Pierwszy link z google na hasło: Tajemnice Snu - Szósty Zmysł
Kod:
link nieaktualny
Korzystając z okazji ja z kolei szukam choćby tytułu filmu, który oglądałem kilka lat temu a zaintrygował mnie nie mniej niż kiedyś "They Live" Carpentera.
Już jakiś czas temu korciło mnie żeby założyć taki właśnie temat odnośnie moich (i nie tylko) poszukiwań.
Akcja filmu, fragment:
W sali konferencyjnej siedzi kilkunastu iluminatów najwyższych "rangą", jest tam też przybyła demoniczna postać wyglądająca jak człowiek (prawdopodobnie zwierzchnik tychże iluminatów), atmosfera jest bardzo napięta i w końcu jeden z nich mówi:
"przecież nie tak miało być, mieliśmy tylko przygotować grunt na twoje przyjście a ty miałeś nam dać pełnię władzy na ziemi".
Wtedy ta postać mówi: "wy głupcy a co myśleliście teraz ja tu rządzę" i jako pokaz swojej siły zaczyna wsysać jednego z nich jako czarną mgiełkę potem następnego, w ten sposób znikają a pozostała reszta z rozdziawionymi gębami przygląda się co będzie dalej.
Potem już inna scena jest taka, że jacyś ludzie w Egipcie w okolicach piramid wskakują do portalu czasoprzestrzennego i trafiają do astrala w którym jest jakiś potężny byt demon ze skrzydłami. Jeden z nich mówi: "wszystko jest tak jak miało być (coś jakby
"zgodnie z planem") oraz, że to znowu my, po raz kolejny musimy ratować świat a o tym i tak nikt się nie dowie.
Z góry dzięki choćby za tytuł dalej sobie już poradzę, to było - dla przypomnienia - kilka lat temu tvp, że też wtedy nie zanotowałem danych dot. filmu z programu tv. To chyba z powodu niezbyt częstego zaglądania do tv, a film oczywiście jak to zwykle bywa zobaczyłem w najważniejszym momencie, w trakcie i dalej oglądałem jak zahipnotyzowany; iluminaci, nwo, antychryst
i kolejny raz ratowanie świata... ciekawy motyw.