Cytuj:
Kto daje mi znaki ? Otrzymuje je w przekazach muzycznych ( słyszę piosenkę i mogę z niej wywnioskować przekaz który jest skierowany do mnie)
A mnie dziwi że nikt do tej pory nie zainteresował się
sposobem w jaki Ty te "znaki" otrzymujesz:) Przekazy poprzez tekst piosenki? Dobrze zrozumiałam? Słuchasz sobie radia, słyszysz jakiś utwór i nachodzi Cię pewność że tekst skierowany jest do Ciebie i że "w tym jest coś więcej"? Hm. Wiesz, ale w taki sposób to można usłyszeć dosłownie wszystko.
Pozwól że podam Ci przykład. Jakiś czas temu miałam zajawkę na pewną piosenkę, zresztą, do tej pory ją uwielbiam;). Nie będę przytaczać całości, zacytuję tylko to, co najważniejsze, refren:
"Darmo trudzisz się
w ciemności stawiasz kroki
nie masz przyszłości
gwiazdy wróżą śmierć tej nocy
Bez celu błąkasz się
nie znajdziesz tu pomocy
gwiazdy wróżą dzisiaj śmierć
i grób wśród odmętów wody"
No i co? Przekaz od obcej cywilizacji? Cóż mi pozostaje? Iść nad jezioro iiii... hops do wody!

Bardziej się skłaniam do tego, że słyszysz to, co chcesz usłyszeć. Jeśli znajdujemy się w jakiejś określonej sytuacji życiowej, takie rzeczy jak tekst piosenki, wiersz film - szczególne przekazy dotyczące tej naszej sytuacji, silniej do nas przemawiają, jesteśmy hmm, bardziej...uwrażliwieni, by pewne słowa odebrać tak, a nie inaczej. Możliwym jest że podświadomie się przeciw czemuś tam buntujesz, łatwo możesz wtedy wychwycić "sygnały".
Zakładając że jest jakaś obca cywilizacja, i że ewentualnie chciałaby nawiązać kontakt, jest przecież tyle innych dróg przekazu, bo muzyka bywa zwodnicza, można czegoś nie zrozumieć, tak, jak zrozumiane być powinno.
Chyba że otrzymujesz też inne "znaki"? Przestudiowałam Twoje posty, może mi jednak umknęło, jeśli tak - oświeć mnie;)
Pozdrawiam.
Cytuj:
-Porozumiewają się między sobą właśnie poprzez seriale w telewizji (siły nieczyste) mają w nich swój ukryty kod który trafia do odpowiednich demonów.
Nareszcie wiem dlaczego powstała Moda na sukces i tasiemce brazylijskie!
Coś w tym jest... Ktoś kto nie jest "siłą nieczystą" przełączy tv po paru minutach ^^