl/?rak-nie-jest-choroba,17

TYTUŁ:...............Rak Nie Jest Chorobą
AUTOR:..............Andreas Moritz
PODTYTUŁ:........To mechanizm przetrwania
TŁUMACZ:..........Kasia Grzesik
WYDAWCA:........Ariya
LICZBA STRON:..272
OPRAWA:...........miękka
FORMAT:............145x205 mm
ISBN:..................978-83-931490-0-1
CENA:.................34 zł (e-book 24 zł)

Książka Rak nie jest chorobą ukazała się w Stanach Zjednoczonych z podtytułem: „Poznaj ukryty cel raka, usuń przyczyny jego powstawania i bądź zdrowszy niż kiedykolwiek”. Jest to całkowicie zrozumiałe – wydaje się, że najpilniej tej lektury potrzebują ci, u których stwierdzono nowotwór (oraz ich bliscy).

Przedstawiam jednak Państwu Rak nie jest chorobą jako książkę niemal dla każdego zainteresowanego życiem. Propaguje ona bowiem wiedzę na temat samoregulacji i samoleczenia organizmu ludzkiego.

Proszę przeczytać dedykację autora. "Książka "Rak Nie Jest Chorobą" jest dedykowana tym:

którzy ufają mądrości oraz inteligencji ciała w samouzdrawianiu się;
którzy chcą z ciałem współpracować, a nie działać przeciw niemu;
którzy nie obwiniają nikogo, nawet siebie, za swoje dolegliwości czy nieszczęścia;
którzy postrzegają wszystko co im się przydarza jako użyteczne, bez względu na to, jak bardzo może się to wydawać groźne lub bolesne;
a przede wszystkim tym, którzy są otwarci i gotowi stosować powyższe zasady."

Jeśli uznają Państwo, że to jedna z najpiękniejszych dedykacji - książka jest właśnie dla Was. W przeciwnym wypadku możecie darować sobie lekturę całości. Bo nie jest to książka o leczeniu - walce z chorobą, raczej o uzdrawianiu - drodze do pełni zdrowia.
wydawca polskiej wersji

Książki Andreasa Moritza należałoby przetłumaczyć na wszystkie języki świata – każdy człowiek zainteresowany leczeniem prawdziwych przyczyn różnych dolegliwości powinien mieć możliwość poznania tych lektur. Jestem szczęśliwa i zaszczycona, że mogę przybliżać polskiemu czytelnikowi tak wspaniałą wiedzę.
tłumacz książki

W książce “Rak nie jest chorobą” autor bestsellerów i międzynarodowej sławy ekspert w dziedzinie zdrowia, Andreas Moritz, ukazuje, że rak to nie choroba sama w sobie, ale mechanizm przetrwania. W ten sposób nasze ciało podejmuje ostateczny wysiłek uporania się z zagrażającymi życiu problemami.

Książka ta przedstawia czytelnikowi zupełnie nowe i radykalnie odmienne rozumienie raka, w świetle którego dotychczasowe poglądy na temat tej dolegliwości tracą aktualność. Pokazuje, dlaczego tradycyjne metody leczenia raka okazują się często śmiertelne w skutkach, co tak naprawdę podwoduje raka i jak można usunąć przeszkody, które uniemożliwiają Twojemu ciału samouleczenie.

Książka ta otwiera drzwi tym, którzy pragną zamienić poczucie bycia ofiarą w poczucie siły i panowania nad własnym losem (ang. self-mastery), a chorobę w zdrowie. Niezależnie od tego, czy uważasz, że stoisz na krawędzi śmierci lub cieszysz się pełnią życia, lektura „Rak nie jest chorobą” wzbogaci Twój świat.

obszerny fragment wstępu:

http://www.ener-chi.pl/?fragment-rak-nie-jest-choroba,44

Zobacz gdzie można kupić książkę:

http://www.ener-chi.pl/?gdzie-kupic,32

Pokaż Uwagi moderatora
Przyciągasz to, czego się boisz. Utrwalasz to, przed czym się bronisz. Doświadczasz tego, co wybierasz.
uther
Provost and Judge * 7th Degree

Postprzez Sponsor » 25 paź 2010, 13:05

Oni rządzą światem - Marrs Jim

Jakie sekrety łączą wielkie piramidy, masonów, stowarzyszenia Illuminati i Radę Polityki Zagranicznej?

W tej intrygującej książce słynny reporter New York Times\'a i autor bestsellerów Jim Marrs wnikliwie bada najpilniej strzeżone sekrety świata, rozszyfrowując tajne kabały i mechanizmy władzy, jaką na nich zbudowano z upływem czasu.

Odważnie przekopując się do prawdy, odkrywa zaskakujące dowody na to, że o rozpoczęciu i zakończeniu wojen decydują zmawiający się za kulisami prawdziwi animatorzy wydarzeń; oni też manipulują notowaniami giełdowymi i oprocentowaniem kredytów, utrzymują podziały klasowe, a nawet cenzurują dzienniki telewizyjne. A wszystko to robią pod światłymi auspicjami Rady Polityki Zagranicznej, Komisji Trójstronnej, grupy Bilderberg, CIA, a nawet Watykanu... zobacz więcej
Awatar użytkownika
Sponsor
Sponsor

Re: Rak nie jest chorobą - Andreas Moritz

Postprzez konserwa » 25 paź 2010, 14:22

Heyka Uther!

dzięki za pokaźną dawkę konkretnych informacji
podaj jakieś info na temat kwalifikacji autora, źródeł z których pochodzą fakty(badania) itp.

rozmowy z "niewiernymi" zazwyczaj w ostatecznosci odnoszą się do zakwestionowania kompetencji badaczy
oczywiście na argument, iż "skoro to prawda, dlaczego o tym nikt nie wie" nie ma mocnych, ale to już jest poza nami :bezradny:
konserwa
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Postprzez uther » 25 paź 2010, 16:13

Pawle, źródła na które powołuje się autor są wymienione w tekście - cytaty (także z pism medycznych) potwierdzające jego twierdzenia. Brak tu typowej biografii na końcu książki. On sam też wspomina coś o swojej praktyce lekarskiej.
A konkrety to dopiero nastąpią w następnych porcjach, które skopiuję. To co do tej pory to co wkleiłem to głownie ogólne teoretyzowanie ;)
W sumie to planowałem wkleić tylko najważniejsze tezy, ale nie mam za bardzo czasu na szukanie tych w treści książki, więc te cytaty są nieco długie...
Przyciągasz to, czego się boisz. Utrwalasz to, przed czym się bronisz. Doświadczasz tego, co wybierasz.
uther

Postprzez przemo4898 » 25 paź 2010, 17:14

Jestem w pełni za tym co znajduje się w głównym poście:)
Ludzie się boją raka a nie maja pojęcia ,że większym zagrożeniem jest np choroba nadciśnieniowa;p
Uświadamiać, uświadamiać i jeszcze raz uświadamiać.
"Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać." (Cyceron)
przemo4898

Postprzez Aniszai » 25 paź 2010, 18:49

Dziękuje za te wlepki :D :bukiet:
Rewelacyjny materiał. Dużo go będzie? Skrupulatnie drukuję, stąd pytanie :tak:
Aniszai

Postprzez change4you.info » 27 paź 2010, 08:51

Sporo jest takich publikacji na necie, opisze wam przykład bliskiej mi osoby jak pokonała raka. Od początku.

Bardzo dobry człowiek dowiedział się, że ma raka wątroby z przerzutami na jelito grube, kto się w miarę zna wie, że to jeden z najgorszych rodzajów. W tym samym momencie podrzuciłem my książkę CUD TERAPII GERSONA w polskim wydaniu, jednak książka ta zrobiła nieco zamęt w jego życiu, nigdy nie słyszał o rzeczach o jakich tu piszemy :) Niedługi okres po tym podrzuciłem tej osobie Joseph Murphy - Potęga Podświadomości. Człowiek ten przeszedł kompletną przemianę wewnętrzną po przeczytaniu polowy tej książki, wmówił sobie, że jest zdrowy i wrócił do tego co robił na co dzień. Tak więc widzimy, że rak zaczyna się najpierw w umyśle, później w ciele.

Mam nadzieje, że komuś się przyda. Zachęcam do przeczytania tej książki, 25pln w empiku.
change4you.info
Entered Apprentice * 1st Degree

Postprzez Toe Negro PhD » 27 paź 2010, 09:39

Potęga podświadomości to jedna z lektur moich lat wczesno-młodzieńczych. Dzięki niej łagodnie wszedłem w podstawy metafizyki. Bardzo pozytywna lektura, która może wiele w życiu zmienić :)
Toe Negro PhD
Master Elect of Nine * 9th Degree

Postprzez EkoMonika » 27 paź 2010, 16:34

Książka ciekawa to fakt,kiedyś dostałam ją w prezencie za napisany artykuł,próbowałam ją swojej babci podsunąć po przeczytaniu kilku kartek odłożyła ,a potem pyta się mnie,, czy to czasem nie jakaś książka Jehowych?" ehhee ale w końcu troszkę ją sobie poczytała. :D

przeczytałam już książkę ,,Rak to nie choroba " i polecam, wile mądrych rzeczy jest w niej zawartych,aczkolwiek np polecam też książki M.Tombaka, który też opisuje rolę diety w powstawaniu chorób itp
Obrazek
EkoMonika

Postprzez uther » 31 sie 2011, 10:40

Zostałem poproszony przez właściciela praw autorskich o usunięcie zbyt obszernych jego zdaniem fragmentów.
Nie mogę tego zrobić, bo czas edycji minął. Zatem zrobi to admin. Tak więc za chwilę te fragmenty znikną z forum.
Książka ma się niebawem ukazać na polskim rynku. Do tej pory była wydana po polsku dla amerykańskiej Polonii.
uther

Postprzez yogen8 » 31 sie 2011, 13:32

Najbardziej dopracowanym i najsensowniejszym źródłem informacji o tym iż rak nie jest chorobą tylko sensownym biologicznym programem (z wykluczeniem zatruć i wypadków) jest germańska nowa medycyna
http://www.germanska-nowa-medycyna.pl
- polecam :tak:
yogen8

Postprzez Bow1 » 01 wrz 2011, 09:47

Jeszcze nie skończyłem czytania, ale już wiem, że autor zrozumiał problem raka właściwie. Od dłuższego czasu interesuję się chorobami nowotworowymi z powodu własnych nieprzyjemnych doświadczeń i z powodu choroby bardzo bliskiej mi osoby.
Rak nie jest chorobą a efektem pojawienia infekcji grzybiczej. Komórki raka są budowane przez organizm aby odciąć, unieszkodliwić np pleśnie. Wiem to, bo sam widziałem na własne oczy. Za długo by to opisywać ale właśnie tak jest i autor tej książki trafił w sedno problemu. Z chęcią zakupię te opracowanie i przeczytam całą książkę.
Dzięki uther
Bow1
Intendant of the Building * 8th Degree

Postprzez redmuluc » 01 wrz 2011, 11:23

uther napisał(a):Zostałem poproszony przez właściciela praw autorskich o usunięcie zbyt obszernych jego zdaniem fragmentów.
Nie mogę tego zrobić, bo czas edycji minął. Zatem zrobi to admin. Tak więc za chwilę te fragmenty znikną z forum.
Książka ma się niebawem ukazać na polskim rynku. Do tej pory była wydana po polsku dla amerykańskiej Polonii.

Zrobione. Myślę że nie będzie teraz problemów. W razie czego proszę o kontakt ze mną.
Uther w razie czego omów samodzielnie kluczowe fragmenty na nowo.
"Świadomość chroni, ignorancja naraża."
redmuluc
Administrator
Administrator

Postprzez Bow1 » 01 wrz 2011, 12:17

Czy ktoś wie gdzie kupić tą książkę?
Najlepiej w formie ebook.
Z góry bardzo dziękuję.
Bow1

Postprzez RamonR » 10 paź 2011, 14:08

Książka jest do nabycia na stronie ener-chi.pl (linki powyżej), również w formie e-booka (mobi, epub, pdf - wszystko na raz), bez DRM itp. udziwnień.
RamonR

Powrót do Medycyna niekonwencjonalna / Zdrowie / Dieta