17 stycznia 2012
Jak Leczy Boskie Swiatlo.Jak leczy Boskie Swiatlo ( Medecyna Hermetyczna.Zaginione Sekrety Tota Hermesa Trismegistusa).LEGENDA O SZMARAGDOWYCH TABLICACH
Bóg czy czarownik? Wszystkie księgi na temat ezoteryki odnoszą się z do Hermesa Trismegistusa lub Hermesa Trzykrotnie Wielkiego i jego ?Szmaragdowych Tablic?. Czczony przez greckich mieszkańców egipskiej Aleksandrii oraz identyfikowany ze starożytnych Thothem, Hermes Trismegistus uważany był za ludzkiego króla, który rządził przez 3000 lat, pisząc w tym czasie 35.000 niezwykłych ksiąg, co było ciekawym sposobem na wykorzystanie trzech tysiącleci. Choć znane są jedynie fragmenty prac tej mitycznej postaci, to jak na ironię przekazali je chrześcijańscy autorzy.
A oto fragment ze Szmaragdowych Tablic w j. polskim.:
"Emisariuszem Mieszkańca jestem ja na Ziemi,
wypełniając jego polecenia tak by wielu moglo być wzniesionych.
Teraz powrócę do labiryntu Amenti,
pozostawiajac za sobą część mej mądrości.
Zachowajcie ją i trzymajcie się polecenia Mieszkańca:
Wznoście zawsze swe oczy w kierunku światlą.
Z czasem na pewno będziecie jednością z Mistrzem,
pewnym jest, że będziecie jednością z mistrzem,
pewnym jest nawet, że jednością ze wszystkim.
Teraz, Odchodzę od was.
Znacie moją polecenia,
trzymajcie się ich i bądźcie nimi,
a ja będę z wami,
pomagajac wam i prowadząc do Światła."
Surja liczy,że dla niej się otworzyły tajemnice Hermesa Trismegistusa,sekrety leczenia Boskim Swiatłem.
I oto jej artykuł
"Jak ja leczę "(z pamietnikow Surji), przełumaczony przeze mnie na j. polski:
" Jak ja leczę " Autor : Surja"O tym kim jest Tot Hermes Trismegistus , dowiedzałam się w końcu lat 90-tych.Przeczytałam na jego temat wszystko,co mogłam znaleźć. Pierwszą reakcją po przeczytaniu -to był szok dla mnie.
Hermes jest największym i dotychczas nie przewyższonym Uzdrowicielem. Przez niego została stworzona medycyna germetyczna,sekrety której się liczono zaginionymi dużo wieków temu! Podstawowymi zasadami medycyny germetycznej są : niemożliwość fizycznej (chirurgicznej) ingerencji do ciała i mózgu człowieka;leczenie światłem. Wyobrażcie sobie jakie było moje zaskoczenie,gdy zrozumiałam,że leczę jak Hermes.
Chcę odrazu powiedzieć,że nie pasuje tu żaden elektryczny prąd,elektryczne światło.Wogóle żaden sprząt elektryczny nie daje tego efektu,tak jak światło człowieka-dawcy.Pracuję światłem słonecznym.Zaczęłam leczyć w roku 1991,jednak samodzielnie zaczęłam działać dopiero w roku 2000. Na moim rachunku są wyleczone obrzęki mózgu,padaczka,wylewy,ataki serca,cukrzyca,choroby wątroby,nerek,układ endokrynny( w tym i szyszynka),mi się udawało podnosić macicę i nerki.Bardzo dobrze się leczą poparzenia i złamania.Lekko się ponawia potencja mężczyzn ,frygidność kobiet.Przeróżne stany zapalne.Oczyszcza się krew.Praktycznie nie ma chorób nieuleczalnych. Ale wyleczyć możno tylko tych,kto chce się wyleczyć,kto ma chęć i zainteresowanie do życia. Trochę zdrowego rozsądku i dotrzymania elementarnego konwenansu w bycie plus oddziaływanie światła. Po zakończeniu kursu leczenia moi byli chorzy mogą same leczyć ludzi i siebie. Jako zasada -oni już prawie nigdy nie ryzygnują z medytacji.Samodzielne medytacje zaczynają prowadzić prawie odrazu.Mogę powedzić,że moi chorzy bardzo szybko przestają przyjmować leki,zapominają brać leki. W ciągu pierwszych dwu tygodni ustępują mocne bóle nawet w przypadku ciężkich schorzeń.Nawet u chorych,którym lekarze proponują narkotyki.Mogę jeszcze powiedzieć,że nigdy nie liczyłam,że uzdrowicielstwo jest sensem mego życia.Nigdy nie stawiałam na taśmę tej sprawy i nawet nigdy nie dawałam ogłoszeń.Leczę tylko tych ,kogo spotykam na mojej drodze życiowej.Przyjaciele i sąsiedzie,ich znajome,czasami leczę nieznajomych,i nawet niezapoznanych ze mną ludzi.Czasami moje uczniowie proszą o wyleczenie kogoś ze swoich znajomych.Powinnam stwierdzić,że nigdy nie liczyłam możliwym w odmóweniu komus w pomocy.Czy miałam porażki?,Rzeczywiście.Miałam ludzi,którzy odeszły wcześniej,nie skończywszy kuracji.Miałam i takich,którzy liczyli,że nie należy się leczyć do skutku-będą pozbawieni renty inwalidzkiej.Miałam i niezdyscyplinowanych pacjentów.To teraz jestem taką doświadczoną i znającą.a wcześniej .....Też się uczyłam.
W swoim czasie dla nie było dużym objawieniem,że nie wszyscy ludzie chcą żyć. Zwykle nie mam kontaktu z ludżmi,którzy liczą,że jestem zobowjązana,a oni nic nie powinni.Teraz się nauczyłam ich odzróżniać i umiem z nimi współpracować.Wsystko przychodzi z dośiadczeniem.Mogę udzielić kilku ogólnych porad.Pamiętajce,że wszystkie leki,nawet same nieszkodliwe,takie jak witaminy, mogą wyrządzaić notoryczną szkodę dla waszego systemu immunolgicznego,a częto i nie tylko dla immunologicznego.Proszę jak najczęścij się rozluźniać,,a jeszcze lepiej uczyć się relaksacji.Spać trzeba,jak najwięcej.Radzę trzymać swój organizm w czystości,chociaż bym według Siemonowej.I proszę mamietać,że wasze zdrowie i zdrowie waszych bliżnich potrzebne jest tylko dla was."
Tłumaczenie z j rosyjskiego na j.polski : Ivona Krupa. kresowianka
Zaprazsam do moich blogow o podobnej tematyce ,oto sa linki;
http://jogaswiatla-rozwoj.blog.onet.pl/http://jogaswiatla-rozwoj.blog.onet.pl/JOGA-SWIATLA-z-pamietnikow-blo,2,ID447200059,RS1,n