Cytuj:
Czy wam też się nasila taki pisk, czy inne dźwięki podczas próby wyjscia z ciała?
Tak, to jest kompletnie normalne i bardzo powrzechne. Piski zdarzają się zarówno przy praktyce OOBE jak i paraliżu sennym, ale nie tylko. Wiele osób które praktykują różnego rodzaju prace z umysłem doświadcza bardzo podobnych stanów. Niektórym zdarza się to nawet na "jawie" i spontanicznie kiedy się zamyślą lub nad czymś skupią. Wtedy jest to bardzo nieprzyjemne, jak by ktoś wrzucił granat hukowy do pomieszczenia, dodatkwo to strasznie męczy i dezorientuje. Taka osoba nie jest tak zrelaksowana jak w swoim łóżku i może to być trochę przerażające.
Powodem tego jest najprawdopodobniej zmiana pracy i modulacja fal mózgowych.
Generalnie ma to dużo wspólnego z częstotlwiością pracy umysłu. Może to być też efekt jakiegoś przebicia elektrycznego w mózgu. Bo dzwięk tak naprawdę powstaj właśnie tam, są nawet technologie które symulując pewne obszary mózgu które mogą produkować różne wrażenia słuchowe.
Z tego co wiem, to również wiele tekstów mistycznych bardzo dokładnie go opisuje. Może ktoś ci poda linki dobrych opracowań z jakiś tradycji. Albo sam opowie.
Jeśli to ci bardzo przeszkadza, to mam dla ciebie ciekawą rade. Wiele osób próbuje walczyć z tym dzwiękiem i bronić się przed nim. Chcą by jak najszybciej się skończył. Moja rada to spróbować go jeszcze bardziej wzmocnić. Mimo, że nie jest to miłem, to wejdz w niego głębiej, znaj jego absolutną górną granice. Wtedy następnym razem będziesz wiedział, że nic ci się nie stanie i nic ci nie zagraża, oraz nie urwi ci to głowy. Za kolejnymi razami będzie to łatwiej opanować i mniej będziesz się go obawiać. Również kiedy sam go wzmocnisz, to on szybciej mija, traci na sile i trwa krócej.