Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 24 sie 2019, 13:08

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: 26 cze 2009, 23:41 
Offline
Grand Master Architect * 12th Degree
Grand Master Architect * 12th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:22
Posty: 835
Lokalizacja: PL Gniezno / UK Elgin
Płeć: mężczyzna
Przetłumaczyłem film , ale nie moge połączyć plików .
Ściągnąłem MovieMakera ale on nie wykrywa plików które ściągam z youtube a pliki te są w formacie Flash Video .
Plik dźwiękowy w formacie Mp3 . Wie ktoś jak to połaczyć i delikatnie zsynchronizować ?

_________________
They want your soul.. Take your powers back to yourself.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 26 cze 2009, 23:41 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 27 cze 2009, 0:32 
Offline
Grand Master Architect * 12th Degree
Grand Master Architect * 12th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 maja 2009, 11:51
Posty: 980
Płeć: mężczyzna
MovieMaker jest do dupy programem suportuje głównie formaty na siłę wspierane przez microsoft .wmv .wma blee..
Najpierw zamień plik .flv na .avi lub inny standardowy format, możesz do tego celu użyć np. Total Video Converter lub Free FLV Conventer (który jest darmowy).
Potem odpalasz program Virtual Dub (także darmowy) otwierasz plik wideo, ustawiasz video na direct system copy (jak pisałem tutaj: post2065.html#p2065 ), a w audio wybierasz opcję WAV Audio.., wcześniej zmieniając rozszerzenie pliku z .mp3 na .wav (spoko program to łyknie, a jak nie to przekonwertujesz). Jeżeli chcesz bardziej zaawansowanie bawić się w obróbkę materiału to polecam mniej skomplikowany Ulead Video Studio i bardziej zaawansowany Ulead Media Studio, tam masz kilka kanałów dźwiękowych jak i video które możesz ze sobą miksować.

_________________
W jedności siła nie w budowanych murach
Wszystko ma swoją głębię
Zdolność do dziwienia się jest początkiem do mądrości
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
Na każdym człowieku spływa odpowiedzialność za cały świat!
--> http://zakazaneowoce.pl
:jabłko:



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 27 cze 2009, 0:47 
Offline
Grand Master Architect * 12th Degree
Grand Master Architect * 12th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:22
Posty: 835
Lokalizacja: PL Gniezno / UK Elgin
Płeć: mężczyzna
O :) TNX !

_________________
They want your soul.. Take your powers back to yourself.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 lip 2009, 12:42 
Offline
Grand Master Architect * 12th Degree
Grand Master Architect * 12th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:22
Posty: 835
Lokalizacja: PL Gniezno / UK Elgin
Płeć: mężczyzna
Hey Divinorium , a idzie zrobić tak żeby głos video nie znikał tylko zebym go wyciszył ?
Żeby można było tym balansować ? Na marginesie myślałem że bede musiał grzebac a tu 3 kliki włączam i słysze juz moj głos zamiast jego :D
I jak zrobić żebym to ja wybierał moment w którym mój głos ma sie pojawić , żebym nie musiał obcinać początku ?

_________________
They want your soul.. Take your powers back to yourself.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 lip 2009, 13:49 
Offline
Grand Master Architect * 12th Degree
Grand Master Architect * 12th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 maja 2009, 11:51
Posty: 980
Płeć: mężczyzna
A jakim programem działasz. Jeżeli chodzi o virtualdub to nie jest możliwe wstawienie 2 ścieżek dźwiękowych, chyba że istnieje jakiś filtr audio. Tutaj byś musiał się pobawić narzędziem do edycji video jak Ulead Media Studio lub Video Studio.
W media studio masz w programie kilka kanałów dla ścieżek dźwiękowych (jak i dla video), patrz te żółte kwadraciki na foto:
Obrazek
Regulować głośnością w danym momencie możesz tak, że na tym żółtym kwadraciku przedstawiającym strumień audio klikasz na poziomom linie i robisz na niej punkt zaczepienia, potem linie podnosisz do góry (robisz głośniej), klikasz dalej robisz następny punkt i za nim ponowie obniżasz (ściszasz). W ten sposób zrobiłeś najpierw głośniej,a potem ciszej na linii czasu, w ten sposób dźwięk można modelować i miksować z innymi do woli.
Umieszczenie (z synchronizowanie) osobnego dźwięku to też nie problem, po prostu przesuwasz ten żółty kwadracik w lewo lub prawo na linii.

_________________
W jedności siła nie w budowanych murach
Wszystko ma swoją głębię
Zdolność do dziwienia się jest początkiem do mądrości
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
Na każdym człowieku spływa odpowiedzialność za cały świat!
--> http://zakazaneowoce.pl
:jabłko:



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 lip 2009, 14:05 
Offline
Grand Master Architect * 12th Degree
Grand Master Architect * 12th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:22
Posty: 835
Lokalizacja: PL Gniezno / UK Elgin
Płeć: mężczyzna
O dzięki pobawie sie w media studio , a działam na właśnie Virtualdub który mi poleciłeś wyżej , poprostu dziwnie to wszystko brzmi gdy leci obraz i jedyną ścieżką dźwiękowa jest lektor . Lepiej gdy słychać w tle dźwięki jak w moim przyp. wodospadu , gościa który mówi i na to dopiero lektor .

_________________
They want your soul.. Take your powers back to yourself.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 09 lip 2009, 14:16 
Offline
Grand Master Architect * 12th Degree
Grand Master Architect * 12th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:22
Posty: 835
Lokalizacja: PL Gniezno / UK Elgin
Płeć: mężczyzna
Siema (ajk co zmieniłem nazwe tematu żeby nie zaśmiecac )
wie ktoś jak wprowadzić hasło do pliku win rar ale juz spakowanego ? Tak abym only ja mógł to otworzyć ?

Bo przed pakowaniem umiem to zrobić , a że pliki są duże nie chce pakowac raz jeszcze ..
Wie ktoś czy taka opcja istnieje ?

_________________
They want your soul.. Take your powers back to yourself.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 09 lip 2009, 17:03 
Obawiam się, że nie jest to możliwe. Można pewnie dodać do zip'a hasło ale i tak wymagać będzie to przekodowania wraz z nim.
Jeśli zostało wprowadzone do archiwum hasło to zawartość jest z nim skojarzona. Samo dodanie bez przekodowania niczego by już nie zmieniło.

Kompresowanie większej ilości faktycznie "trochę" trwa.


edit:

W ramach testów zrobiłem taką "hybrydę" międzyrozszerzeniową :lol:
ale to akurat jest jak najbardziej możliwe.
Można plik zip bez hasła zakodować już z hasłem jako np. rar (wtedy ten zagnieżdżony zip nadal jest bez hasła ale rar już ma) - tylko po co komplikować prostą sprawę. Wygląda na to, że bez ponownego przekodowania się nie obędzie (tak czy inaczej).



Na górę
   
 
 
Post: 09 lip 2009, 19:03 
Offline
Grand Master Architect * 12th Degree
Grand Master Architect * 12th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 maja 2009, 11:51
Posty: 980
Płeć: mężczyzna
Zrób tak spakuj to co skapowałeś jeszcze raz w RARze, dodaj hasło i ustaw Metoda kompresji: bez kompresji, to trwa tyle co kopiowanie.
Będziesz miał co prawda RARa w RARze no ale z hasłem jak chciałeś. Co prawda złamanie nieskompresowanego rara nie jest trudne, ponieważ hasło nie bierze udziału w tworzeniu sumy kontrolnej, no ale nikt przecież nie musi widzieć, że ten rar ma poziom kompresji 0% :)
A jak nie chcesz aby ci po prostu jakaś osoba zaglądała to zmień rozszerzenie pliku na inne.

_________________
W jedności siła nie w budowanych murach
Wszystko ma swoją głębię
Zdolność do dziwienia się jest początkiem do mądrości
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
Na każdym człowieku spływa odpowiedzialność za cały świat!
--> http://zakazaneowoce.pl
:jabłko:



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 10 lip 2009, 10:31 
Offline
Grand Master Architect * 12th Degree
Grand Master Architect * 12th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:22
Posty: 835
Lokalizacja: PL Gniezno / UK Elgin
Płeć: mężczyzna
Ok , dzięki Wam bardzo , w takim zrobie to tak że zapakuje to bez kompresowania i dodam hasło :D bo nie wiem jak zmienić rozszerzenie pliku a własnie chodzi tylko o to że ktoś ma nie zobaczyć zawartości ..

_________________
They want your soul.. Take your powers back to yourself.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group