Kros pisze:
Witam
Zacznę od tego, ze jeszcze dwa lata temu ważyłem normalnie, przy 185 cm wzrostu mialem 75 kg wagi. Mniej wiecej od tamtego czasu zachorowalem na refluks i czuje, ze jestem doslownie zarosniety candida. Obecnie waże 68 kg i czuje sie okropnie, czesto mam stany podgoraczkowe. Mam catering dietetyczny sportowy na mase 2500 kcal, 5 posiłkow dziennie i zjadam to wszystko na spokojnie.
Czy to mozliwe zebym przez refluks i candide tak schudl i nie mogl przytyc ?
Czytałem gdzies kiedys, że jeżeli kwas żoładkowy nie jest dostatecznie silny to nie trawi sie wszystkiego tylko przelatuje to dalej do jelit i jest wydalane.
Dodam, że mam 25 lat i dosyc szybki metabolizm ale nie wierze, zebym to wszystko tak szybko spalał. Ponadto staram sie chodzic na silownie.
Juz nie wiem co robic na prawde.
Po pierwsze. Czy miałeś refluks i poczucie zjadania przez candide kiedy nie miałeś cateringu dietetycznego ?
Po drugie. Jak na moje to przy pięciu posiłkach dziennie nie można się dobrze czuć. Organizm nie ma kiedy odpocząć od trawienia. Co czego jeszcze nie skończył trawić zostaje zasypane kolejną warstwą do przepracowania. Rozumiem że taki jest trend żywieniu w sporcie, sam kiedyś wierzyłem że częste jedzenie jest właściwe. Zapewne moja postawa wynikała z faktu że bazowałem tylko na powszechnie wpajanej nam wiedzy.
Po trzecie. Czy wiesz że organizm zaczyna produkować hormon wzrostu kiedy masz puste bebechy ? Że aby mieć je puste musi minąć około 16 godzin od ostatniego posiłku ?
Wiem że moje uwagi są pod prąd, jednak ja nie zaufałbym cateringowi. Dlaczego ? Bo oni robią to dla pieniędzy a nie dla Twojego zdrowia. Dla nich do biznes a w biznesie trzeba iść na ustępstwa, liczy się zysk.
Zastanów się nad moim pierwszym pytaniem, bo możesz mieć w nim odpowiedź. Poza tym młody jesteś, zmężniejesz po trzydziestce.
Pozdrawiam