Strona Główna
Newsy
Artykuły
Filmy
Forum
Twój blog

Filmy z megalitycznych budowli na całym świecie

Moderator: Aya Sophia

Postprzez radoslaw » 14 sty 2010, 18:59

Japonia:

Egipt:

Boliwia:

resztę sami znajdziecie :lol:

pozdrawiam
"Jeszcze jedna rzecz...- sprawa illuminati, czy każdej innej siły, która odpowiada za to co się tu dzieje - ludzkość jest jak kawałek węgla, a ... te siły są niczym temperatura i ciśnienie. Co się dzieje z węglem pod wpływem gorąca i ciśnienia? Przemienia się w diament. Więc wykonują oni dla nas służbę i pomagają nam kroczyć ku odzyskaniu naszej mocy."

http://swietageometria.info/ http://anunnaki.cba.pl/Kompilacja.pdf
radoslaw
VIP
VIP

Postprzez Sponsor » 14 sty 2010, 18:59

ZREALIZUJ SWOJE MARZENIA - Esther i Jerry Hicks

Czegokolwiek byś nie zapragnął, możesz to zrealizować już dziś. Zapraszamy Cię na kurs spełniania marzeń. Z zajęć na zajęcia będziesz czuł, jak wszechpotężne Prawo Przyciągania odmienia Twoje życie na lepsze i spełnia krok po kroku Twe pragnienia. Ta książka stanowi kwintesencję wiedzy praktycznej dotyczącej tego niezwykłego Prawa. Dzięki niej dzień po dniu w coraz większym stopniu otworzysz się na sukces i w konsekwencji przyciągniesz go do swego życia. Już po pierwszym dniu zauważysz korzystny wpływ Prawa Przyciągania na Twoje życie. Finanse, kariera, zdrowie i każdy inny aspekt życia już dziś może sięgnąć ideału. zobacz więcej
Awatar użytkownika
Sponsor
Sponsor

Re: Filmy z megalitycznych budowli na całym świecie

Postprzez czart » 15 sty 2010, 00:15

na discovery jeden z naukowców powiedział mniej więcej tak o tych odkryciach przy wyspach japońskich :"im więcej razy schodziłem pod wodę ,tym bardziej utwierdzałem sie w przekonaniu ,że są to struktury utworzone przez naturę" ,sic!(bez komentarza ,bo gęba jego wygłądałą na typową dla zacietrzewionego ewolucjonisty-hipokryty )
A drugi specjalista geolog tak rzekł :'stawiam cały swój dorobek naukowy w zakład ,że te podwodne struktury mają około 12000 lat "
No cóż ten drugi cytat pasuje do ostatnich teorii o Wielkim Potopie prezentowanych na tym forum i nie tylko , :idea:
czart
Provost and Judge * 7th Degree
Provost and Judge * 7th Degree

Postprzez timewave » 15 sty 2010, 01:05

Podobnie jak twierdzenie, że genetyczna mutacja "jagnięcia z ludzką twarzą" powstała w wyniku niedoboru witamin :lol:
. Obrazek

W walce z głupotą nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni.
timewave
Administrator
Administrator

Postprzez Easy_Rider » 15 sty 2010, 09:57

Powraca ciągle pytanie: jak wykonano te budowle? Naukowcy oficjalnego nurtu mogą jeszcze próbować ściemniać w przypadku piramid, które są dostępne z każdej strony, natomiast jak wytłumaczyć tego rodzaju fenomeny w przypadku niedostępnych, górzystych terenów Ameryki Płd.? Jakimi narzędziami dokonywano obróbki bloków o masie kilkudziesięciu ton, zachowując gładkie powierzchnie, idealnie do siebie dopasowane tak, że nie wymagały zaprawy, w jaki sposób je transportowano? Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że budowle inkaskie, w których nie stosowano zaprawy, wytrzymały do dzisiaj pomimo licznych w tym rejonie trzęsień ziemi.
Zwróćcie uwagę na tę drugą ilustrację - na pierwszy rzut oka przedstawia ona bloki prostopadłościenne, ale w rzeczywistości są to graniastosłupy o podstawie trapezoidalnej!

Obrazek

Obrazek Obrazek

P.S. Linki do podanych wyżej filmów nie działają.
Cud nie narusza praw natury, lecz naszą wiedzę o tych prawach
(św. Augustyn).
Easy_Rider
Sublime Master Elect * 11th Degree

Postprzez huuysuy » 15 sty 2010, 10:13

Istnieje teoria że jakoś skałę która była na miejscu zmiękczano i ryto w niej rowki które mają imitować to że mur jest zbudowany z "cegiełek".
To jak zmiękczano tę skałę to już inna historia. :wacko:
Z jakiegokolwiek poziomu byśmy nie spoglądali, nigdy nie zobaczymy dookoła siebie więcej, niż znajduje się w nas samych.
Adam Wiśniewski-Snerg
Jestem w pułapce.
huuysuy
huuysuy
Elect of Fifteen Super * 10th Degree

Postprzez Easy_Rider » 15 sty 2010, 10:43

huuysuy napisał(a):Istnieje teoria że jakoś skałę która była na miejscu zmiękczano i ryto w niej rowki które mają imitować to że mur jest zbudowany z "cegiełek".
To jak zmiękczano tę skałę to już inna historia. :wacko:

To mi przypomina próby "naukowego" tłumaczenia kręgów zbożowych przez działalność jeży w okresie godowym lub spowodowanych przez helikopter latający śmigłem do dołu (!). A to, czy budowla stanowi oddzielne bloki, czy to tylko zarys na litej skale - jest chyba do sprawdzenia na miejscu empirycznie i organoleptycznie, bez używania specjalnych przyrządów, zresztą nawet ze zdjęcia to widać.

Oficjalna nauka przyjmie za wytłumaczenie zjawiska niewyjaśnionego największą głupotę, byle tylko nie wychodzić poza akademickie granice wiedzy, których nie wolno przekraczać. Nauka akademicka w rzeczywistości nie służy poszerzaniu wiedzy, lecz jej ograniczaniu, będąc jednym z elementów systemu totalnej kontroli umysłów.
(św. Augustyn).
Easy_Rider

Postprzez huuysuy » 15 sty 2010, 10:58

O,bynajmniej nie spotkałem się z tym w pracy naukowej tylko w Nieznanym Świecie,w dziale hipotez. :D
Jeśli już mityczne ułożenie kamieni jest takie że żyletki nie da się wsadzić między dwa kamulce to jak sprawdzić jak głęboka jest szpara?
Nigdy w literaturze nie spotkałem się z takim sprawdzaniem,było różne mierzenie,w te i nazad kamyków ale czegoś takiego nie.

Już nie wspomnę o pomysłach że piramidy w Gizie były odlewane na miejscu ze swego rodzaju betonu i że znajdowano podobno włosy w blokach. :)
Z jakiegokolwiek poziomu byśmy nie spoglądali, nigdy nie zobaczymy dookoła siebie więcej, niż znajduje się w nas samych.
Adam Wiśniewski-Snerg
Jestem w pułapce.
huuysuy
huuysuy

Postprzez trzysz » 15 sty 2010, 22:43

Easy_Rider napisał(a):...Naukowcy oficjalnego nurtu mogą jeszcze próbować...

eh te mainstreamowe organizacje :wacko: musimy sobie jakieś słowo na to wymyślić swoje, bo z jednej strony jakoś samo tak przychodzi pisać o "gównych nurtach", a z drugiej strony jakoś głupio to brzmi... ;)
nie ma na to jakiegoś ładnego Polskiego określenia? xD
"Ludzie na całym świecie patrzą w niebo, szukając Boga, a nie zdają sobie sprawy, że On na nas czeka. Jesteśmy stwórcami, a mimo to naiwnie odgrywamy rolę stworzenia. ... Kiedy odkryjemy, że zostaliśmy stworzeni na podobieństwo Stwórcy, zrozumiemy, że podobnie jak On musimy być stwórcami. Zrozumienie tego faktu otworzy na oścież drzwi ukrytemu ludzkiemu potencjałowi."
Dan Brown "Zaginiony Symbol"
trzysz
Tłumacz
Tłumacz

Postprzez Sonial13 » 16 sty 2010, 15:11

huuysuy napisał(a):(...) Już nie wspomnę o pomysłach że piramidy w Gizie były odlewane na miejscu ze swego rodzaju betonu i że znajdowano podobno włosy w blokach. :)

Miałem właśnie o tym pisać.
Dość dawno temu czytałem u Kormaka na Gildii Tajemnic, że jakiś kolo (naukowiec) odkrył, że Indianie z ameryki pn. znają mieszankę ziołową zdolną rozpuścić jakieś substancje (-> kamienie), a następnie mogą owe "kamienie" krystalizować, po uprzednim "odlaniu". Pisało też, że to mogło by wyjaśnić tajemnice np. wytwarzania dzbanów kamiennych, idealnie oszlifowanych od wewnątrz, przy czyn otwór wlotowy często był tak mały, że nie można było tam wsadzić nawet dziecięcej ręki, kumacie. Na nautilusie czytałem natomiast podobny (zbieżny z powyższymi założeniami) artykuł, gdzie koleżka udowadnia, że bloki z piaskowca mogły być "odlewane" na miejscu, a z nich budowano piramidy. Technologia taka istnieje, da się nią pracować, pytanie tylko, czy znali ją starożytni... IMHO te teorie mogły by wiele wyjaśnić. Stawiam na odlewanie :lol:
To my dajemy im władzę. Ich pożywieniem są nasze negatywne myśli, emocje, żądze, lęki. Demaskujcie ich, ale nie walczcie z nimi. Przebaczcie im, a potem przesyłajcie światło i miłość. Miłości nikt się nie oprze, bo nikt nie wynalazł broni przeciwko bezwarunkowej miłości.
Wszyscy wyszliśmy z tej samej Iskry Monadycznej i wszyscy do niej wrócimy. „In lak’ech, ala ken” – „JA jestem w TOBIE, tak jak TY jesteś we MNIE”.

Hanna Kotwicka
http://www.maya.net.pl
Sonial13
VIP
VIP

Postprzez huuysuy » 17 sty 2010, 11:33

Z naszego punktu widzenia gdy stykamy się z porcelaną,szkłem,,metalami,tworzywami sztucznymi i betonem to brzmi całkiem logicznie,nawet jak nieznana jest metoda,w pewnym sensie to "naukowe" podejście. :)
Dla kogoś bardziej pierwotnego,który operuje w dżungli drewnem,kamieniem czy kością czyli tylko twardymi materiałami pewnie takie coś byłoby zupełnie nie do przyjęcia ale kto wie.
Adam Wiśniewski-Snerg
Jestem w pułapce.
huuysuy
huuysuy

Postprzez Easy_Rider » 17 sty 2010, 15:26

Teoria o odlewaniu na miejscu kilkudziesięciotonowych (lub nawet kilkusettonowych) bloków skalnych w piramidach czy innych budowlach megalitycznych - to rozpaczliwa próba "naukowego" rozwiązania zagadki, której nie da się wytłumaczyć na gruncie oficjalnej wiedzy. Takich spraw z zakresu "zakazanej archeologii" jest więcej, ale o nich w ogóle oficjalnie się nie mówi - jak ślady stóp ludzkich lub artefakty sprzed milionów lat. Cóż - "... tym gorzej dla faktów"! :evil:
(św. Augustyn).
Easy_Rider

Postprzez radoslaw » 22 lut 2010, 20:12

Zabawa z użytkownikiem igorfrankenstein2 i youtube znowu się zaczęła.

Obstawiam 7 dni i nie będzie, a materiału sporo, z różnych zakątków świata.

Kluczem jestsłowo ANTEDILUVIAN i proszę zwrócić uwagę że np o Egipcie jest kilka części po kilka odcinków.

Zasysać póki można!!!

pozdrawiam
"Jeszcze jedna rzecz...- sprawa illuminati, czy każdej innej siły, która odpowiada za to co się tu dzieje - ludzkość jest jak kawałek węgla, a ... te siły są niczym temperatura i ciśnienie. Co się dzieje z węglem pod wpływem gorąca i ciśnienia? Przemienia się w diament. Więc wykonują oni dla nas służbę i pomagają nam kroczyć ku odzyskaniu naszej mocy."

http://swietageometria.info/ http://anunnaki.cba.pl/Kompilacja.pdf
radoslaw
VIP
VIP

Powrót do Starożytna Historia / Zakazana Archeologia / Paleoastronautyka