Nie wiem czy ktoś pamięta ten genialny serial. To są jedyne linki jakie mi się udało odszukać bo serial znika w zastraszającym tempie, niemal o nim zapomniano. Ja pamiętam i mi szczęka opadał po pierwszym odcinku, 1996 to był dobry rok, potem coś się porobiło...
Cytuj:
Opis serialu:
Historia 20-stego stulecia to kłamstwo. Obcy przybyli do nas 1940 roku. Od tej pory ukrywają się i wykorzystują nas, ale społeczeństwo o tym nie wie. W serialu podążamy tropem Johna Loengarda i Kim Sayers, którzy chcą udowodnić, że Obcy istnieją. Oprócz tego muszą stanąć oko w oko z tajemniczą agencją Majestic-12, która chce utrzymać obecność kosmitów w tajemnicy.
Nie będę kopiował wszystkich linków, są tutaj:http://peb.pl/fantastyka/741389-rapidshare-dark-skies-mroczne-niebo-1996-a.htmlNo i co tam mamy..na samym początku podpisanie układu z obcymi w 1947 przez Eisenhowera, gdzie jak się okazuje zostali oszukani podczas paktu. Statek odleciał ostrzeliwany przez armię...wtedy się zaczęło, czarne projekty, np wysłanie atomówek na księżyc aby rozwalić gigantyczne statki matki w kształcie Trójkąta przez kosmonautów z tajnego oddziału "Czarne Skrzydło" na długo przed pierwszym lotem na księżyc.
Zachęcam do oglądania bo warto.

Archiwum X wysiada
Serial w języku angielskim, był całe wieki temu na Polsacie, po czym po kliku odcinkach został zdjęty.
podobno miał lecieć na TV5, był z polskim lektorem, jak ktoś ma te nagrania to proszę o udostępnienie lub wysyłkę.
To jest dobre...