Witajcie po przerwie.
Jak już pisałem wyrostek mi się rozlał do otrzewnej i miałem troszeczkę problemów. Bolał czas jakiś ale odkładałem zabieg i przeholowałem niestety. Mam nauczkę.
Troszeczkę odbiegliście od tematu ale nic się nie stało i wracamy do sedna czyli do olejów.
Olejek pichtowy to olejek nie olej. Nie stosuje się go wewnętrznie więc do ZKT nie można go dodawać.
vegen pisze:
Wystarczy popatrzeć na reklamujących swoje prasy i oleje. Najczęściej grubi a nawet opuchnięci lub z symptomami innych groźnych chorób. Oznacza to, że tych olejów nie piją, lub jeśli piją, to nie ma to znaczenia dla ich zdrowia.
Doszedłem wiec do wniosku, że same świeże oleje nie wiele wniosą jeśli istnieje taka blokada, bo potrzebne jest jeszcze rozeznanie jakich pokarmów unikać i trzeba z nich się "wyczyścić". Dopiero wtedy zastosowane mają szansę działać skutecznie.
Ale się uśmiałem

Dzięki vegen za doskonałe poczucie humoru bo mam nadzieję że to był taki żarcik
Jeżeli jednak to nie był żart to potrzebujesz dużo ZKT
Zakwaszenie, odkwaszenie, magnez, wapń, soda, Hashimoto, psujące się zęby, depresja. Pogubiłem się w tym jak większość z Was.
Postaram się tak szybciutko nieco uporządkować zamieszanie w kilku aspektach na inne przyjdzie czas później.
Najczęściej nadnercza szwankują kiedy jest problem z tarczycą.
Hashimoto jest kiedy flora bakteryjna ma niewłaściwy skład.
Jak przywrócić właściwy skład flory bakteryjnej jelita?
Na czas jakiś odstawić słodycze, mleko i gluten. Włączyć oleje, doskonałe oleje. Niekiedy niezbędne jest zakwaszenie żołądka. Czasem potrzebne są probiotyki czyli kiszonki takie jak z kapusty czy buraków. Jest firma w Polsce, która takie probiotyki produkuje. Zwracajcie uwagę na ilość
szczepów bakterii a nie na ilość bakterii. Zwracajcie uwagę na kapsułkę czy wykonana jest z odpowiednio mocnego surowca który nie ulegnie prawie natychmiastowemu rozpuszczeniu. Miękka rozklejająca się kapsułka, duża ilość bakterii a mała liczba szczepów to świństwo bez wartości.
Są przypadki kiedy trzeba dostarczyć na początku terapii nieco N-Acetylo-L-Tyrozyny NALT.
Nasycamy więc ciałko odpowiednimi kwasami tłuszczowymi, przywracamy na ile to możliwe dobrą florę bakteryjną w okrężnicy, pozbywamy się bakterii z jelita cienkiego dzięki zakwaszeniu żołądka. Po pewnym czasie odbudowują się kosmki odpowiedzialne za pobieranie m.in. lipidów z jelita cienkiego.
Po kilku tygodniach nasycania się ZKT i osiągnięciu dużej dostępności DHA możemy wreszcie zając się szeroko pojętą metylacją. c.d.n.