Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 29 mar 2020, 0:35

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: 26 maja 2011, 7:24 
phpBB [video]



Na górę
   
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 26 maja 2011, 7:24 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 15 gru 2011, 14:11 
tysiace ptakow ladowalo przez na parkingu sklepu - czyzby tracily instynkt nawigacyjny czy tez jest to cos innego?

http://www.ksl.com/?nid=148&sid=18498424&title=thousands-of-birds-crash-land-in-walmart-parking-lot



Na górę
   
 
 
Post: 15 gru 2011, 16:56 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 gru 2010, 10:50
Posty: 1901
Niestety paru idiotów ,psycholi zorganizowało Światu igrzyska w efekcie których są w pierwszej kolejności ginące masowo ptaki a następnie bedziemy my przy tak szybkim zatruwaniu środowiska Chemtrailami i Haarpem. :bezradny: Pozdrawiam.

_________________
Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 sty 2012, 22:31 
Cytuj:
Norwegia: 20 ton martwych śledzi. Nie wiadomo skąd się wzięły
Mieszkańcy Tromsø, największego miasta na północy Norwegii, nie mogli uwierzyć w to, co zobaczyli rankiem 31 grudnia. Na brzegu plaży leżało blisko 20 ton martwych śledzi.
Obrazek

Ilość martwych ryb oceniono na 10 do 20 ton. Na temat tego, skąd na plaży wzięła się tak wielka ilość śledzi, krążą różne teorie.
Według jednej z nich, przytaczanej przez portal Dagbladet, ryby najpierw znalazły się w środowisku niemalże pozbawionym tlenu, a potem popłynęły w miejsce tak napowietrzone, że doznały śmiertelnego szoku tlenowego.



zawsze znajda wytlumaczenie od czapy






http://www.tvnmeteo.pl/informacje/swiat,27/norwegia-20-ton-martwych-sledzi-nie-wiadomo-skad-sie-wziely,17873,2,0.html



Na górę
   
 
 
Post: 03 sty 2012, 19:31 
Offline
Sublime Master Elect * 11th Degree
Sublime Master Elect * 11th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2009, 21:34
Posty: 575
Lokalizacja: Pleiades
Płeć: mężczyzna
to ma cos wspolnego z nadaktywnoscia wulkaniczna, na calym swiecie, moze cos jak cisnieniowo-sejsmiczno-soniczna fala ktora wysadzila ichne serducha.. biedne rybki :załamka:

_________________
Wiara to Ja, a Wiedza to moj Miecz.
"Badz zmiana, ktora chcesz zobaczyc na swiecie" Gandhi



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 07 sty 2012, 19:51 
Offline
Sublime Master Elect * 11th Degree
Sublime Master Elect * 11th Degree

Rejestracja: 16 mar 2010, 22:10
Posty: 652
Cenna informacja o kompasie
http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=2482



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 20 sty 2015, 21:15 
Offline
Globalny moderator
Globalny moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lut 2013, 16:42
Posty: 3412
Płeć: mężczyzna
Cytuj:
Badanie: Rośnie liczba masowych zgonów zwierząt

Liczba masowych pomorów zwierząt rośnie – giną miliardy i rodzą pytania
Nie mówimy tu o kilkunastu rybach „zaśmiecających” lokalną plażę. Masowe zgony są pojedynczymi zdarzeniami, które jednorazowo zabijają co najmniej miliard osobników, likwidują ponad 90 procent populacji lub niszczą 700 milionów ton zwierząt – równowartość masy około 1.900 gmachów wielkości Empire State Building.

Według najnowszych ustaleń są one coraz częstsze.
Badanie
opublikowane w styczniu 2014 przez Proceedings of National Academy of Sciences jest pierwszym, które sprawdza, czy liczba zbiorowych zgonów rośnie wraz z upływem czasu.

Naukowcy przeanalizowali historyczne zapisy 727 zdarzeń nagłego pomoru od 1940 do 2012 roku i okazało się, że stały się one bardziej powszechne wśród ptaków, morskich bezkręgowców i ryb. Ich liczba nie uległa zmianie w przypadku ssaków, natomiast u płazów i gadów odnotowała spadek.

Choroby, zaburzenia wywołane przez człowieka oraz biotoksyny – jak chociażby spowodowane przez glony czerwone przypływy, które pojawiają się regularnie wzdłuż amerykańskich wybrzeży – to główni winowajcy.

Wielkie pomory mogą trwale zmienić łańcuchy pokarmowe. Zagrażają też m.in. rolniczej działalności człowieka poprzez zakłócenie pracy zapylaczy, takich jak pszczoły.

„Tego rodzaju wypadki są w stanie przekształcić ekologiczne i ewolucyjne trajektorie życia na Ziemi,” napisali autorzy pracy badawczej.

Nie jest jasne, co odpowiada za zwiększającą się częstotliwość występowania chorób i czerwonych przypływów. Prawdopodobnymi przyczynami są zmiana klimatu i degradacja środowiska naturalnego.

Badacze nie wiedzą również, dlaczego istnieje różnica tempa masowych zgonów między grupami zwierząt. Część z nich mogła umknąć uwadze naukowców, co stworzyło wrażenie stałej ich redukcji wśród płazów i gadów.

Jest za to oczywiste, iż brak skoordynowanego zainteresowania uczonych stanowi poważny problem, stwierdzają autorzy badania. „Obecnie większość zbiorowych zgonów prezentowana jest na łamach gazet,” dodają.

Musi nastąpić poprawa monitorowania tych zdarzeń, ponieważ jest to jedyny sposób poznania rzeczywistej skali opresji, w jakiej znalazło się ziemskie życie.

Załamanie populacji europejskich ptaków
Naukowcy oszacowali poziom spadku populacji ptaków w oparciu o dane z 25 krajów dotyczące 144 gatunków.

Europa ma około 421 milionów mniej ptaków niż trzy dekady temu, a obecny sposób eksploatacji środowiska naturalnego nie pozwoli przetrwać wielu pospolitym gatunkom, stwierdzili autorzy analizy opublikowanej w wydawnictwie Ecology Letters (listopad 2014).

Katastrofalna redukcja liczebności spowodowana jest przez nowoczesne metody rolnicze oraz utratę i uszkodzenie siedlisk [wskutek ekspansji przemysłu, miast, sieci drogowej i energetycznej].

„Jest to ostrzeżenie od ptaków w całej Europie,” powiedział Richard Gregory z Królewskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków.

Analiza wykazała, że w przypadku najbardziej pospolitych gatunków – szarych kuropatw, skowronków, wróbli i szpaków – populacje zmniejszyły się o około 90 procent.

Jest to niepokojący trend, ponieważ „mamy do czynienia z grupą przynoszącą ludziom największe korzyści,” powiedział badacz Uniwersytetu Exeter [i przedstawiciel gatunku uważającego się za miarę wszystkiego], Richard Inger. „Znacząca utrata ptaków może być bardzo szkodliwa dla ludzkiego społeczeństwa,” dodał.

Opracował: exignorant
https://exignorant.wordpress.com/2015/0 ... -zwierzat/

_________________
doświadczenie jest prawdziwe wewnątrz pudełka,ale samo pudełko już nie



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 21 cze 2015, 9:08 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 gru 2010, 10:50
Posty: 1901
Cytuj:
Terroryzm biologiczny

Obrazek

Włosi mają problem z bakterią, która niszczy gaje oliwne. Olej pozyskany z oliwek posiada szereg substancji prozdrowotnych. Gaje oliwne rosną bardzo długo, żeby zaowocowały musi minąć 15 lat. Gaje wytrzymały wichury, trzęsienia ziemi, pożogi i wojny przez setki lat a tu mała bakteria "podrzucona z wiatrem" lub rozpylona z samolotu i śmierć. Chorobą zostało dotkniętych milion drzew na południu kraju. Rolnicy są zrozpaczeni. Próbują ratować sytuację, usuwając zainfekowane fragmenty drzew.

Dochodzenie w sprawie występującej między innymi w Ameryce Środkowej bakterii xylella fastidiosa, która niszczy gaje oliwne, prowadzi prokuratura w Lecce. Włoskie media podały, że śledczy sprawdzają dwie hipotezy. Według pierwszej bakteria została sprowadzona specjalnie do Apulii na konferencję naukową na temat chorób roślin, zorganizowaną w Bari przez tamtejszy Śródziemnomorski Instytut Agronomiczny.Prokuratura postanowiła sprawdzić, czy próbka sprowadzona w celach badań naukowych przypadkowo przyczyniła się do rozwoju epidemii. Jednak prowadzący dochodzenie nie mogą wejść do Instytutu i zajrzeć do jego dokumentacji bo okazało się, że ta placówka naukowa ma zagwarantowany przez przepisy “absolutny immunitet”.To prawdopodobnie jedyny taki przypadek w Europie lub może nawet na świecie - powiedział o immunitecie jeden z prokuratorów, cytowany przez prasę. Sam Instytut zapewnia zaś, że bakteria nigdy nie trafiła do jego laboratoriów.

Kto jeszcze produkuje oleje?

"Najważniejszą rośliną oleistą jest soja. Jest ciepłolubną rośliną motylkową. Jej nasiona zawierają około 25% tłuszczu. Ponad połowa światowej produkcji pochodzi z USA.
Słonecznik jest rośliną klimatu umiarkowanego ciepłego. Wymaga dobrych gleb.
Bardzo zasobne w tłuszcz są orzeszki ziemne (arachidy). Stanowi on połowę ich masy. Najwięcej uprawia się ich w Chinach, Indiach oraz w USA.
Roślinami strefy umiarkowanej są rzepak i rzepik. Poza strefą umiarkowaną uprawiane są na Wyżynie Dekańskiej w Indiach. Produkuje się z nich głównie oleje techniczne i pasze.
Oliwka jest rośliną basenu Morza Śródziemnego. Głównymi producentami oliwy są Hiszpania, Francja i Włochy.
Palma kokosowa oraz palma oleista uprawiane są w klimacie gorącym wilgotnym. Największymi producentami kopry (wysuszonej zawartości orzecha kokosowego) są Indie, Sri Lanka, Indonezja oraz Brazylia. Palma oleista rośnie głównie w Indonezji i Malezji."

Wiadomo że olej rzepakowy (modyfikowany i polewany glifosatem) to straszna trucizna dodawana do prawie większości produktów na europejskich rynkach jest co raz mniej spożywany a zatem ilość sprzedaży tego produktu maleje. Najważniejszą rośliną oleistą jest soja. Jest ciepłolubną rośliną motylkową. Jej nasiona zawierają około 25% tłuszczu. Ponad połowa światowej produkcji pochodzi z USA. Nadmienię, że soja którą produkuje USA jest w większości soją modyfikowaną, która jest niezdrowa ze względu na zawarte w niej pestycydy i modyfikacje. Badania przeprowadzane przez francuskich, niemieckich i amerykańskich naukowców dowodzą, że rośliny GMO są szkodliwe. Ostatnimi czasy do grona przodujących producentów roślin oleistych GMO dołączyły też Chiny.

Ostateczny zakaz upraw kukurydzy GMO we Francji
Niemcy zakazują uprawy GMO.
Włochy. Śmiercionośna bakteria pustoszy gaje oliwne


"Minister Środowiska oraz Zdrowia Włoch podpisali 7 kwietnia br. dekret o zakazie uprawy kukurydzy GMO MON810 firmy Monsanto na terytorium kraju - informuje FAMMU/FAPA.Autorem dekretu jest były minister rolnictwa Zaia. Minister Środowiska podkreślił niechęć do podejmowania pochopnej decyzji o uprawie GMO we Włoszech oraz potrzebę naukowej oceny odmian na bezpieczeństwo ludzi i środowiska. Komentując posunięcie przedstawiciel Komisji (DG SANCO) stwierdził, że Włochy nie dostarczyły do KE szczegółów dekretu i pozostaje niejasne czy powołają się na klauzulę bezpieczeństwa.Minister Zaia był zwolennikiem zakazu uprawy GMO we Włoszech podkreślając poparcie 75 proc. społeczeństwa. Stanowisko motywował techniczną kwestią braku możliwości zagwarantowania współistnienia roślin GMO z uprawami konwencjonalnymi."

Bakteria xylella fastidiosa zagraża też drzewom owocowym i innym np dębom. Podobne zmiany "bakteryjne" w konarach drzew zauważa się również na naszych rodzimych orzechach, topolach, wierzbach płaczących i jarzębinach.
Pytanie kto tą bakterię rozprowadził i komu to przyniesie zyski?

http://chemtrailswielun.blogspot.com/



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group