yogen8 pisze:
od min.5.11
uwięzieni w sześcianie
Świetny filmik , też tak podejrzewam .
Wygląda na to że świat w którym żyjemy jest tylko czymś w rodzaju snu , albo hipnozy
wykreowanej za pomocą Wirtualnej Rzeczywistości i komputerów . Wszystkie fakty na to wskazują .
Mam nawet kilka dziwnych i kontrowersyjnych Teorii , odnośnie tego poglądu .
1-Być może ludzkość dawno temu , osiągnęła już szczyt wszystkich możliwości , jak również technologicznych , być może są rasą nieśmiertelną i wszystko wiedzą .
Więc wpadli na pomysł by stworzyć Grę w której można cofnąć się w czasie i przeżyć życie jeszcze raz ,
może po to by coś zmienić lub naprawić , tego nie wiem . Może z nudów ? Takie tam spekulacje ?
Ale jeśli to prawda to sądzę że warto było by zająć się życiem , bo w przeciwnym razie gra straciła by sens .
2-Choć Bardzo możliwe że ten świat jest więzieniem wirtualnym , innymi słowy ludzie odbywają w nim Karę w odniesieniu do popełnianych przestępstw ., mam na myśli iż jest to wykreowany Wirtualnie świat w którym więźniowie mają możliwość udowodnić że są winni . Mianowicie umieszczani są w środowisku w którym popełnienie zarzucanego im czynu , będzie niezwykle proste , i testowani są od strony zarzucanych lecz nie udowodnionych im czynów , tym samym mają możliwość je popełnić i udowodnić swoją winę .
3- I oczywiście nie wykluczam też teorii Matrixsowskiej , w której jesteśmy identyczne jak w filmie Matrix , niewolnikami Świata Maszyn .
Podsumowując mogę uczciwie wyznać , iż przejrzałem naprawdę dużo materiałów dostępnych w sieci możliwe że nawet wszystkie istotne.
Bez problemu odrzuciłem wszystkie religie jako wiarę , i zrozumiałem że Nauka i jej Prawa Jest jedyną prawdziwą wiarą która pozwala zrozumieć , w związku z tym według mojego rozumowania rzeczywistości jako Prawa , Nauka powinna stać się jedyną Prawdziwą Religą na tej Planecie .
W Związku z tym zrozumieniem i idąc za tym tropem , mam identyczne odczucia jak ci naukowcy .
I Podejrzewam jak i Oni , że z tą Rzeczywistością jest coś nie tak , i wszystko wskazuje na to że świat w którym żyjemy jest tworem Maszyn i komputerów .
Być może jesteśmy uwięzieni w takim sześcianie ?

Ale wracając do tematu , Jeśli chodzi o Saturn , i jego symbolikę i znaczeniowość , to napiszę w uproszczeniu co wiem ponieważ miałem okazję zapoznać się z rzetelnymi informacjami na jego temat .
Więc Saturn i ta energia w uproszczeniu to Nieróbstwo , wolny dzień , i sobota czyli szabat .
(Innymi słowy oni czczą Nieróbstwo, Dzień wolny )
Sama Nazwa Szatan pochodzi od 6 dnia tygodnia nazywanego Szabat , jest to przymusowy dzień wolny , w ten dzień nie wolno nic robić ze względu na niekorzystne w działaniach i czynnościach oddziaływania tej energii .
Ponieważ Energetycznie jest on Przeciwnikiem , reszty dni i ich Energii i planet .
Można Było by Napisać o tym Saturnie Encyklopedię , Ale w Sprowadzeniu znaczeniowości do korzeni , Oznacza On odpoczywanie .
Podsumowując jest to Kult Który energetycznie i fizycznie , ma i będzie skutkować Próżniaczym Życiem .
Oczywiście kult reszty dni i Energi którymi władają inne Planety będzie skutkował wiadomo przeciwnymi . A więc Owocami . w sensie energetycznym ich działanie przyrównane jest w religiach do ziaren , z których można zbierać owoce .
Natomiast Saturn to najzwyklejsza wegetacja ,pauza , klęska , przegrana , jest to sobota , ołów , kolor czarny . Symbol ciemności której kult zawsze sprowadza się do śmierci .
Jest to typowy Negatyw oczywiście w odniesieniu do praw i zasad na tej planecie , być może na innych planetach ma zupełnie inną znaczeniowość i działanie .
Możecie przeczytać setki książek na temat Saturna , ale po przeczytaniu i tak dojdziecie do takich samych refleksji co ja , Wszystkie Planety i ich energie motywują do działania , i skłaniają by iść naprzód , lecz Saturn przeciwnie . I Tak sądzę że powinno się podchodzić do tych wszystkich planet czy energii jak również kultów , od strony energii pozytywnej i negatywnej .