vindpust pisze:
.Musze powiedziec, ze jestem zachwycona ta metoda. Latwo zrozumiec o co chodzi, latwa w uzyciu. I nawet na logike to jak w jakims miejscu nerwy obumarly, to nie moze do tego miejsca dotrzec impuls aby nastapilo samouleczenie. Wlasciwie to do tego wniosku doszlam sama jakis czas temu, ale nie wiedzialam jak to naprawiac. Sila przyciagania?
W kazdym razie jestem Ci wdzieczna, Indianko, ze podzielilas sie ta metoda
.
Na zdrowie
Vindpust
vindpust pisze:
.
Nauczylam sie rozpoznawac te miejsca do zabiegu. W niektorych miejscach nawet dosyc lekkie przylozenie widelca powoduje pieczenie. I gdy to klawikuje, to czuje, jak cos zaczyna sie dziac, robia sie chyba polaczenia, zaczyna pulsowac w troche innych miejscach. Super metoda.
Też byłam sceptycznie nastawiona do tej metody ale postanowiłam spróbować i okazało się to strzałem w 10.
W dodatku jest to tak prosta i SKUTECZNA metoda
Pieczenie jest prawidłową reakcją na zdrowienie, dr Barbasiewicz mówi ,że samemu w domu można stosować tą technikę używając własnie widelca ;)
I tak jak próbowałaś , uciskać powierzchnię skóry w strefie bólu aby go zlikwidować .
Uciskać ok 4 sekund poluzować nacisk i znów 3-4 sekundy ucisku.
Intuicyjnie powinno się uciskać dany obszar tak długo, aż nastąpi reakcja dokrwienia ośrodka bólu i po tym własnie następuje pieczenie i nawet promieniujący ból ,ale nie należy się zrażać i tak jak TY robiłaś naciskać dalej aż do momentu ustąpienia reakcji bólowej .
Po tym ucisku w moim przypadku odczuwałam wielką ulgę i rozluźnienie ( mięśni łopatki )
Takie uciskanie może trwać i do 10 min w zależności od stopnia "uszkodzenia "
Najlepiej powtarzać zabiegi 3 x dziennie przez okres około tygodnia .
Pomimo tego ,że ból ustępuje już po pierwszym zabiegu , kontynuujemy sesję.
Przy poważniejszych schorzeniach jeszcze dłużej ALE DZIAŁA

-- 17 sty 2018, 22:42 --
Następny filmik godny polecenia
Leczenie bólów kręgosłupa i nowotworów