Suchy pisze:
...
Jak spotkamy się kiedyś na żywo, to postawię Ci dobre, czeskie PIWO:) Jak mi bardzo brakuje rozsądnych głosów i samodzielnie myślących ludzi...
Pokój;)
Oczywiście, jak to mówią góra z górą się nie zejdzie ...
Kurcze już dobrych parę lat nie miałem w ustach tego szlachetnego trunku, ale skoro mówisz że dobrego to jak najbardziej, mam nadzieję że zdołam się zrewanżować świeżo wyciśniętym soczkiem z Bio-marchewki

- wszystko jest możliwe
A z tym rozsądkiem to bym trochę uważał, bo po pierwsze sam nie jestem pewien czy można mnie nazwać rozsądnym.
Po drugie ważniejsze, ten rozsądek chyba nie jest jednoznacznie taki "cool".
Wosiu pisze:
Niech mi ktoś ze cwaniaków odpowie:
dlaczego zwierzęta, nawet te najodważniejsze, boją się duchów, poltergeistów i UFO?

Na wstępie powinieneś powiedzieć na podstawie czego wyciągasz tak jednoznaczne wnioski.
Własne obserwacje, wyniki badań naukowych
Ale nie będę się czepiać szczegółów i zapodam własną tezę.
Wszystkie dzikie zwierzęta boją się ludzi - no i co ty na to ?
Cytuj:
Zwierzęta wiedzą więcej niż Ci się wydaje.
czyżby jakiś związek przyczynowo skutkowy, z powyższym
Z góry przepraszam za tą nie grzeczną ironię, ale tak mi było najprościej wydobyć twój błąd w toku rozumowania.
MRozbicki pisze:
ale jako forma globalnego przedstawicielstwa, rady czy coś w tym stylu - jak dla mnie to naturalna kolej rzeczy na Ziemi - tak podejrzewam ma każda wysokorozwinięta cywilizacja, ale nie na zasadach hierarchii, elit i manipulacji, ale pełnej otwartości, wolności i jawności
A ja mam odwrotne podejrzenia, tz. może się okazać że właśnie ziemska cywilizacja jest totalnym wypaczeniem i ewenementem na skalę galaktyczną.
Cytuj:
Cóż w tym złego?
A no właśnie, IMHO to punkt zaczepienia dla "zła".