Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 14 gru 2019, 22:55

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ] 
Autor Wiadomość
Post: 12 maja 2017, 9:11 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 12 maja 2017, 8:50
Posty: 5
Płeć: mężczyzna
Witam

Pokrótce o sobie ,a więc od 10 roku życia chorowałem na astmę brałem różne leki jak to na astmę od 3 lat już nie mam astmy aczkolwiek czasami sporadycznie występują duszności,lecz jest to nie uciążliwe,
Mam objawy od kliku lat grzybów candida potwierdzone badaniami.Obecnie suplementacja DR.best,płyn lugola,teraz wdrożyłem powoli boraks,oczywiście wit d, witamina c i cała reszta(orzechy itd itp).Jem chleb na zakwasie,który sam piekę ale nie jem go za dużo,ogólnie nie mam nie tolerancji.

A teraz do sedna zrobiłem ostatnio wyniki prosiłbym o interpretację mądre głowy.
Homocysteina ostatnio 12 , teraz 6.7
TSH ostatnio 4,3 teraz 5.53
FT4 - 1.2
FT3 - 3.25
Kortyzol krew pobrana o 8 godzinie 536nmol/l
kortyzol po 12 - "278"
Witamina B12 - 1370 dodam że łykałem formy zmetylowane

Pozdrawiam



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 12 maja 2017, 9:11 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 12 maja 2017, 12:34 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
voltage87 pisze:
Obecnie suplementacja DR.best,płyn lugola,teraz wdrożyłem powoli boraks,oczywiście wit d, witamina c i cała reszta(orzechy itd itp)

suplementacja dobra, dołożyłbym nalewkę glistnikową (mykoczist)

Jeżeli masz wirusy lub rtęć (amalgamat) nie poradzisz sobie z grzybem.

Wirusy są odpowiedzialne za schorzenia tarczycy, żadne badania tsh w różnorakich konfiguracjach nic nie pomogą, to tylko objaw.

Polecam:
http://www.ceneo.pl/47628623

I badanie biorezonansem (Bicom) na wirusy i pozostałe patogeny.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 12 maja 2017, 13:28 
Offline
Provost and Judge * 7th Degree
Provost and Judge * 7th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2016, 10:19
Posty: 199
Lokalizacja: Podkarpackie
a ph moczu jakie kolega ma ? jak zakwaszony organizm to ta suplementacja to tak ino ino się przydaje



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 12 maja 2017, 14:41 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 12 maja 2017, 8:50
Posty: 5
Płeć: mężczyzna
kiszka pisze:
a ph moczu jakie kolega ma ? jak zakwaszony organizm to ta suplementacja to tak ino ino się przydaje


Nie wiem nie badałem ph moczu ale nie sądzę abym miał zakwaszony organizm cukru praktycznie nie jjem z węglowodanów to tylko ryż basmati albo jaśminowy ewentualnie kasze.Tak naprawdę to tylko powracające objawy candidy sporadycznie raz na jakiś czas.W sumie to rzadziej niż kiedyś.
Ale tak myślę sobie że jakbym powrócił do starych nawyków to wszystko co złe by wróciło.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 12 maja 2017, 15:05 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
Cytuj:
ale nie sądzę abym miał zakwaszony organizm

Kup paski i sprawdź.

Objawy candidy to prawdziwe zagrzybienie, pisałem o wirusach.
Ty wybierasz.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 13 maja 2017, 5:26 
Offline
Provost and Judge * 7th Degree
Provost and Judge * 7th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2016, 10:19
Posty: 199
Lokalizacja: Podkarpackie
zakwaszanie organizmu to nie tylko dieta. to styl życia, stres- nie wystarczy nie jeść śmieci. nawet zwykła herbata, czy zaparzane zioła tak samo zakwaszająco działają



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 31 maja 2017, 12:19 
Offline
Secret Master * 4th Degree
Secret Master * 4th Degree

Rejestracja: 14 maja 2017, 21:33
Posty: 34
Płeć: mężczyzna
TSH widać że rośnie i już jest powyżej normy, spisz swoje objawy chorobowe i sprawdź czy są podobne do tych u ludzi chorych na niedoczynność tarczycy.
Warto żebyś powtórzył badanie za jakiś miesiąc i sprawdził czy dalej rośnie.

Wynik może świadczyć o niedoczynności tarczycy ale nie musi.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 31 maja 2017, 13:14 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
Cytuj:
Wynik może świadczyć o niedoczynności tarczycy ale nie musi.

Czyli brakach jodu.
TSH jest miernym wskaźnikiem, raczej służy do przepisywania euthyroxu.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 31 maja 2017, 20:10 
Offline
Provost and Judge * 7th Degree
Provost and Judge * 7th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2016, 10:19
Posty: 199
Lokalizacja: Podkarpackie
mi także wyszła lekka niedoczynność ale chrzanie to- nie robię badań pod tym kątem dalej- za to jodyna wchodzi aż miło z selenem Mruga



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 31 maja 2017, 23:03 
Offline
Secret Master * 4th Degree
Secret Master * 4th Degree

Rejestracja: 14 maja 2017, 21:33
Posty: 34
Płeć: mężczyzna
dlaczego nie robisz badań na TSH skoro masz podwyższone, właśnie powinieneś to monitować i patrzeć czy Twoje działanie , leczenie czy styl życia sprawia że wszystko idzie w dobrym kierunku czy jednak coś jest nie tak.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 01 cze 2017, 8:23 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
Cytuj:
dlaczego nie robisz badań na TSH skoro masz podwyższone,

Co ma to badanie wskazać?

''Choroby autoimmunologiczne'' to potężny fejk:
Cytuj:
Wedle współczesnej wiedzy medycznej stwardnienie rozsiane
jest chorobą autoagresywną, w której układ odpornościowy
myli osłonkę nerwów z intruzem i obiera ją za cel.
Jak już zdążyłem wcześniej wspomnieć, takie podejście na
wiele dziesięcioleci zatrzyma postęp medyczny.
Organizm nie
atakuje sam siebie. Wszystkiemu winne są patogeny.

Według lekarzy stwardnienie rozsiane jest chorobą nieuleczalną.
I w tej kwestii również się mylą. Stwardnienie rozsiane
można wyleczyć, a źródłem choroby jest wariacja wirusa
Epsteina-Barr.

Cytuj:
Powtórzę to raz jeszcze: organizm człowieka nie atakuje sam
siebie. W rzeczywistości stan zapalny ma ochronić ciało przed
atakiem pewnego powszechnie występującego wirusa.
Organizm
robi, co w jego mocy, żeby uniemożliwić patogenom
wniknięcie w głąb stawów i otaczającej je tkanki. Dopiero kiedy
stan zapalny nabierze charakteru chronicznego, zostaje mu
przyklejona etykieta „reumatoidalnego zapalenia stawów” – ale
to nadal nasz organizm próbuje zwalczyć infekcję wirusową.

https://ebooki.swiatczytnikow.pl/ebook/ ... asnio.html

Cytuj:
Według dra D. Brownsteina podwyższone stężenie TSH (5-30mU/l) powraca do normalnego poziomu po 6 miesiącach terapii jodem. Hormon TSG reguluje pracę symportera sodowo-jodowego, który pośredniczy w wychwycie jodu przez gruczoł tarczycowy. U niektórych osób z niedoborem jodu stężenie TSH zwiększa się właśnie po to, by pobudzić aktywność wspomnianego symportera.

https://pracownia4.wordpress.com/2015/1 ... -i-piersi/



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 01 cze 2017, 12:12 
Offline
Secret Master * 4th Degree
Secret Master * 4th Degree

Rejestracja: 14 maja 2017, 21:33
Posty: 34
Płeć: mężczyzna
hmm ciekawe podejście ale skoro choroby autoimmunologiczne to fejk to dlaczego na tego fejka cierpi na przykład połowa polaków jeśli chodzi o alergie ? i dlaczego w takim razie jeśli to jest fejk to odczulanie w formie szczepień działa i daje dobre rezultaty ?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 01 cze 2017, 12:50 
Offline
Elect of Fifteen Super * 10th Degree
Elect of Fifteen Super * 10th Degree

Rejestracja: 25 cze 2014, 21:17
Posty: 447
Cytuj:
''Choroby autoimmunologiczne'' to potężny fejk:

Ciekawe bo:
Cytuj:
Gdy dziecko jest całkiem małe pierwsze mlekomatki nazywa się Colostrum (siara) i zawiera przeciwciała. Są to białka, lecz nie mogą one ulec strawieniu. Są więc one odporne na enzymy i w całości przedostają się do krwii. W przeciwnym razie nie dawały by one odporności. Zdolność przemieszczania do krwii niestrawionego lub tylko częściowo strawionego białka, występuje także u dorosłych. Do naszej krwii mogą się dostać cząstki białka. Jeśli jest ono jak ludzkie białko, nie ma problemu, lecz gdy tylko jest innego rodzaju, wówczas organizm może zareagować na nie, gdyż jest obce i organizm wytwarza przeciwciała, które mogą zniszczyć to obce białko. Lecz co się dzieje, jeśli skład aminokwasów, jest taki sam jak w niektórych naszych komórkach. Wtedy wytwarzane są przeciwciała przeciw sobie samemu, a to nazywa się chorobą autoimmunologiczną. Zatem mleko skłonne jest do generowania wielu chorób autoimmunologicznych. Ponieważ podobne jest ono do wielu rodzajów naszego własnego białka.

Cytuj:
Przy cukrzycy typu I mamy do czynienia z chorobą autoimmunologiczną. Co mówi American Journal Clinic Nutrition o cukrzycy: cukrzycę zależną od insuliny (typ I lub tzw. młodzieńcza) wiąże się z produktami mlecznymi. Dlaczego? Ponieważ białko, kazeina zawiera określone aminokwasy w określonej kolejności. Jeśli taka sekwencja przypadkowo w pierwszych miesiącach rozwoju dostanie się do krwi dziecka, wówczas organizm wytwarza przeciwciała a białko w komórkach beta produkujących insulinę ma dokładnie taką samą sekwencję. Organizm wytwarza przeciwciała przeciw naszym własnym komórkom produkującym insulinę i może je kiedyś (chociaż nie zawsze) uaktywnić i wtedy nagle mamy cukrzycę typu I.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 01 cze 2017, 12:51 
Offline
Provost and Judge * 7th Degree
Provost and Judge * 7th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 wrz 2016, 10:19
Posty: 199
Lokalizacja: Podkarpackie
właśnie tak jak Greg2015 pisze - najważniejsze jest samopoczucie i to, że wiem, że dowożę wszystko co potrzebne dla zdrowej osi podwórze - przysadka - tarczyca - nadnercza bo wiadomo - jak jedno z tego zostanie pominięte w leczeniu to reszta nie zagra tak jak ma grać! leczymy całość a nie wybrane! kitlarze endokrynolodzy to tylko TSH i wio eutyrox i 150 zł za wizytę



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 01 cze 2017, 15:51 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
skulldragl pisze:
Przy cukrzycy typu I mamy do czynienia z chorobą autoimmunologiczną. Co mówi American Journal Clinic Nutrition o cukrzycy: cukrzycę zależną od insuliny (typ I lub tzw. młodzieńcza) wiąże się z produktami mlecznymi. Dlaczego? Ponieważ białko, kazeina zawiera określone aminokwasy w określonej kolejności.

To mleko dla cielaka, przez tysiące lat ludziom też służyło, teraz coś nie halo z tym,
nawet uczulenie na orzeszki ziemne > szczepienia, czeski film, epidemia autoagresji ! :język:

Masz prawo tak uważać, a jest to efekt patogenów -wirusów, przywr pojawiających
się przy niedoborach wodorowęglanów- zakwaszenie limfy, oraz magnezu, krzemu, wit. D3 etc. (spadek po ''ewolucji'' czyli przygotowania organizmu do zimy)
Wit. D3 nawet cukrzycę I likwiduje, tylko trzeba mieć zdrowe nerki, a te przy zakwaszeniu
zawsze kuleją.

To o czym mówisz to skutki 'czegoś' a nie przyczyny.

Niestety taką mamy diagnostykę i takie ''leczenie''..
Z jazdą do dializ włącznie.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 01 cze 2017, 23:22 
Offline
Secret Master * 4th Degree
Secret Master * 4th Degree

Rejestracja: 14 maja 2017, 21:33
Posty: 34
Płeć: mężczyzna
Greg czyli w takim razie wyniki TSH voltage87 świadczą o brakach jodu i ma to negatywny wpływ na jego zdrowie?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 cze 2017, 0:04 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
Marcinn pisze:
czyli w takim razie wyniki TSH voltage87 świadczą o brakach jodu i ma to negatywny wpływ na jego zdrowie?

Możliwe, TSH nie świadczy o niczym, to taki sam ''miarodajny'' wskaźnik jak PSA
przy prostacie:
http://alexjones.pl/aj/aj-technologia-i ... y-prostata

TSH:
Cytuj:
Według dra D. Brownsteina podwyższone stężenie TSH (5-30mU/l) powraca do normalnego poziomu po 6 miesiącach terapii jodem. Hormon TSG reguluje pracę symportera sodowo-jodowego, który pośredniczy w wychwycie jodu przez gruczoł tarczycowy. U niektórych osób z niedoborem jodu stężenie TSH zwiększa się właśnie po to, by pobudzić aktywność wspomnianego symportera.

https://pracownia4.wordpress.com/2015/1 ... -i-piersi/



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 cze 2017, 8:19 
Offline
Elect of Fifteen Super * 10th Degree
Elect of Fifteen Super * 10th Degree

Rejestracja: 25 cze 2014, 21:17
Posty: 447
Cytuj:
To mleko dla cielaka, przez tysiące lat ludziom też służyło, teraz coś nie halo z tym,

Ale człowiek to nie cielak, to że służyło to tylko dlatego że było łatwo dostępne, proste do pozyskania, jadalne itp. co wcale nie oznacza że było i jest zdrowe i ludzie na odmleczne choroby nie chorowali.
Cytuj:
Masz prawo tak uważać, a jest to efekt patogenów -wirusów, przywr pojawiających
się przy niedoborach wodorowęglanów- zakwaszenie limfy, oraz magnezu, krzemu, wit. D3 etc. (spadek po ''ewolucji'' czyli przygotowania organizmu do zimy)

Ciekawe bo ludziom przechodzą różne stany chorobowe po odstawienia produktów mlecznych, nie walcząc przy tym z wirusami czy przywrami.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 cze 2017, 8:37 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
Nie namawiam do mleka!
Ukwaszone produkty mleczne z prawdziwego mleka bywają
doskonałym uzupełnieniem diety dla typu kaukaskiego- bakterie mlekowe.
Żyli na tym po 120 lat. jak nie trawisz nie jedz, proste.
Jest mleko kozie jeszcze, człowiek z głową z tego korzystał i korzysta.
Masło prawdziwe z niepasteryzowanego mleka z lipazą jest lekarstwem- Walter Last:
http://www.health-science-spirit.com/lipase.html

Cytuj:
Ciekawe bo ludziom przechodzą różne stany chorobowe po odstawienia produktów mlecznych,

Nie ma w tym nic dziwnego.
Po odstawieniu sklepowego pasteryzowanego guano z hormonami wzrostu
takie reakcje nie dziwią.
Cytuj:
nie walcząc przy tym z wirusami czy przywrami.

Jak jest silny układ odpornościowy, kwas w żołądku, właściwe pH limfy (sól również)
wcale nie trzeba z tym ''walczyć'', bo patogeny nas nie ruszają.

-- 20 cze 2017, 6:16 --

Marcinn pisze:
hmm ciekawe podejście ale skoro choroby autoimmunologiczne to fejk to dlaczego na tego fejka cierpi na przykład połowa polaków jeśli chodzi o alergie ? i dlaczego w takim razie jeśli to jest fejk to odczulanie w formie szczepień działa i daje dobre rezultaty ?



Co można odczulić szczepionką z dobrym rezultatem?

Dr. Hubert Czerniak: Szczepionki powodują autyzm i uszkodzenia mózgu
phpBB [video]



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 27 lip 2017, 10:58 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 12 maja 2017, 8:50
Posty: 5
Płeć: mężczyzna
Witam

W końcu kupiłem paski,myślałem że mnie to nie dotyczy zbadałem PH moczu,wyszło nie ciekawie.
Rano między 5-5.5,później po śniadaniu skoczyło na około 6.5 i w ciągu dnia znów około 5.

I mozna leczyć się szukać witaminy łykać a przyczyna jedna z wielu leży w PH.

Teraz trzeba trochę sody popić uważając oczywiście między posiłkami,żeby żołądka sobie nie odkwasić i zacząć jeść żywność alkalizującą.

Co wy na to niech ktoś mnie poprawi jak się mylę.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 27 lip 2017, 19:20 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
Czytajmy książki, warto:

http://ezo-ksiazki.blogspot.com/2016/04 ... wosci.html
https://www.ceneo.pl/50797564



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ] 

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group