Witam.Z tematem nosiłem się od dawna, ale potrzebna była inspiracja. I oto jest.
Muzyka. Wszyscy jej słuchamy, czerpiemy natchnienie, pomagamy sobie naładować się pozytywną energią poprzez jej obecność, zmieniamy dzięki niej - chwile w świetną odskocznię w głębię natury nieskończoności świadomości, w TERAZ, w ocean spokoju, inspiracji, czy też pobudzenia, doładowania się.
Nie od dziś wiadomo, że wibracja to kluczowy aspekt w funkcjonowaniu wszystkiego co poznaliśmy i nie poznaliśmy póki co. Każdy ma swój "gust" . Choć na to słowo składa się wiele mniejszych czynników czemu taki, a nie inny - to i tak serce zawsze gra swoją melodię. Inspiracja z wewnątrz - może być uaktywniania wibracją z zewnątrz i nie jest to nic dziwnego, normalny mechanizm. Stąd człowiek niekiedy szuka tego też właśnie.
Jest to dział autorski co prawda, ale jest to też dział, w którym można oddzielnie podzielić się tym, co w nas siedzi. Mimo iż są tematy muzyczne na forum, to panuje w nich lekki bałagan, chociażby w temacie Muzyka - co ci w duszy gra (temat wolno się ładuje, dużo dużo plików multimedialnych), czy muzyka relaksacyjna - to wyodrębnienie swoich ulubionych rytmów tutaj, stało się moim kolejnym tematem w tym dziale.
Nie uważam że jest to dublowanie, bo będę wrzucał kawałki, których też nie ma w tamtych działach.
Znajdą się tutaj też dźwięki solfeggio, jako dopełnienie tematu i jego ewentualne rozwinięcie (nie mogę znaleźć tematu na forum już).
Różne style będą prezentowane.
I proszę o nie dodawanie swoich pozycji tutaj. Dziękuję.
Prezentuję pierwszego autora -
Jonn Serrie, udziela mi się głębia jego utworów, najbardziej i najmocniej kawałek "Stratos" .
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jonn_SerrieNo i 2 utwory, szczególne dla mnie, fantastycznie brzmią na otwartej przestrzeni nocą, wśród gwiazd.
Jonn Serrie - StratosJonn Serrie - Goldstonereszta utworów, całe albumy : http://www.youtube.com/artist?a=GxdCwVV ... h_metadata---
Wszyscy znają Enigmę i Vangelis, każdy dla siebie coś znajdzie z wieloletniej twórczości tych artystów, również i ja znalazłem kilka utworów, których nie sposób pominąć w tym temacie. Autorów nie ma co przedstawiać, każdy zna tutaj.
Enigma - Lost FourVangelis - Come To MeVangelis - Ask The MountainsNo i utwór z wspaniałym filmem, akurat brak słów
Vangelis - Rachel's Song :
---
Kolejnym kawałkiem, jest utwór który jest podobny do Jonn Serrie - Stratos, ale jest jeszcze głębszy, wręcz masakruje blachy matrixa jeśli się wczuć, typowo kosmiczny, ciężko o klasyfikację. Dla mnie... - gniecie i demoluje mały umysł podczas rozluźnienia.
Theta - Play & Pause (Ultrasound)---
Kolejnym autorem muzyki, która musi się tu znaleźć jest
Llewellyn.
Prezentuję narazie tylko 2 utwory, znane podejrzewam, ale moje ulubione, no to muszę
Llewellyn - Heavenly RetreatLlewellyn - Wishing You Love---
Kolejnym autorem znanym na youtube jest
Deuter, kawałek póki co jeden prezentuję, ale lepszego jeszcze nie słyszałem Deuter'u.
Deuter - Kindred Spirit---
No i na koniec tego długiego postu,
Hans Zimmer - twórca muzyki filmowej, znakomitych utworów. Zdaniem wielu, jest niczym istny van Beethoven XXI wieku, co z resztą jest racją.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hans_ZimmerJedną z perełek dla mnie jest kawałek z filmu Incepcja, dosłownie moc.
Hans Zimmer - TimeKolejnym dobrze znanym, jest kawałek mylony z artystką Enyą, kawalek z filmu Gladiator
Hans Zimmer & Lisa Gerrard - Now We Are Free---
oraz chillou'owa muzyka znana z filmiku 2012 - Message of Hope (tytułu oryginalnego do końca nie znam)
fantastyczny utwór :
no i również bez wiedzy o wykonawcy jestem, utwór po tytułem "
My name is Lincoln" , fantastyczny również :
wkrótce reszta.
Pozdrawiam.