Dziękuję za odpowiedzi
W zeszłym roku odstawiłam zboża na parę miesięcy i widziałam rezultatów, ale może próba za krótko trwała. Zapoznałam się z tematem metylacji i mutacji genów i myślę, że możesz mieć rację. Większość objawów się zgadza. Gdy odebrałam wyniki badania włosów to bardzo zdziwił mnie niespodziewanie wysoki poziom miedzi, który widzę na liście symptomów.
Z tymi nadnerczami może być coś na rzeczy, ponieważ całe życie mam problemy z wczesnym wstawaniem i zmęczeniem w ciągu dnia. Normalnie budzę się około 11. Co prawda jeszcze nie pracuję i nie muszę wcześnie wstawać, ale czuję, że nie będzie mi łatwo w przyszłości
Pomiędzy 13 a 18 rokiem życia leczyłam się z powodu zaburzeń miesiączkowania, brałam wiele rodzajów tabletek antykoncepcyjnych i innych, które miały mi pomóc. Nie dość, że nie pomogły na cerę itd, to nawet nie uregulowały cyklu. Postanowiłam sama je odstawić i od tej pory miesiączkuję regularnie, jak w zegarku - magia

Między 19 a 21 rokiem życia brałam leki antydepresyjne. Później też sama odstawiłam, bo nie czułam, żeby dobrze na mnie działały.
Z leków biorę tylko Euthyrox (37.5), ale cyklicznie zmniejszam dawkę.
Tak jak pisałam wcześniej - uzupełniam niedobory minerałów (selen, jod, cynk, magnez, krzem, bor, mangan, chrom, srebro, złoto), biorę duże dawki wit B, betainę, poziom wit D3 - 45. Staram się nie stresować i nie przemęczać. Nie palę, nie piję kawy.