skulldragl pisze:
Ale mówisz o?
Mówię oczywiście o mojej aplikacji. Problem w tym, że by ją postawić to potrzeba około godziny + poprawki w kodzie, jednak pisałem ją ponad dwa lata temu i delikatne modyfikacje są potrzebne.
A nie chce poświęcać ponad godziny na coś czym nikt się nie interesował przez ostatnie dwa lata.
Jedyne co mogę zrobić to na nowo ponownie wstawić link:
Kod:
http://speedy.sh/Yphaj/kataloger.zip
skulldragl pisze:
Wydaje mi się że powinny być jakieś zewnętrzne aplikacje do tego.
Nie wiem jak sobie to wyobrażasz, ale chyba nie jako stronę ?
Raczej jako zdecentralizowaną aplikacje z współdzielonym katalogiem p2p. Pomysł ciekawy, nawet bardzo. Tylko, że to tylko i wyłącznie pomysł.
skulldragl pisze:
A co z prawami autorskimi? Lepiej dać linka do czegoś na co być może uzyskał prawa autorskie ktoś inny kto to wrzucił.
90% rzeczy w internecie nie ma praw autorskich a praktycznie większość zasobów je łamie na setki sposobów. Reuplodowanie czegoś na własny kanał również. Jakoś nikt nie robi z tego problemu. Trzeba podać autora, pierwotne pochodzenie materiału, disclaimer i mieć ewentualnie pozwolenie.
Jest to pewna niedogodność, ale bez przesady, żadna tam przeszkoda. Zobacz jak rozwiązał to Krzysztof Rogala, on na każdą publikacje ma zgodę.
skulldragl pisze:
To jest coś czego osobiście nienawidzę, bo przy przeglądaniu materiałów dany materiał może pojawiać się w wielu miejscach przez co traci się czas na przeglądanie coś co już przeglądało się gdzie indziej, powoduje sztuczny rozrost materiału który w konsekwencji może być o połowę lub więcej mniejszy. Nienawidzę tego no ale to moje zdanie.
To po prostu nie używasz tej funkcji - proste. Zawsze możesz jechać sobie po liście. Ja z kolei lubię odfiltrowywać wyniki i im bardziej precyzyjny filtr tym lepiej. Ale to też moja prywatna opinia.
skulldragl pisze:
Dlatego uważam że powinna prowadzić to bardzo ograniczona liczba osób np. 1, żeby uniknąć bajzlu, cała kwestia dublowania, niedziałających linków, błędów itp. mogłaby być zgłaszana przez użytkowników.
Może tylko po co ? Więcej ludzi może więcej. Podam ci przykład systemów VSC - system kontrolii wersji.
Nie wiem czy się z tym spotkałeś.To są narzędzia jak GIT które pozwalają setką osób pracować nad jednym projektem programistycznym w sposób zdecentralizowany i wielopoziomowy. Wyobraź sobie dziennie 30 maili z poprawkami do niedziałających linków albo z nowymi pozycjami ?
Ja mam problem by 30 maili przeczytać dziennie a co dopiero coś z nimi zrobić.
skulldragl pisze:
Jak sam mówisz jest to dużo roboty i jak to ma potem zostać zapomniane na ostatniej stronie forum to szkoda czasu. Chociaż motywację mam, zrobiłem nawet prostą stronkę z podziałem na działy i linkowaniem ale zrezygnowałem bo stwierdziłem że jeśli potem mam mieć nieprzyjemności z powodu praw autorskim jeśli bym robił reupload na yu czegoś, za jakieś durne filmiki to mi się odechciało.
No to w końcu jest ta Motywacja czy nie ? Bo ja już nie wiem.
Jak ci się odechciało to dyskusja jest zbędna...