Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 14 gru 2019, 1:59

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: 22 mar 2015, 21:59 
Offline
Elect of Fifteen Super * 10th Degree
Elect of Fifteen Super * 10th Degree

Rejestracja: 11 cze 2010, 15:53
Posty: 495
Płeć: kobieta
Tak sie zastanawiam, czy Alzheimer nie jest po prostu efektem dlugotrwalego wypierania bolesnych rzeczy? Tak sie wypiera, nie chce sie pamietac tego co bolalo, ze w koncu zanik pamieci staje sie trwaly... Im bardziej chce sie zapomniec o czyms tym wieksze szanse, ze zachoruje sie na Alzheimera.
Tego nie przeczytalam w zadnych ksiazkach tylko jest to wniosek z mojej wewnetrznej pracy ze soba.
Mam juz swoje lata, ale to co moge powiedziec to to, ze wieksza czesc zycia zylam w jakims pomieszaniu umyslowym. I teraz, na starsze lata czuje coraz wieksza i wieksza klarownosc w umysle. Jest to wlasnie efektem przypominania sobie wypartych rzeczy i uleczeniu tego co boli, zeby to nie skwierczalo w podswiadomosci.
Takie jest moje zdanie i siebie oraz swoje samopoczucie mam jako dowod. Nie jest naukowo potwierdzone, ale dziala.
Dlatego wazne jest, zeby zapobiegac, bo gdy ten zanik pamieci stanie sie staly i ma sie duze pomieszanie, to taka osoba nie ma juz mozliwosci, aby z tego wyjsc.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 22 mar 2015, 21:59 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 19 kwie 2015, 12:25 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 18 kwie 2015, 17:21
Posty: 4
Płeć: kobieta
DO Bow1 !
Bardzo proszę Cię o pomoc ! Moja mama ma taki sam problem. Kupiłam wszystkie potrzebne substancje potrzebne do kuracji stosowanej przez Ciebie. Podaje mamie leki przepisane przez neurologa, stosuje olej kokosowy, suplementacje, pewnie w zbyt małych dawkach. Niestety nie ma poprawy. Czy mógłbyś mi poradzić w kilku kwestiach dotyczących kuracji i czy mogę Cię prosić o kontakt na priv? Bardzo chce jej pomóc !

-- 28 kwie 2015, 17:03 --

Do Bow1 !
Dziękuję za wiadomość, ale niestety nie mogę jej odczytać, wyświetla się komunikat ; ,,Nie masz uprawnień do czytania prywatnych wiadomości". Odpisałam mailem zwrotnym i pewnie nie doszedł do Ciebie. Bardzo mi zależy aby się z Tobą w jakiś sposób skontaktować. Dziękuje !



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 10 wrz 2015, 13:32 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 30 sty 2015, 11:50
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
Ktoś stosował preparat Laminine ?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 17 sty 2016, 11:43 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1101
Płeć: mężczyzna
Wreszcie jest skuteczne lekarstwo na Alzheimera.
Poniżej zamieszczę tekst, który w sposób naukowy opisuje mechanikę działania kwasów omega3. Ja jednak chciałem wcześniej poprzez krótkie wyjaśnienie pomóc zrozumieć te mechanizmy.
Tekst w kolorze niebieskim tłumaczy w jaki sposób omega3 zwiększają wrażliwość komórek na insulinę i leptynę,
Chciałbym teraz skupić się na ośrodkowym wpływie kwasów omega -3 jak również na zwiększaniu wrażliwości na insulinę. W większości przypadków bardzo ważne jest szeroko pojęte działanie przeciwzapalne zarówno czystych kwasów omega-3 jak i ich metabolitów. W poniższych procesach zaznaczę wyraźnie przeciwzapalne wpływy kwasów omega-3. Samym przeciwzapalnym mechanizmem zajmiemy się później. Kwasy tłuszczowe omega-3 maja wielokierunkowy wpływ na gospodarkę insulinowa. Wraz z niezbędnymi nienasyconymi kwasami tłuszczowymi (NNKT) zwiększają płynność błon lipidowych. Istnieje bezpośredni związek między płynnością błon lipidowych i gęstością receptorów insulinowych w błonie komórkowej. W tym momencie kończy się podobieństwo działania kwasów omega-3 i omega-6 na gospodarkę insulinową, ponieważ dalsze dużo bardziej „wszechstronne” działanie związane jest z silnym wpływem przeciwzapalnym kwasów omega-3. Wiemy, że kwasy omega 6 wykazują prozapalne właściwości i pośrednio mogą zwiększać oporność na insulinę. Jednym z najistotniejszych mechanizmów przeciwzapalnych kwasów omega-3 jest hamowanie genu NF-kB [2]. NF-kB jest obecny prawie w każdej komórce i znajduje się w cytoplazmie związany ze specyficznym inhibitorem. Jest to gen wrażliwy na wolne rodniki mówimy ze jest on czujnikiem stresu oksydacyjnego w organizmie. NF-kB jest tez aktywowany przez stan zapalny [2]. Aktywacja tego genu powoduje ekspresje następujących czynników w naszym organizmie:

indukowanej syntazy tlenku azotu iNOS
cytokin IL-1, IL-6, TNF-alpha
molekuł adhezyjnych
Cyklooksygenazy COX-2 i oksydazy NADPH

Powyższe białka odpowiedzialne są za nasilenie stanu zapalnego i stresu oksydacyjnego w naszym organizmie. Paradoksalnie zapalenie i stres oksydacyjny na zasadzie dodatniego sprzężenia zwrotnego, poprzez aktywacje NF-kB, mogą same się nasilać. Nasilenie ekspresji NF-kB w tkance tłuszczowej prowadzi do zwiększonego uwalniania czynnika martwiczego nowotworów TNF-alpha (z ang. tumor necrosis factor), który silnie stymuluje liolizę i uwalnianie wolnych kwasów tłuszczowych FFA (z ang.free fatty acids). Wolne kwasy tłuszczowe są odpowiedzialne za powstawanie oporności na insulinę. Wpływ ten jest wieloraki i przejawia się w następujący sposób:

hamowanie sygnału insulinowego w wątrobie co prowadzi do wzmożonej glikogenolizy i zwiększonej wątrobowej produkcji glukozy.
zahamowanie sygnału insulinowego w komórkach mięśniowych na poziomie kinazy fosfatydylo inozytolu 3′ i na poziomie kinazy B (AKT). Są to kluczowe kinazy receptora insulinowego – białka enzymatyczne fosforylujace inne białka. W ten sposób poprzez kaskadę fosforylacji innych białek następuje przekaz sygnału insulinowego. Zahamowanie sygnału insulinowego zostało potwierdzone nawet dla fizjologicznego stężenia wolnych kwasów tłuszczowych we krwi, nie wspominając już o podwyższonych stężeniach.

Tu opisano jak wpływają omega3 na apetyt:
Prześledźmy teraz wpływ kwasów tłuszczowych omega-3 na apetyt. Obraz kontroli apetytu zmienił się w ostatnich latach drastycznie. Wiadomo, ze był on bardzo uproszczony i ograniczony do ośrodkowej kontroli apetytu z historycznych ośrodków sytości i głodu w podwzgórzu. Dziś wiadomo, ze nie tylko jadra podwzgórza są zaangażowane w kontrole apetytu, ale również inne części mózgu np. jadro pasma samotnego (TNS- nucleus tractus solitarii) w rdzeniu przedłużonym, które otrzymuje sygnały z obwodu i przekazuje je do podwzgórza. Sygnały te związane są z wypełnieniem żołądka, perystaltyką jelit itp. Takich pętli sprzężeń zwrotnych między ośrodkowym układem nerwowym a żołądkiem, jelitami a nawet wątrobą czy trzustka jest wiele. Sprzężenia te są przesyłane droga nerwu błędnego do podwzgórza. W ten sposób mózg dostaje obraz – transmisje „na żywo” trawienia i wysycenia krwi składnikami odżywczymi. Jak widać kontrola apetytu jest bardzo złożona i jest to niesamowicie dynamiczny proces. Zawodnikami w tej „transmisji na żywo” są adypokiny – szereg hormonów wydzielanych przez najbardziej aktywna hormonalnie tkankę – tkankę tłuszczowa. Do tej grupy należą:

leptyna
adyponektyna
rezystyna
visfatyna

i szereg innych aktywnych hormonalnie białek jak: insulina, TNF-alpha, IL-1, IL-6, CRP a nawet angiotensyna i endotelina zwiększające silnie ciśnienie krwi.

Głównymi hormonami, które zawiadamiają mozg o zasobach energetycznych w tkankach obwodowych są: insulina i leptyna. Dokomorowe podanie insuliny powoduje silne zahamowanie apetytu. Wysoki poziom insuliny docierający do mózgu „mówi” ze poziom glukozy jest wysoki i zasoby energetyczne są wystarczające. Drugim hormonem, który przekazuje taka sama wiadomość do mózgu jest leptyna. Obydwa hormony maja swoje receptory w jadrach łukowatych podwzgórza (Nucleus Arcuatus). Jądra łukowate podwzgórza posiadają 2 typy neuronów, które syntezują 2 grupy związków o przeciwstawnych właściwościach:

Hamujących apetyt: proopiomelanokortyna (POMC) i czynnik transkrypcyjny regulowany przez amfetaminę i kokainę CART (cocaine and amphetamine regulated transcript)
Nasilających apetyt: neuropeptyd Y (NpY) i białka zbliżone do białka agouti AgRP (Agouti related proteins)

Zarówno insulina jak i leptyna nasilają ekspresję POMC/CART hamując w ten sposób aktywność neuronów nasilających apetyt. Leptyna wywołuje hiperpolaryzację neuronów uwalniających neuropeptyd Y. Poprzez zwiększanie ilości krążącego CART następuje zwiększenie wydatków energetycznych. Leptyna również przyspiesza przemianę materii poprzez aktywacje układu podwzgorze-przysadka – tarczyca i zwiększenie ekspresji białka rozprzęgającego fosforylację oksydacyjną co powoduje zwiększenie termogenezy. Leptyna nasila apoptozę (biologiczna śmierć) komórek tłuszczowych. W otyłości i zespole metabolicznym neurony jadra łukowatego są „oporne” na leptynę i insulinę dochodzi do ośrodkowej oporności na leptynę i insulinę i wzmożonego wytwarzania neuropeptydu Y, który silnie wzmaga apetyt. Należy wspomnieć, że sygnały insulinowy i leptynowy krzyżują się nawzajem na poziomie substratu receptora insulinowego i kinazy fosfatydylo inozytolu 3′. Leptyna wspomaga działanie insuliny w ośrodkowym układzie nerwowym i jest niezbędna do utrzymania wrażliwości na insulinę. Wiele dowodów przemawia za faktem, ze niskonatężeniowy stan zapalny występuje również w podwzgórzu i powoduje apoptozę neuronów jadra łukowatego u szczurów karmionych dieta wysokotłuszczową. Kwasy omega -3 poprzez hamowanie receptorów Toll podobnych TLR hamuja stan zapalny w podwzgórzu i zmniejszają ośrodkową oporność na insulinę


Alzheimer, cukrzyca typu III.
Tu przeczytacie jak omega3 aktywuje niezwykle ważny hormon AMPK oraz wpływa na katabolizm nadmiaru ceramidu, który odpowiedzialny jest bezpośrednio za chorobę Alzheimera.


Głównym sensorem poziomu energii w organizmie jest kinaza aktywowana adenozynomonofofsoranem AMPK (AMP activated kinase). Enzym ten jest wrażliwy na podwyższony poziom AMP, który powstaje w procesach katabolicznych i sytuacjach stresowych dla organizmu, powodujących obniżenie zasobów energetycznych (wysiłek fizyczny, restrykcje kaloryczne, ischemia itp.). AMPK „wyłącza” procesy anaboliczne w całym organizmie (tzn. nie dochodzi do syntezy tłuszczu, stare białka są zużywane w procesie autofagii – bardzo istotna jest tutaj autofagia „starych, przeciekających” mitochondriów – następuje gwałtowne obniżenie produkcji wolnych rodników), uaktywnia utylizacje glukozy i spalanie kwasów tłuszczowych w procesie beta-oksydacji. Gen zwiększa ekspresje genów odpowiedzialnych za procesy antyoksydacyjne w organizmie człowieka:

dysmutaza ponadtlenkowa SOD(Mn) – jeden z najważniejszych enzymów w ludzkim organizmie rozkładający anionorodnik ponadtlenkowy
katalaza odpowiedzialna za rozkład nadtlenku wodoru H2O2
regulator oddychania komórkowego i rozwoju mięsni PGC1alfa
wzrost syntezy glutationu w wątrobie

AMPK jest kinaza aktywująca „tryb awaryjny” w organizmie, który pozwala przetrwać niekorzystne warunki. Najnowsze wyniki badan sugerują ze sirtuiny białka kodowane przez geny SIRT klasę jądrowych deacetylaz aktywowanych przez rezweratrol, składnik czerwonego wina, działają za pośrednictwem AMPK. Deacetylazy są aktywowane przez NAD+, który powstaje w zwiększonych ilościach podczas zmniejszonej podaży kalorii. Można powiedzieć ze sirtuiny są kolejna klasa sensorów energii w naszym organizmie i współdziałają z AMPK w monitorowaniu poziomu energii. W zależności od sytuacji energetycznej sirtuiny są w stanie „wyciszać – włączać” setki genów w naszym organizmie włączając „ tryb awaryjny”. Genetycznie zmodyfikowane myszy z podwójna wersja białka sirtuinowego SIRT-1 (tzw. myszy Wallera) były oporne na promieniowanie UV, chemioterapie i choroby neurodegeneracyjne czyli czynniki, które w normalnych warunkach u ludzi powodowałyby apoptozę. Kwasy tłuszczowe omega-3 a dokładniej DHA są w s stanie niezależnie aktywować AMPK i SIRT działając jak mimetyki ograniczenia kalorycznego[30]. Dieta uboga w kwasy omega-3 powoduje znaczące obniżenie aktywności AMPK i SIRT-1 jak również CREB co ma bardzo negatywny wpływ na prace ośrodkowego układu nerwowego i zdolności poznawcze. Oprócz bezpośredniego aktywowania AMPK, co jest rzadkością w świecie suplementów kwasy omega-3 również pośrednio aktywują AMPK poprzez zwiększenie produkcji jednej z najbardziej „wszechstronnych” i „ dobroczynnych” adipokin w naszym organizmie – Adiponektyny. Jak zobaczymy poniżej kwasy tłuszczowe omega-3 maja bardzo pozytywny wpływ na metabolizm człowieka również poprzez nasilenie produkcji adipnektyny, która:

Niezależnie aktywuje AMPK i receptory PPAR-alfa, PPAR-gamma, przez co następuje obniżenie glukozy i trójglicerydów w organizmie i zwiększenie wrażliwości na insulinę.
Myszy z nadekspresją adiponektyny maja zniesiona oporność na insulinę. Kiedy wywołamy nadekspresję adyponektyny u bardzo otyłych myszy, wystąpi zjawisko dość niedawno zbadane, mianowicie „zdrowa metabolicznie” otyłość. Jest to otyłość, która nie powoduje metabolicznych konsekwencji (oporności na insulinę, zatorów, zakrzepów i nadciśnienia). Zajmiemy się tym zjawiskiem później.
Poprzez zwiększoną ekspresje transportera glukozy GLUT4 następuje dalsze zwiększenie wrażliwości na insulinę.
Adiponektyna zwiększa ekspresję genu śródbłonkowej syntazy tlenku azotu NO poprzez aktywacje AMPK.
Poprzez aktywacje AMPK następuje silna ekspresja regulatora oddychania komórkowego i rozwoju mięsni PGC1alfa, co powoduje bardzo nasilone spalanie glukozy i kwasów tłuszczowych w mięśniach i drastyczne zwiększenie wrażliwości na insulinę.
Adiponektyna hamuje negatywny wpływ cukrzycy na funkcje śródbłonka.
Adiponektyna nasila katabolizm ceramidu w mięśniach szkieletowych. Ceramid jest niezbędny do formacji raftów lipidowych i „zakotwiczania” receptorów glutaminianu NMDA co wzmaga tworzenie śladów pamięciowych w hipokampie. Natomiast w większych stężeniach ( w diecie wysokotłuszczowej obfitującej w kwas palmitynowy) następuje wzmożona synteza ceramidu w ośrodkowym układzie nerwowym i mięśniach. W dużych stężeniach ceramid ma właściwości pro-apoptotyczne i nasila śmierć komórek. W mięśniach wytwarza oporność na inulinę a w ośrodkowym układzie nerwowym zwiększona synteza ceramidu powoduje objawy choroby Alzheimera.
Adipnektyna ma bardzo silne właściwości przeciwzapalne. Wysoki poziom adiponektyny chroni wątrobę przed zwłóknieniem.

Proszę zauważyć ze kwasy omega-3 znacząco nasilają produkcje adiponektyny i częściowo wykazują dobroczynne działanie za jej pośrednictwem.


Cytaty pochodzą z artykułu napisanego przez Pana mgr Grzegorza Herbingera

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 18 sty 2016, 9:11 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 30 sty 2015, 11:50
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
http://neurologia-zdrowie-co-i-jak.pl/n ... Id,1542525
http://www.n-tv.de/wissen/Johanniskraut ... 30041.html
pahnkelab.eu

-- 13 kwie 2016, 8:32 --

https://ceretis.com/shop/index.php?cPath=1
na bazie dziurawca i chyba gojnika, paczka szła 3 dni, trochę rozbieżności na temat dawkowania, w wersji Niemieckojęzycznej podają że 1 tabletka wieczorem a wersji Angielskiej 4 tabletki, zwróciłem im uwagę.
Pozdrawiam Tomasz Sz.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 13 kwie 2016, 18:02 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 11 gru 2012, 20:38
Posty: 71
Płeć: mężczyzna
Vindpust, chciałem tylko napisać, że też tak czułem od dłuższego czasu, ale nie umiałem sobie tego poukładać i zmienić pewnych spraw w realu, a z biegiem czasu ze świadomością i pamięcią coraz gorzej, coraz większe pomieszanie, w chwili obecnej nie mam już tego zrozumienia(pozostał tylko jakiś cień) mogłabyś powiedzieć na czym polega to uleczanie ?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 13 kwie 2016, 18:47 
Offline
Elect of Fifteen Super * 10th Degree
Elect of Fifteen Super * 10th Degree

Rejestracja: 11 cze 2010, 15:53
Posty: 495
Płeć: kobieta
pietro pisze:
Vindpust, chciałem tylko napisać, że też tak czułem od dłuższego czasu, ale nie umiałem sobie tego poukładać i zmienić pewnych spraw w realu, a z biegiem czasu ze świadomością i pamięcią coraz gorzej, coraz większe pomieszanie, w chwili obecnej nie mam już tego zrozumienia(pozostał tylko jakiś cień) mogłabyś powiedzieć na czym polega to uleczanie ?


To polega na rozwiazywaniu wewnetrznych konfliktow.
Napisze o tym jak w temacie "Praca ze stlumionymi emocjami"

Napisalam, ale nie wyswietla sie w najnowszych postach.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 22 kwie 2016, 9:26 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 27 lut 2015, 9:36
Posty: 90
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: legnica
- powtórze pytanie zadane rok temu, "Czy ktoś stosował preparat Laminine ?".
- ten preparat ma ciekawe właściwości a szczególnie ze nasze ciało ma zdolność uzdrawiania się, gdy w organizmie występują naturalnie utworzone komórki macierzyste.
- trochę nachalna jest akcja dystrubotora , ale ...



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 23 kwie 2016, 13:16 
Offline
Fellow Craft * 2nd Degree
Fellow Craft * 2nd Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2016, 22:56
Posty: 16
Bow1,

możesz się podzielić przepisem na te czekoladki ? :)



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 23 kwie 2016, 21:13 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1101
Płeć: mężczyzna
Lynx pisze:
możesz się podzielić przepisem na te czekoladki ?

Jasne, ze mogę się podzielić.
Tak w nawiasie, kolejnym produktem chciałbym aby były trufle :mniam:
Roboty jest bardzo dużo i trzeba nauczyć się temperowania czekolady. O temperowaniu pisać nie będę bo można sobie poczytać w sieci są też filmy.
Kupujemy dobrej jakości miazgę kakaową, masło kakaowe, proszek kakaowy, miód naturalny, wanilię, orzechy brazylijskie i masło.
Do mielenia orzechów trzeba używać wyłącznie maszyny zbudowanej ze stali nierdzewnej. Wszystkie maszyny domowe są z aluminium, a to wyklucza użycie. Ja w tym celu zakupiłem profesjonalną maszynę z certyfikatem do mięsa i sita o rozmiarach od 3mm do 12mm.
Trochę się przestraszyłem jak uświadomiłem sobie ile będę musiał pisać to jakieś 1,5h. Odpada :)
Wymienię tylko poszczególne etapy.
Temperujemy czekoladę, a robimy ją tak aby była cudownie smaczna. Ja zrobiłem po prostu taką jaka moim zdaniem jest doskonała.
Część orzechów mielimy na sicie 10mm, a część kroimy drobno. Wyrabiamy orzechy razem z miodem, masłem (masło musi być wcześniej ogrzane do temperatury 90st.C) i wanilią. Można dodać suszone kwaśne krojone drobno owoce ale tylko odrobinkę. Ja dodaję również kilka łyżek spirytusu aby wyostrzyć i uszlachetnić smak. Z tym trzeba jednak uważać bo wyekstrahujemy olej z orzechów i masa popłynie. Masa musi być odrobinę za słodka.
Do masy dodajemy gorzką czekoladę i szybko formujemy kulki lub masę wkładamy w przygotowane foremki silikonowe.
Po stwardnieniu polewamy je gorzką czekoladą i wstawiamy do chłodni. Następnie polewamy słodką czekoladą i do chłodni.
Następnego dnia są gotowe do zjedzenia.
Bombonierki z ekstraktami roślinnymi np z gorzkiej pomarańczy, z jagody acai, z borówki leśnej itd to już bardzo skomplikowane i wyjaśnienie zajęłoby mi kilka godzin
Mam też pewne tajemnice, których nie chciałbym zdradzać bo mam nadzieję uruchomić kiedyś tą fabrykę czekolady :)

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 23 kwie 2016, 22:25 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 23 lut 2016, 15:51
Posty: 56
Płeć: kobieta
No, Bow...poszalałeś! Nie spodziewałam sie, że to też robisz!!! Takie czekoladki...to jak najbardziej Mruga



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 24 kwie 2016, 12:44 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1101
Płeć: mężczyzna
Robiłem już czekoladki odchudzające z ekstraktem z acai a także z rezweratrolem i mnóstwem innych polifenoli na serduszko, z borówką leśną i amerykańską na dobry wzrok. Wszystkie one były bardzo smaczne z nieco ostrym nadzieniem. Pychotka.
Zachęcam do eksperymentowania.
Teraz w sieci można kupić dosłownie wszystko. Piękne foremki silikonowe w kształcie liścia najbardziej przypadły mi do gustu.
Taka czekoladka z nadzieniem strzela w ustach wypełniając rześkim aromatem.
Trufle natomiast trzeba pokrywać dwoma rodzajami czekolady. Ta wierzchnia jest twarda, bardzo ciemna i nie brudzi rąk natomiast ta pod nią jest puszysta i miękka. Środek natomiast pełen masy orzechowej z odrobinami kontrastujących owoców.
Dawałem takie słodycze mojej mamie i bardzo sobie chwaliła takie suplementy. Przy okazji leczyła układ krążenia, oczy itd.
Wiosną mam dużo zajęć, jak każdej wiosny ale wkrótce ponownie rozpocznę produkcję.
Mam zamiar zrobić trufle z estrami etylowymi ALA. Powłoka czekoladowa dobrze chroni przed utlenianiem więc czemu nie eksperymentować. Wtedy nikt nie odmówi odrobiny omega-3 :)

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 24 kwie 2016, 13:39 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 23 lut 2016, 15:51
Posty: 56
Płeć: kobieta
Bow...szczęka mi wprost opadła...
Twoja wiedza plus ta Twoja niesamowita pasja do penetrowania coraz to nowych, pożytecznych i świetnych rejonów ogromnie mi imponuje :uśmiech: No i widać, że cokolwiek robisz, starasz sie to robić porządnie, a nie "po lebkach", co-jak wiadomo-jest najczęściej bardzo czasochłonne-coś na ten temat wiem Mruga

Nie mówię, że zaraz zamierzam zabrać sie do produkcji czekoladek (chociaż przyznaję, że juz wczoraj obejrzałam temat temperowania...), ale robić choćby domową, pewną i smaczną czekoladę w tabliczkach...właściwie to czemu nie?

Masz jakieś godne polecenia miejsce w którym kupujesz podstawowe półprodukty?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 26 kwie 2016, 17:28 
Offline
Fellow Craft * 2nd Degree
Fellow Craft * 2nd Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 mar 2016, 22:56
Posty: 16
Dzięki Bow1 za przepis :).

Czas chyba zacząć zagłebiać się w niezbadane przeze mnie strony jak dbać o zdrowie czerpiąc z tego przyjemność.


Jak Ty na to wszystko znajdujesz czas ? Twoja rodzina ma dobrze z Tobą ;)



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 26 kwie 2016, 23:50 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1101
Płeć: mężczyzna
Lynx pisze:
Jak Ty na to wszystko znajdujesz czas ? Twoja rodzina ma dobrze z Tobą ;)

Moja żona jest, delikatnie mówiąc, wkurzona :)
Ale ja mam po prostu takie hobby.
Przychodzą mi wciąż do głowy nowe pomysły na zdrowe pokarmy. Mam nadzieję, że kiedyś znajdę czas aby uruchomić moją Mazurską Manufakturę Czekolady gdzie będzie można kupić zdrowe słodycze.
Działaj Lynx.

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 19 wrz 2016, 17:08 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 19 wrz 2016, 16:43
Posty: 2
Płeć: mężczyzna
Proszę adminów modów o kontakt z Bow1 :-(

Chciałbym aby pomógł mi rozwiązać problem a ma ciekawą wiedzę na temat Aizheimera.

Mój email: mateu264@gmail.com

Błagam to ważne



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 19 wrz 2016, 17:53 
Offline
Globalny moderator
Globalny moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lut 2013, 16:42
Posty: 3412
Płeć: mężczyzna
yhy :?
zaraz wszyscy naskoczą na użytkowniczkę Dalia,
ale Alzheimer ma podłoże grzybiczne,czyli zagrzybienie
czytajcie czasem czasopismo " Nexus",warto poodświeżać archiwalne numery,może wszystkie?

_________________
doświadczenie jest prawdziwe wewnątrz pudełka,ale samo pudełko już nie



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 20 wrz 2016, 18:30 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1101
Płeć: mężczyzna
dar66 pisze:
zaraz wszyscy naskoczą na użytkowniczkę Dalia,
ale Alzheimer ma podłoże grzybiczne,

Rzeczywiście często chorzy na Alzheimera jednocześnie mają problem z grzybami, drożdżakami itp.
Problem tylko w tym żeby znaleźć przyczynę takiego stanu. Uwierzcie mi, że przez ostatnie kilka lat miałem do czynienia przynajmniej z setką osób chorych.
Znam takie przypadki gdzie człowiek uprawiał sport (z umiarem), ćwiczenia intelektualne, dieta bardzo rozsądna typu - zero cukru, zero glutenu, zero neurotoksyn, zero gliadyn, zero żywności przemysłowej, suplementacja - i co? i zachorował na Alzheimera.

Moim zdaniem chodzi tu głównie o odpowiednie kwasy tłuszczowe oraz równowagę hormonalną.
W sytuacji kiedy dostarczamy odpowiednie kwasy tłuszczowe, cieszymy się równowagą hormonalną oraz unikamy śmieciowej paszy jest pewne, że choroba ta nas nie dotknie. Jasne, że wtedy też nie będziemy mieli problemów z grzybkami.

O kwasach tłuszczowych to już tyle napisałem, że daruję sobie.
Równowaga hormonalna, harmonia osi podwzgórze-przysadka-tarczyca-nadnercza, o to jest bardziej skomplikowane.
Jak tą harmonię osiągnąć?
Są tacy co mają problem bo już nie mają tarczycy np tyroidektomia. Innych poddano kretyńskiemu zabiegowi podawania radioaktywnego jodu brr.
Nierównowaga może być spowodowana błędami żywieniowymi w dzieciństwie lub w wieku dorosłym, potężną traumą, długotrwałym stresem, antybiotykoterapią, paszą zwaną pożywieniem, śmieciowymi tłuszczami, brakiem odpowiednich lipidów, leczenie lekami sterydowymi, leczenie lekami immunosupresyjnymi i wiele innych.

Sytuacja nigdy nie jest beznadziejna.
Nigdy nie wolno się poddać. ja byłem w sytuacji bez wyjścia a jednak wyszedłem. Znam wiele osób które wyszły właśnie z takiej sytuacji i cieszą się życiem. Głowa do góry.

Pomyślałem, że będę wrzucał do tego tematu co jakiś czas moje spostrzeżenia.
Dzisiaj napiszę troszeczkę o niebezpieczeństwie jaki wiąże się z zakupem oleju kokosowego.
Zadzwonił dzisiaj do mnie znajomy chory na glejaka. Rozmawialiśmy, kiedy zapytałem go czy używa oleju kokosowego. Odpowiedział, że tak oczywiście, że zna dobroczynne działanie kwasów tłuszczowych średniołańcuchowych. Zapytałem go jaką strukturę i barwę ma jego olej kokosowy. Odpowiedział, że ma strukturę smalcu a barwę ecru. Poradziłem by olej ten umieścił w koszu na śmieci i nigdy takiego nie kupował.
Dobry olej kokosowy ma mieć silny aromat kokosa, ma mieć strukturę masy perłowej/marmuru, ma być całkowicie przeźroczysty po rozpuszczeniu na patelni.
W naszym kraju często sprzedaje się toksyczne resztki poekstrakcyjne zamiast dobrego oleju kokosowego. Olej ten jest surowcem do produkcji kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha. Są to C6, C8, C10, C12. Azjatyccy producenci ekstrahują C6, C8, C10 ze względu na ich wartość (C12 też jest super ale ten nie ekstrahuje się łącznie z pozostałymi) a pozostałe resztki pakują w 200 litrowe beczki i wysyłają do Europy. Tu w naszym kraju chciwy lub głupi "producent" rozlewa olej do pięknych słoików i sprzedaje nieświadomym konsumentom.
Olej jest przegrzany, częściowo utleniony i pozbawiony cennych kwasów tłuszczowych.
Czy taki olej jest zdrowy?
Jest po prostu toksyczny i tyle. Zbojkotujcie proszę takie produkty dla własnego i swoich bliskich dobra.
Podajecie choremu na Alzheimera taki olej niby kokosowy i nie pomaga. Cholera nie działa, a w książkach piszą, że pomaga.
No cóż, badania kłamią :shock:

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 22 wrz 2016, 10:34 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 30 sty 2015, 11:50
Posty: 7
Płeć: mężczyzna
spairo pisze:
- powtórze pytanie zadane rok temu, "Czy ktoś stosował preparat Laminine ?".
- ten preparat ma ciekawe właściwości a szczególnie ze nasze ciało ma zdolność uzdrawiania się, gdy w organizmie występują naturalnie utworzone komórki macierzyste.
- trochę nachalna jest akcja dystrubotora , ale ...


Szkoda kasy.... mamie nie pomogło.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 22 wrz 2016, 12:19 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
Dr Clark:

Choroba Alzheimera

Ta niegdyś rzadka choroba, obecnie dotyka tak wielu osób, że jej nazwa weszła do codziennego
języka. Wyjaśnieniem są dwa współczesne polutanty mózgu, które powodują pojawienie
się znanych pasożytów w miejscu, gdzie normalnie nie egzystują. Polutantami tymi
są solwenty (rozpuszczalniki) osadzające się w tkance mózgowej.

Ksylen i toluen zanieczyszczają popularne napoje, napoje gazowane i kawę bezkofeinową.
Na początku organizm potrafi je zneutralizować jednakże ciągły napływ solwentów spowalnia
metabolizm i umożliwia rozwój pasożytów w mózgu. Pospolite przywry, pochodzące z niedogotowanego
mięsa i od naszych ukochanych zwierząt, dostają się tam i mnożą.


W grę wchodzą również inne toksyny, takie jak aluminium, rtęć, freon, tal, kadm. Złogi aluminium
spotyka się we wszystkich (100%) przypadkach choroby Alzheimera.
Stanowi to bez
wątpienia część prawdziwej przyczyny, tylko co pojawiło się najpierw - pasożyty czy aluminium?

Bez względu na odpowiedź, twoje zadanie jest oczywiste. Usuń każdą drobinę aluminium
z pożywienia i środowiska. Wyrzuć aluminiowe garnki, folie, blachy do ciast, czajniki i czajniczki.
Pozbądź się soli kuchennej, marynat i proszku do pieczenia. Kupuj produkty z dodatkiem
sody, a nie proszku do pieczenia, używaj plastikowej solniczki i soli bez aluminium. Odstaw
komercyjne mydło i płyny. Korzystaj z przepisów zawartych w tej książce. Na koniec
oklej taśmą wszystkie aluminiowe uchwyty (np. stelaże, chodziki, kule). Następnie znajdź odpowiedniego
lekarza, aby pomógł usunąć aluminium z tkanki mózgowej (chelatowanie).

Zażywaj też kwas liponowy ( 100 mg, dawka 3 x 2 na dzień).
Usuń przywry generatorem lub zapperem i chroń się przed reinfekcją od mięsa i zwierząt.
Odstaw wszystkie komercyjne napoje, łącznie z wodą. Ich proces produkcyjny pozostawia
ksylen i toluen. Nie jest to działanie celowe, jednak z tego samego powodu skażone są napoje
zaliczane do tzw. zdrowej żywności. Tylko mleko kupowane w sklepie jest bezpieczne, aczkolwiek
wymaga sterylizacji. Soki owocowe sporządzaj sam, wybieraj napoje z listy podanych
przepisów. Pij wodę z kranu, oczyszczaną przez filtr z czystego węgla (patrz źródła).

Oprócz osadzających się w tkance mózgowej solwentów w rodzaju ksylenu i toluenu zagnieżdżają
się tam również takie bakterie, jak Shigella. Symptomy nie zawsze są takie same,
jako że zależą od miejsca infekcji. Mogą to być drżenia, utrata równowagi albo problemy
z mową. Shigellę należy likwidować codziennie zapperem przed snem.
Rozpocznij program jelitowy.
Utrzymująca się poprawa oznacza, że reinfekcja jelitowa pochodząca ze skażonego
nabiału ustała.
Pomocą w oczyszczeniu tkanek będzie usunięcie metalu stomatologicznego i zażywanie
kwasu liponowego. Odtrucie wątroby wspomaga witamina C (3 g), B2 (300 mg) i B complex
(2 razy dziennie). Unikaj żywności skażonej pleśnią, szczególnie sporyszu, który ma silne
działanie psychogenne (patrz Pleśń w żywności).
W miarę możliwości rozpocznij oczyszczanie nerek, a następnie wątroby. Zadbaj o czystość
swojego środowiska i diety. Nasi bliscy i przyjaciele dotknięci chorobą Alzheimera potrafią
w zauważalnym stopniu odzyskać sprawność intelektualna. Najważniejsze jest, aby powstrzymać
degradację umysłową, zanim stanie się nieodwracalna.

-10 lat wcześniej u Lisy Anny Reed, ponad 60 lat, podejrzewano początek choroby AIzheimera.
Obecnie wymagała całkowitej opieki, chociaż była w stanie jeść i chodzić (mogła się
nagle zgubić). Mogła czasem wymówić swoje imię. W jej mózgu rozwijały się przywry jelitowe
wraz z jajami i występowało skażenie aluminium (garnki) oraz krzemianem glinu (sól).
Po tygodniu ciągle miała pasożyty, ponieważ nikt nie potrafił sprawnie zastosować programu odrobaczającego.
Była też skażona benzenem, więc pojawiały się reinfekcje. Poza tym miała
złogi bromu (bromowane pieczywo?), chloru (chlorowana woda?), litu, bizmutu, wanadu i wolframu.
Wszystkie te pierwiastki są znane z silnego działania na korę mózgową. Była też skażona
indem i kulkami przeciwmolowymi. Po następnym tygodniu stan pacjentki nie uległ poprawie
z powodu dalszej niemożności zastosowania kuracji.

- Isabelit Ufford, lat 77, przywiozły dwie córki, które opiekowały się nią na zmianę. Chora
jeździła na wózku, leczona była ClanopinemTM. Nie próbowała mówić, musiano ją karmić.
Wymagała kompleksowej opieki. Choroba trwała około 7 lat. Mózg i jelita miała zainfekowane
przywrą jelitową i jej stadiami rozwojowymi. Była skażona izopropanolem, aluminium, chromianami
i arsenem. Zastosowano zioła odrobaczające i poinstruowano, jak pozbyć się polutantów,
ale plany nie mogły zostać zrealizowane. Pasożytów nie można było zlikwidować bez
dodatkowej pomocy, która nie była osiągalna: Pacjentka była słodka, kochaną osobą.
Córki miały dobre chęci, lecz ogrom zadania je przerastał.

-Beth Hamm, po 60-ce, przyprowadzona została przez czujnego i troskliwego męża. Lekarze
rozpoczęli chelację przy pomocy EDTA w celu usunięcia z mózgu aluminium. Moje testy
wykazały obecność aluminium, toluenu, owczej motylicy, azbestu i Shigelli. Pasożyty i bakterie
udało się od razu usunąć zapperem, a mąż chorej przystąpił do trudnego zadania wykluczenia
z diety niesterylnych produktów mlecznych. Po 4 dniach pacjentka mogła samodzielnie chodzić, zdając sobie sprawę dokąd. Potrafiła dokończyć krótkie zdanie i stosować się do
poleceń, by usiąść lub wstać. Później jednak doszło do nawrotu choroby - mózg zainfekowany
został salmonellą pochodzącą z odrobiny nabiału, który umknął uwadze męża. Podano jej
płyn Lugola i nastąpiła dalsza poprawa. W ciągu 10 dni pacjentka stała się inną osobą;
20-minutowy wywiad nie wykazał objawów Alzheimera.
Ale czy uda się utrzymać dobry stan?
Tylko w przypadku usunięcia z domu azbestu i aluminium, zachowania czujności wobec produktów
mlecznych oraz kontynuacji podtrzymującej terapii przeciw pasożytniczej. Jej mąż zdawał
się być przeświadczony o wyzdrowieniu. Pacjentka odzyskała swoją osobowość.

- Rubena Camberosa z rozpoznaną chorobą Alzheimera przywiozła żona i przyjaciel.
Pierwszego dnia stwierdziliśmy przywry jelitowe w tkance mózgowej i zlikwidowaliśmy je. Zastosowano
chelatację EDTA. Ostrzegliśmy przed możliwością skażenia niesterylnym nabiałem.
Przeprowadziliśmy zapping Shigelli. Po 4 dniach pacjent wypowiedział pierwsze sensowne,
trzy wyrazowe zdanie.
Dwa dni później czytał już gazetę, co wprawiło w osłupienie jego żonę. Po następnych
trzech dniach mógł rozmawiać używając bardzo krótkich zdań - dłuższe stawały się beznadziejnie
pomieszane. Zaczął zażywać ornitynę (4) i kapsułki walerianowe (6) przed snem.
Efektem były piękne, spokojne noce (zwłaszcza dla opiekunów!), a w ciągu dnia pacjent nie
wymagał tak intensywnej opieki. Później jeszcze pojawiały się nawroty, lecz żona była dostatecznie
zdeterminowana, aby wyleczyć małżonka.


Demencje, utrata pamięci
Pogorszenie pamięci postępuje z wiekiem, ale nie stanowi następstwa starzenia. Wielu stulatków
zachowuje jasny umysł i dobrą pamięć, udowadniając tym samym, ze wiek nie jest decydujàcym
czynnikiem w demencji
.
Dlaczego więc niektórzy tracą sprawność intelektualną wcześniej?
Czy można się przed tym uchronić? Prawdopodobnie tak. Przekonamy się o tym
zauważając polepszenie się pamięci. Numery telefonów, których się nie pamięta bez zapisania,
nagle formują się w grupy, kiedy się je słyszy i można je zapisać w pamięci jak za dawnych
lat! To dobra oznaka poprawy pamięci. Pismo również może ulec poprawie. Pokręcone,
nierówne słowa znowu są pisane porządnie. Możesz zapamiętać wydarzenia w ciągu dnia
i mówić o nich później przy posiłku.
Pogorszenie zdolności umysłowych u ludzi starszych nie jest tak skomplikowane, jak się
powszechnie uważa. Mimo że obieg i ciśnienie krwi odgrywa w tym ważną rolę, działanie toksyn
ma o wiele większe znaczenie. Ta sama dawka zanieczyszczonej wody lub jedzenia, która
u osoby młodej objawi się bólem brzucha, w przypadku osoby starszej spowoduje dezorientację.

Kluczem może być zdolność wątroby do neutralizowania toksyn. Rzeczywiście, wątroba
może się starzeć zgodnie z kalendarzem.
Możliwe, że jest jedynym naprawdę starzejącym się
organem.

Potrafi nawet określić długość naszego życia. W takim razie rozwiązaniem jest nieobciążanie
jej szkodliwymi substancjami, przez które skracamy sobie życie.


Kiedy wydolność wątroby jest obniżona, pospolite toksyny przedostają się do krwiobiegu,
szkodząc wszystkim narządom. Mózg odczuwa dezorientację, pojawiają się luki w pamięci.
Na początku wątrobie udaje się jeszcze "nadgonić" i zniwelować toksyny, ale prędzej czy później
nie będzie już mogła utrzymać tempa. Organizm, a przede wszystkim mózg, zalewa fala
szkodliwych substancji chemicznych, które zaburzają jego prawidłowe funkcjonowanie.
W konsekwencji ludzie starsi muszą zachować ostrożność przy poruszaniu się albo używać
laski, by nie upaść; muszą zapisywać potrzebne informacje, zaznaczać daty w kalendarzu.
Zaczynają mylić imiona, brakuje im odpowiednich słów w rozmowie, mówią do siebie, przestają
czytać prasę. Pojawiają się drżenia i chwiejny chód, chwile odrętwienia i utrata wagi,
a osobowość staje się pasywna (bierna).
Wszystkie te oznaki starzenia się (demencji) mogą być odwracalne poprzez usunięcie pospolitych
związków toksycznych, z którymi już mieliśmy okazję się zapoznać.

Pleśnie w pożywieniu mają tutaj znaczenie pierwszoplanowe, albowiem powodują krwotoki
w mózgu. Należy bardzo metodycznie dbać o oczyszczanie diety, jamy ustnej, organizmu
i środowiska.
Oczywiście starszym ludziom trudno jest przeprowadzić te zmiany samodzielnie. Jeśli mamy
bliską osobę z objawami demencji wykazującą chęć współpracy, możemy z czystym sumieniem
obiecać jej liczne korzyści. Warto włożyć więcej wysiłku w perswazję, skoro często
dłuższe i zdrowsze życie może nie wydać się warte zmiany starych nawyków i przyzwyczajeń.
Z drugiej strony w przekonywaniu do współpracy może pomóc perspektywa zmniejszenia
dawek leków, powrotu do własnego mieszkania czy uwolnienie się od laski.

-Walter Heffern, lat 64, bezskutecznie szukał pomocy u wielu neurologów. Wydawał się
mieć ten sam rodzaj pogorszenia sprawności intelektualnej co jego matka, które u niego nastąpiło
o wiele wcześniej. Chory nie mógł zrozumieć zwykłej rozmowy; ciągle mówił o wygrywaniu
pieniędzy, chodził chwiejnym krokiem i nie można mu było przeszkadzać w wykonaniu
jakiejkolwiek czynności -nawet jedzeniu i ubieraniu. Potrzebował opieki. Wykryliśmy larwy
Ascaris (glisty) w mózgu - korze mózgowej, gdzie przebiegają procesy myślowe. Były tam
również Acanthocephala, Dipetalonema (robaki występujące w drobiu), ameba (Entamoeba
histolytica) i Fischoedrius. Pacjent przez całe życie pracował w branży drobiowej. Przypuszczalnie
dzielił z matka źródło infekcji jak i inne nawyki, które sprzyjały skażeniu solwentami
i polutantami oraz atakowi pasożytów. Pacjent skarżył się na ciągłe dzwonienie w uszach, co
mogło wpływać na słyszenie rozmówcy. Miał środek zmiękczający wodę, który mógł dostarczać
dzienna dozę aluminium do mózgu.
W domu zawsze były psy. To cud, że jego stan nie był o wiele gorszy.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 22 wrz 2016, 18:38 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 23 lut 2015, 15:32
Posty: 217
Płeć: mężczyzna
Cytuj:
W naszym kraju często sprzedaje się toksyczne resztki poekstrakcyjne zamiast dobrego oleju kokosowego. Olej ten jest surowcem do produkcji kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha. Są to C6, C8, C10, C12. Azjatyccy producenci ekstrahują C6, C8, C10 ze względu na ich wartość (C12 też jest super ale ten nie ekstrahuje się łącznie z pozostałymi) a pozostałe resztki pakują w 200 litrowe beczki i wysyłają do Europy. Tu w naszym kraju chciwy lub głupi "producent" rozlewa olej do pięknych słoików i sprzedaje nieświadomym konsumentom.

Ostatnio trafiłem na taki olej. Zdarzyło mi się to pierwszy raz ( kupowałem od różnych producentów) i byłem naprawdę zdumiony, że olej "niby" tłoczony na zimno nie ma w ogóle smaku kokosa.
Wszystkie poprzednie z innych firm miały intensywny zapach kokosa, a te dziadostwo po prostu było bezpłciowe. Na początku myślałem, że może się pomyliłem i kupiłem olej kokosowy rafinowany, ale sprawdziłem etykietę i było napisane dużymi literami " tłoczony na zimno". Także trzeba uważać, bo faktycznie można się naciąć.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 27 lut 2017, 1:02 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 27 lut 2017, 0:19
Posty: 1
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Lublin
Dzień dobry o poranku, popołudniu czy wieczorem :)

W związku z ograniczonymi wiadomościami prywatnymi, pragnę krótko opisać tu dla Was obecnych historię pewnego człowieka, bo nie tyle co ja nie mam nic do stracenia, ale ktoś mi bliski już coś stracił.
Mój jeszcze 68. letni dziadek w przeciągu pół roku dosłownie stracił kontakt ze światem. Mówią, że odpowiedzialność za to trzeba przypisać Alzheimerowi. Co gorsza, mówią też, że nie ma już odwrotu. Nie chcę w to wierzyć. W związku z tym zwracam się, rzecz jasna, z prośbą o pomoc.

Pozwolę sobie od razu przytoczyć ukrócony opis postępującej historii choroby na tyle jaką wiedzę posiadam, bez względu na to, czy te słowa będą kiedykolwiek przeczytane.

Lat: 69..
Od dłuższego czasu (kilka lat) borykał się z cukrzycą i prostatą.
2014. rok to zdecydowanie rok w którym domino zaczęło się wywracać. Wyniki badań, tyreotropina (uwaga) powyżej 100 mU/l. Natychmiastowe poruszenie lekarza, kurs do szpitala. Leki, górne dawki. Skutek? 'zbicie' TSH do horrendalnego poziomu 0,093 mU/l (lipiec), 0,328 (listopad) a w styczniu 2015 znów niedoczynność i TSH 36,486 mU/l.
Wszystkiemu towarzyszyło złe samopoczucie (rzecz jasna), stres, osłabienie, otępienie. I kolejne 'kombinacje Euthyroxu.
Od półtora roku otępienie postępowało. Diagnoza: Alzheimer. Ostatnie pół roku, podczas mojej nieobecności w Polsce, nastąpiła gwałtowna, postępująca dosłownie z dnia na dzień utrata świadomości, nierozpoznawanie bliskich, rozmowy pozbawione wszelkiego racjonalizmu i niemożność chociażby korzystania z toalety.

Od dwóch tygodni Dziadek nie przyjmuje już żadnych psychotropów i innych syntetyków z poniższej listy przepisanych przez neurologa:
Riwastigmine 6mg;
Biomentin 20mg
Ketrel 25mg,
Nilogrin.

Nadal jednak, obawiając się o jego zdrowie nie odstawiliśmy:
Euthyroxu N125(pon-piątek) oraz Euthyrox N137 (sobota, niedziela).

Ponadto, nadal przyjmuje leki zalecane przez urologa i te, które przepisał lekarz rodzinny:
Prostamnic 0,4mg
Proscar 5mg
Urolow
Acard
Siofor 500
Roswera 5mg

Jestem jednocześnie załamana, jak i bezgranicznie pragnąca Mu pomoc, choć wiem, że moja wiedza "jak?" jest mała.
Oczywiście, zaczytuje się w sieci, w artykuły, komentarze, opinie, ksiązki też już pozyskałam. Główną jednak uwagę skupiło na mnie to forum i posty Bow1 dotyczące Jego Mamy i metody, którą zastosował by Jej pomóc.
Niejednokrotnie czytałam, studiowałam i wnikałam w protokół działania, które zostało opisane.
Mimo wszystko, najprościej w świecie, nadal obawiam się o to, jak indywidualny organizm Dziadka zareaguje na taki schemat uleczania.
Proszę o jakąkolwiek odpowiedź,wiadomość, kontakt mailowy.
J.S



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 03 mar 2017, 9:59 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree

Rejestracja: 08 wrz 2014, 16:04
Posty: 242
Płeć: kobieta
Lokalizacja: PlanetaZiemia
@stacjus wobec twojego dramatycznego apelu o pomoc dla dziadka, którego stan się w ciągu 1/2 roku gwałtownie pogarsza pozwolę sobię podać tutaj linka ze świadectwami ludzi, których stan uległ bardzo szybko poprawie dzięki zastosowaniu MMS/Jim Humble. Poprawa następowała w ciągu kilku dni, tygodnia.... Coś niebywałego. Na ch. Alzheimera jest osobny Protokół. Ja stosowałam MMS na przeziębienie/grypę u siebie i członków rodziny. Zadziałam wspaniale po trzeciej dawce spałam mocno w nocy i obudziłam się zdrowa.
Oczywiście potem należy wdrożyć naturalne środki, których nie ma co omawiać, bo już tu były poruszane, takie jak:
    - olej kokosowy
    - cynamon ekstrakt (najlepiej z Cejlonu)
    - witaminy grupy B (B6, B12 i kwas foliowy), D i E
    - minerały i pierwiastki śladowe
    - kwasy Omega3, z uwagi na DHEA i EPA
    - chlorellę ale w połączeniu z kolendrą (najpierw kolendrę a po pół godzinie chlorellę), pierwszy
    "wypłukuje" rtęć a drugi wiążę go i usuwa z organizmu oraz boraks
    - zapewnienie właściwego poziomu cholesterolu poprzez jedzenie zdrowych tłuszczy (masło, jajka,
    dobre mięso)
    - należy pić "dobrą wodę", zieloną herbatę, kurkuminę, imbir, cynamon, czarny pieprz, pieprz cayenne
    (np w formie nalewki), i czosnek wszystkie te przyprawy mają potencjał antywirusowy, antyzapalny i
    wzmacniający system immunologiczny. Pomocne są też grzyby Reishi lub Cordyceps oraz probiotyki
    może być kombucha, kiszona kapusta, jogurt. Dieta powinna być bogata w warzywa i owoce.
    - należy unikać margaryn, cukrów rafinowanych, glutenu, tłuszczy typu trans, przetworzonych
    produktów mleczarskich (pasteryzowane mleko, jogurty, sery)
źródła:
http://mmstestimonials.is/dementia świadectwa ludzi wyleczonych z ch. Alz.
http://mmswiki.is/index.php/Alzheimer%27s_Disease
http://www.life-saving-naturalcures-and-naturalremedies.com/natural-remedies-for-dementia-and-alzheimers.html



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 03 mar 2017, 16:30 
Offline
Provost and Judge * 7th Degree
Provost and Judge * 7th Degree

Rejestracja: 28 maja 2016, 11:53
Posty: 103
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
o chlorelli
chelatacja-w-domku-t14757-300.html#p207980
o witaminie e
oleje-tloczone-na-zimno-t15305-180.html#p201527
o witaminach z grupy b
ciaza-a-witaminy-t15948.html#p208499
o Alzheimerze
http://bow1.pl/viewtopic.php?f=1&t=36



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group