Cytuj:
Aleksander Jabłonowski (Wojciech Olszański) ostro komentuje wypowiedź szefa MON dla "Rzeczpospolitej", z której dowiadujemy się o rzekomych dowodach na winę Rosji ws. tragedii smoleńskiej. Minister Macierewicz stwierdza, że: "dysponujemy teraz prawdziwymi dowodami, które ukrywała komisja Millera [m.in] nowe nagrania załogi tupolewa". Na pytanie dziennikarza "Rzeczpospolitej" skąd one pochodzą, polityk odpowiada: "Do czasu ujawnienia dowodów, co nastąpi zapewne w przyszłym miesiącu, nie mogę odpowiedzieć na to pytanie"- Zdaniem Jabłonowskiego wypowiedź szefa MON jest oburzająca. - "Jeśli mamy nowe fakty to trzeba je natychmiast przedstawić. W przeciwnym wypadku będą to jedynie puste oskarżenia, które zdają się spełniać znamiona podżegania do wojny" - stwierdza.
Macierewicz poza tym daje się poznać jako osoba, popierająca politykę pro amerykańską. Przykład sprowadzanie wojsk amerykańskich do Polski. Bardzo chce przyjaxni polska-ukraińskiej przymykając oko na neobanderowską Ukrainę i chce by wojska polskie walczyły z Rosjanami w Donbasie.
Jabłonowski dzwoni do Macierewicza, wytykając mu powiązania z Izraelem i USA.
Swoją drogą nie raz padają dowody że na prawde nazywa się Isaak Singer.
Skąd wiemy ze Macierewicz jest Żydem i że to Izaak Singer – z archiwów i akta MBPhttp://spartakus62.blog.pl/2017/06/21/s ... -akta-mbp/Z kolei ostatnio wyszła książka Tomasza Piątka. "Macierewicz i jego tajemnice"
Cytuj:
"Macierewicz i jego tajemnice" to pozycja, która odbiła się wielkim echem, a zarazem położyła cień na świat polskiej polityki. Konkretnie bój toczy się o Antoniego Macierewicza, obecnie piastującego stanowisko szefa MON-u, niegdyś związany z Solidarnością, były minister spraw wewnętrznych. Od 2005 roku związany z partią Prawo i Sprawiedliwość, z której ramienia został posłem.
Po katastrofie smoleńskiej Antoni Macierewicz został wyznaczony przez PiS do prowadzenia zespołu parlamentarnego ds. wyjaśnienia przyczyn katastrofy rządowego samolotu Tu-154. Jednak według autora niniejszej książki, Tomasza Piątka Minister Obrony Narodowej to człowiek o dwóch twarzach. Drugie oblicze Macierewicza, a zwłaszcza jego powiązania z niebezpiecznym półświatkiem zdecydowanie wstrząsnął sceną polityczną.
Jakie tajemnice skrywa szef MON-u? Okazuje się, że jest elementem siatki, która prowadzi aż do samego prezydenta Rosji. Piątek nitka po nitce, po 1,5 roku śledztwa odwzorował cały układ, który sięga daleko poza granice Polski. Co najważniejsze opierał się na jawnych źródłach, do których, jak się okazuje ma dostęp zwykły zjadacz chleba. Szokujące fakty, które pochodzą m.in. z Internetu i większych bibliotek wprawiają w osłupienie.
Autor niczym Sherlock Holmes wpada na trop malwersacji finansowych, rosyjskiej mafii, Służby Kontrwywiadu Wojskowego i afery taśmowej, wyodrębnia znaczące podmioty i tworzy mapę. Jak się okazuje układ jest prosty, a Macierewicz odgrywa w nim znaczącą rolę wraz z Siemionem Mogilewiczem. Na czym opiera się tajemnicza relacja i dlaczego jej ślad dociera aż do rosyjskiej władzy? Odpowiedź na te i wiele innych pytań uzyskacie, sięgając po pozycję Tomasza Piątka.
http://www.taniaksiazka.pl/macierewicz- ... 89543.htmlNo właśnie ta książka odbiła się bardzo szerokim echem ale raczej mówi o Macierewiczu
ze słuzy interesom rosyjskim, a w mediach daje się poznac jako ten co na Rosję najbardziej szczeka, i kocha Amerykę. Więc coś w zupełnie drugą stronę. Książki nie czytałem, bo nawet nie wiem kim do końca jest autor Tomasz Piątek... a jakie są jego powiązania?... Gazeta Wyborcza. Więc kto wie czy to nie jest jakaś dezinformacja i tajna broń informacyjna z ręki opozycji.
Nie mniej jednak wokół Macierewicza jest dużo zmieszania komu on służy i kim on jest. Inni moi koledzy co nawet dużo wiedzą o brudach w polskiej polityce i interesach partyjnych nie służących ludziom, to o Macierewiczu mają takie zdanie że jego zagrania sa pozytywne.... no i nieraz nie wiem co w tym całym zmieszaniu odpowiedzieć... by szybko bez wkręcania się w zawiłą dyskusję nakreślic istote sprawy przekonując że zagrania Macierewicza nie doprowadzą do niczego dobrego, tak jak swego czasu ci koledzy wychwalali plan Balcerowicza, a dziś jest im wstyd.
Biorąc wszystko w jedną kupę, dlatego temat nazwałem
Kim na prawdę jest Antoni Macierewicz i komu służy ? No właśnie jak według Was jest na prawdę z tym Macierewiczem?