lutencjusz pisze:
ex-east pisze:
Ty masz wybór ? Czy cokolwiek w Tobie dokonuje wyboru , czy możesz opisać proces dokonywania wyboru ?
nie do wiary, "Coś-nic" zdedydowało się, dokonalo wyboru mi odpisać, ba, nawet pokierować mną,
Nie może pokierować
Tobą, bo
Ty jesteś iluzją
Myśli się pojawiają , czy TY produkujesz myśli ? Jeśli uważasz, że to robisz , to opisz jak to robisz ?
To raczej Ty jesteś produktem myśli, wtórnikiem, zaledwie tubą ogłoszeniową. Pogódź się z tym
Cytuj:
czujmy odraze do "ja", bo to polityczne w pewnych kręgach
Kompletnie bez sensu stwierdzenie jeśli już wiesz, iż TY to koncepcja. Nie możesz czuć odrazy, niczego nie możesz czuć, bo Ciebie nie ma, nie istniejesz. Serce czuje ZANIM jakiś Ty to ubierze w słowa.
Nie możesz kazać sercu przestać bić , nie możesz mu kazać nie odczuwać . Niczego nie możesz mu kazać.
Cytuj:
Skoro nikt nie decyduje, to jak może "nic"zamilknąć?
Nikt nie decyduje, ale japa kłapie jęzorem werbalizując pojawiające się myśli w odbiorniku jakim jest mózg. Może się pojawić myśl, aby nie kłapać. Tak proste, jak to.
Cytuj:
"NIC" będzie ważyło, mierzyło, kopiowało, wklejało, liczyło, szacowało, a nawet wierzylo na slowo
Nic to wszystko robi ??? Nie możesz nawet na głowę upaść hahah , a myśl taka się pojawiła, aby to napisać ;) Nie myślisz myśli ,nie Ty wykonujesz czynności. Wszystko się dzieje , tylko nie ma w tym Ciebie. Sądząc, że jesteś okłamujesz ten świat , nakładasz nań filtr z niczym nie uzasadnionych przekonań .
Cytuj:
A coś od siebie na podstawie własnych doświadczeń?
Posiadasz doświadczenie, aby zadawać tak bzdurne pytania ? Czy doświadczenie jest Twoje ?
"Uszyłem je na swoją miarę i się w nie ubrałem ...." napisałbyś. Zakłamuj to dalej. Iluzoryczna gadzina, program w głowie, zawłaszcza życie, zawłaszcza doświadczenie, zawłaszcza "sobie" świat. Rozejrzyj się , oto są rezultaty działalności pasożyta . Oto "coś od siebie". Jesteś dumny ?
Cytuj:
Kim jesteś?
Komu tak uśilnie zależy na tym i kto zadecydował, żeby mi to wytlumaczyć i po co mi to?
Tobie to po nic , bo Ty już jesteś martwy, choć uważasz, że żyjesz życie . Pobudka , bracie.
Wskazówka : Nie jestem Tobą, nie jesteś mną, nie ma żadnych nas. Istnienie jest Jedno. Oświecenie jest.