Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 10 sie 2020, 12:30

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: 05 lut 2015, 21:24 
Offline
Secret Master * 4th Degree
Secret Master * 4th Degree

Rejestracja: 01 lip 2014, 13:33
Posty: 37
Płeć: kobieta
Najsilniejszy naturalny antybiotyk

Ten Super-Tonik zabija wszystkie bakterie gram-dodatnie i gram- ujemnie, wirusy i grzyby – w tym współczesną plagę – Candida.

Oczyszcza krew i poprawia jej cyrkulację. Oczyszcza węzły chłonne i przepływ chłonki.



Zawiera 7 naturalnych najsilniejszych substancji przeciwbakteryjnych i przeciwwirusowych.

Poniższy przepis pochodzi z czasów średniowiecznej Europy, kiedy to ludzie nękani byli wszelkiego rodzaju chorobami, zarazami i epidemiami.



Składniki:

– 700 ml octu jabłkowego (tylko organiczny lub samodzielnie przygotowany) co na zaziebienie
– ¼ szklanki drobno posiekanego czosnku
– ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli
– 2 świeże papryczki chili – możliwie najostrzejsze (dla ochrony oczu użyj rękawiczek)
– ¼ szklanki startego imbiru
– 2 łyżki startego chrzanu
– 2 łyżki kurkumy w proszku lub 2 kawałki korzenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz octu wsyp i dobrze wymieszaj w słoiku. Następnie zalej octem w proporcji 2/3 suchych składników i 1/3 octu. Dobrze zakręć i wstrząśnij.
Trzymaj słoik w suchym i chłodnym miejscu przez 2 tygodnie od czasu do czasu wstrząsając. Następnie przecedź przez gazę i wyciśnij do sucha. Płyn przelej do butelki. Suche pozostałości można używać jako przyprawę w kuchni.



Dawkowanie:

Podczas choroby: pij po 1 łyżeczce do 6 razy dziennie.domowy sposob na grype
Wzmacniająco: pij codziennie jedną łyżeczkę i zwiększaj dawkę, aż będziesz mógł pić pół szklanki.



http://sekrety-zdrowia.org/najsilniejszy-naturalny-antybiotyk/



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 05 lut 2015, 21:24 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 06 lut 2015, 14:07 
Offline
Provost and Judge * 7th Degree
Provost and Judge * 7th Degree

Rejestracja: 16 gru 2014, 12:59
Posty: 118
Płeć: kobieta
czy zamiast chilli mozna uzyc pieprzu cayenne?Tylko ile z pol lyzeczki-lyzeczke?



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 09 lut 2015, 13:14 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 paź 2014, 20:23
Posty: 69
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Las
Surojedzenie :cwaniak:

Poważnie - kilka miesięcy, a odporności mówię tak :stop: , bo do szkoły mi się nie chce chodzić, a zachorować nie idzie :załamka: zostaje tylko udawać sraczkę :bużki:



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 09 lut 2015, 17:28 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lut 2015, 19:01
Posty: 208
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Tych wszystkich przypraw używam sporo, ale tego przepisu nie znam. Znam czosnek na spirytusie , piję zimą 50-60 na noc rozcieńczone wodą. Duże dawki D i C , właściwie nic mnie nie łapie. Z C (CZDA) piję magnez (CZDA).



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 09 lut 2015, 20:53 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1103
Płeć: mężczyzna
Tak dużo na ten temat pisałem, że już mi się znudziło ale mimo wszystko raz jeszcze napiszę tylko tym razem w wielkim skrócie.
Każda choroba typu grypowego jest generalnym sprzątaniem organizmu. Nie można tego procesu przerywać gdy już się rozpocznie ale można temu przeciwdziałać w jedyny sensowny sposób.
Można po prostu dostarczać duże dawki D3 i C. Kiedy mamy wysoki poziom tych witamin to porządki odbywają się na bieżąco i organizm niema potrzeby robić co jakiś czas generalnych porządków.
Infekcje wirusowe nie istnieją oświadczam to z całą odpowiedzialnością - nie istnieją.
Nie słuchajcie tych bredni o szkodliwości D3. Ja sam i wielu znajomych dzięki temu nie chorujemy od kilkunastu lat. Opryszczka, przeziębienia, grypy, zapalenia, płuc czy oskrzeli to przeszłość.
Niektórzy przy tej okazji wyleczyli sobie astmę i inne dolegliwości.

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 09 lut 2015, 21:32 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lut 2015, 18:25
Posty: 88
Płeć: mężczyzna
Coś w tym jest. Czytałem kiedyś o uderzeniowych dawkach witaminy D (powyżej 50 tys) w czasie grypy, podobno skuteczne. Nie wiem na ile to 'porządki', a na ile antybiotyk który produkuje organizm z witaminy D - niestety nie pamiętam o co dokładnie chodziło, nie zgłębiałem tematu, ale dla zainteresowanych mogę poszukać publikacji.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 10 lut 2015, 1:14 
Imbir wzmacnia odporność

Codzienne spożywanie imbiru może uchronić cię przed złapaniem przeziębienia lub grypy. Imbir zawiera chrom i magnez, które stymulują krążenie i przeciwdziałają wystąpieniu stanów zapalnych. Poza tym nie tylko rozgrzewa, ale i obniża gorączkę. Najlepsze efekty daje w towarzystwie cytryny. Dlatego w sezonie grypowym warto codziennie pić herbatę z imbirem i cytryną.

P.S.

Dla mnie ulubionym zestawem jest herbata Earl Grey z cytryna z dodatkiem imbiru i miodu
(miod dla smaku tylko zamiast cukru). Imbir to swietna chinska przyprawa podstawowa w kuchni tak jak u nas np. lisc laurowy czy ziele angielskie to oni to..

Imbir to tez silny afrodyzjak i trzeba uwazac, zeby chlopa za bardzo nie przydusic bo do czego
sie przyda potem martwy chlop? :tak: N...



Na górę
   
 
 
Post: 10 lut 2015, 18:20 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lut 2015, 19:01
Posty: 208
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Niktu :shock: , nie pij herbaty z cytryną , uwalnia się glin, a i tak mamy go sporo, jak ktoś używa patelnie teflonowe, a nie ceramiczne , na przykład, to tez pochłania glin i to dużo.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 10 lut 2015, 19:43 
biedronka pisze:
Niktu :shock: , nie pij herbaty z cytryną , uwalnia się glin, a i tak mamy go sporo, jak ktoś używa patelnie teflonowe, a nie ceramiczne , na przykład, to tez pochłania glin i to dużo.



:shock::shock::shock: Dzieki od teraz przestaje to laczyc. Pozostaje wiec Earl Grey, ktora rowniez jest zalecana na przeziebienia bo wzmacnia odpornosc + imbiru. Oprocz imbiru sa jeszcze dwie przyprawy
imbirowate: kardamon i kurkuma. I oba wspomagaja uklad odpornosciowy.

Azjaci pija kawe z dodatkiem kardamonu. Slyszalem, ze ktos dodawal do kawy kurkume ale sam nie probowalem. Trzeba potestowac. N...



Na górę
   
 
 
Post: 10 lut 2015, 23:09 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1103
Płeć: mężczyzna
biedronka pisze:
jak ktoś używa patelnie teflonowe, a nie ceramiczne , na przykład, to tez pochłania glin

Niezupełnie, ale masz słuszność że teflon nie jest zdrowy. jest to związek fluoru więc wchłania się fluor, a glin wtedy gdy powłoka teflonowa jest uszkodzona.

Ja ostatnio stosuję kurkumę ale nie w herbacie. Dodaję dużo kurkumy do musztardy sarepskiej i dolewam octu jabłkowego - super.

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 11 lut 2015, 1:06 
Z tymi mega dawkami witaminy D3 to polecam uwazac i zrobic sobie badanie na poziom krwi np po miesiacu suplementacji 50tys IU. Z poziomu niecalych 50 nmol/L w 2 miesiace podbilem do prawie 300. Przez pierwszy miesiac bralem 50tys w zwyklych tabletkach a pozniej zamienilem na 10tys podjezykowo przez 2 tygodnie i zmniejszylem do 5.
Takiego poziomu to chyba w zyciu nie mialem z moja tendencja do unikania promieni slonecznych.

Bow1 pieprz poteguje dzialanie kurkumy i to dosc solidnie.



Na górę
   
 
 
Post: 11 lut 2015, 8:53 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 lut 2015, 18:25
Posty: 88
Płeć: mężczyzna
Jeśli dobrze kojarzę, to pieprz poprawia wchłanialność większość suli - dokładniej piperyna. Z resztą sama kurkuma ma podobne właściwości.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 11 lut 2015, 15:53 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1103
Płeć: mężczyzna
Jak się wsypie dużo kurkumy do musztardy to ta mocno gęstnieje wtedy właśnie dodaję ocet jabłkowy aby przywrócić normalną gęstość. Nie wiem czy wszystkim ale mi to bardzo smakuje nawet na kanapkę z serem.
@elomajkelo z tym badaniem powinieneś zrobić powtórkę bo nie spotkałem się z takim wzrostem poziomu. Ja np potrzebowałem kilku miesięcy po 50 000 IU żeby osiągnąć poziom 87, a wyjściowy o ile dobrze pamiętam 48. Podobnie moja mama i kilkoro innych osób. Jest jeszcze taka ewentualność, że przed badaniem miałeś dużo ruchu np ćwiczenia lub praca fizyczna taka okoliczność powoduje, że uwalnia się na jakiś czas mnóstwo wit D.

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 11 lut 2015, 16:37 
Offline
Fellow Craft * 2nd Degree
Fellow Craft * 2nd Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lut 2013, 20:44
Posty: 12
Płeć: mężczyzna
Od jakiegoś czasu, kiedy mam ochotę na bąbelki. Robię napój według przepisu Stanisława Szczepaniaka. Przepis podany na Youtube tyt. filmu
"Z Inwexem po zdrowie - Stanisław Szczepaniak - 20.01.2015"
od 20min 50sek.
1 łyżeczka wit. C kwas l-askorbinowy + pół łyżeczki kwaśnego węglanu sodu. tzw. sodki na szklankę wody.
Znalazłem trochę o tym na stronie "Akademia Witalności" tyt. "Najlepszy kwas pod słońcem: L-askorbinowy"
http://www.akademiawitalnosci.pl/najlepszy-kwas-pod-sloncem-l-askorbinowy/
Na razie tej zimy, myślę ze dzięki bąbelkom z Wit. C żadna grypa ani przeziębienie mnie nie złamało.

Dodam ze wit.C kupiłem dość dawno temu i nie miałem sposobu na wykorzystanie jej. Dawkowanie od 2000-3000mg jednorazowo kończyło się sensacjami żołądkowymi. W końcu pomysł podał mi kolega, przesyłając urywek wyżej wymienionego filmu. Moja wit.C oczekiwała na utylizację. Teraz mogę z powodzeniem dawkować 5000-6000 mg witaminki. Skutkuje to co najwyżej zdrowym beknięciem po wypiciu.


Ostatnio zmieniony 12 lut 2015, 21:15 przez MarkPol, łącznie zmieniany 1 raz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 11 lut 2015, 17:55 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lut 2015, 19:01
Posty: 208
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Bow1 pisze:
Jak się wsypie dużo kurkumy do musztardy to ta mocno gęstnieje wtedy właśnie dodaję ocet jabłkowy aby przywrócić normalną gęstość. Nie wiem czy wszystkim ale mi to bardzo smakuje nawet na kanapkę z serem.
@elomajkelo z tym badaniem powinieneś zrobić powtórkę bo nie spotkałem się z takim wzrostem poziomu. Ja np potrzebowałem kilku miesięcy po 50 000 IU żeby osiągnąć poziom 87, a wyjściowy o ile dobrze pamiętam 48. Podobnie moja mama i kilkoro innych osób. Jest jeszcze taka ewentualność, że przed badaniem miałeś dużo ruchu np ćwiczenia lub praca fizyczna taka okoliczność powoduje, że uwalnia się na jakiś czas mnóstwo wit D.

To się zgadza, można brać sporo D, czytałam badania, a D za mało w organizmie. Ja próby zawsze robiłam na sobie, D nie robiłam, cholesterol podwyższony, jodu troszeczkę za mały, gdybym patrzyła na badania to już dawno by mnie zakopali jak innych.
Kurkumy używam z pieprzem do jajecznicy, gotuje kurczaka w małej ilości wody i tam jest wszystko co mam w słoiczkach, potem ten wywar sobie piję ,smaczny, ale nigdy nie próbowałam kurkumy z musztardą , muszę spróbować , bo lubię takie ziołowe bałagany, ziołowe, bo przyprawy to zioła.

-- 11 lut 2015, 18:00 --

Niktu pisze:
biedronka pisze:
Niktu :shock: , nie pij herbaty z cytryną , uwalnia się glin, a i tak mamy go sporo, jak ktoś używa patelnie teflonowe, a nie ceramiczne , na przykład, to tez pochłania glin i to dużo.



:shock::shock::shock: Dzieki od teraz przestaje to laczyc. Pozostaje wiec Earl Grey, ktora rowniez jest zalecana na przeziebienia bo wzmacnia odpornosc + imbiru. Oprocz imbiru sa jeszcze dwie przyprawy
imbirowate: kardamon i kurkuma. I oba wspomagaja uklad odpornosciowy.

Azjaci pija kawe z dodatkiem kardamonu. Slyszalem, ze ktos dodawal do kawy kurkume ale sam nie probowalem. Trzeba potestowac. N...

Z kawą nie piłam kurkumy, ale spróbuję. Ja pijam herbatę zieloną liściastą ze skrzypem, ale tylko na noc, bo cały dzien piję wodę z solą lub z C i magnezem.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 11 lut 2015, 23:29 
Dzisiaj zrobilem testa z musztarda delikatesowa (tutaj pewna firma) dodalem do niej sporo kurkumy i octu
innego niz jablkowy bo nie mialem. Jesli ktos lubi smak kurkumy to polecam. Wczesniej raz dostalem musztarde i w skladzie byla kurkuma ale smak trudno wyczuwalny a jak se sami dacie to super.

Kurkumy trzeba duzo wcinac na rozne sposoby. Musztarda dobry sposob. Mam tez swieza kurkume to moze stestuje z taka?

P.S. I

Co do patelni dzisiaj kupilem na probe patelnie ceramiczna no nie wyglada to najlepiej daje temu gora rok
i patelnia do wyrzucenia...tak jak wszystkie poprzednie ... no zobaczymy... widzialem jeszcze patelnie aluminiowa no ciekawe co to ale wyglada na nowosc rynkowa?

P.S. II

Moja najlubniejsza znalazla lepszy sposob. Dodaje kurkume do ziemniakow podsmazanych na patelni ... zamiast podsmazanej cebuli.
Ostatnio dodalismy to tego jeszcze dwie lyzki mleka kokosowego (z puszki) i normalnie smak zwala z nog. Pomysl okazal sie dobry. N...



Na górę
   
 
 
Post: 11 lut 2015, 23:42 
Sam nie wiem, test byl 25(OH) robiony. Moja dieta jest calkowicie roslinna z naciskiem na duzo weglowodanow i malo tluszczy i bialek. Tabletki lykalem z 15 g lecytyny sojowej nie gmo.Moze to przez diete? Narazie odstawilem calkowicie suplementacje, za miesiac - dwa powtorze test.
Zastanawia mnie ilosc kurkuminy w zmielonej kurkumie. Od dzisiaj zaczalem uzywac, lacznie wzialem gdzies 1/3 lyzeczki podzielonej na 3 razy z pieprzem. Gdzies czytalem, ze za duze ilosci jesli do tego uzywa sie pieprzu moga dzialac szkodliwo na DNA, ale nie wiadomo czy to prawda. Mam zespol gilberta, czyli problem z watroba i stan zapalny w organizmie potwierdzony przez badania krwi. Mysle, ze powodem tego jest nagromadzenie metali ciezkich. Od tygodnia zaczalem suplementowac milk thistle i teraz jeszcze dorzucam ta kurkume. Wiem, ze mozna kupic ekstrakt, ale narazie podzialam z przyprawa, tylko nie jestem pewien ile tego jesc.



Na górę
   
 
 
Post: 11 lut 2015, 23:59 
elomajkelo pisze:
Zastanawia mnie ilosc kurkuminy w zmielonej kurkumie.


-zawartosc kurkuminy w kurkumie wynosi 3 %
-dzienna dawka kurkuminy to 1 g.

czyli tak

x=100/3

x= 33,333 g.

czyli x = dzienna dawka kurkumy to 33,333 g.

Jesli wierzyc temu:


Jednak jej zawartość w kurkumie nie jest duża (wynosi zaledwie ok. 3 proc.). Tymczasem większość badań potwierdzających zdrowotne właściwości kurkuminy opiera się na dziennej dawce tej substancji wynoszącej ok. 1 grama. Uzyskanie jej jedynie poprzez używanie kurkumy do przyprawiania spożywanych potraw jest praktycznie niemożliwe. Dlatego osoby zainteresowane jej właściwościami leczniczymi, powinny raczej zdecydować się na ekstrakt kurkuminy. Dodatkowym utrudnieniem jest to, że kurkumina słabo się wchłania. Wyjściem jest spożywanie jej wraz z pieprzem (niektórzy połykają kilka jego ziarenek), który zawiera piperynę, znacznie poprawiającą wchłanianie kurkuminy (nawet o 2000 proc.).

tu: http://zdrowie.wp.pl/multimedia/galerie ... t1442.html

Niktu
-



Na górę
   
 
 
Post: 12 lut 2015, 0:41 
Hmmm mysle, ze nawet przyprawa wystarczy jak sie pieprzu uzywa.

Tam jest 3%, tutaj mowi sie o 5%:

Boosting the Bioavailability of Curcumin
phpBB [video]


Po angielsku niestety.

Od jutra sprobuje cala lyzeczke zuzyc i zwiekszyc pieprz.



Na górę
   
 
 
Post: 12 lut 2015, 17:22 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lut 2015, 19:01
Posty: 208
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Warszawa
elomajkelo pisze:
Sam nie wiem, test byl 25(OH) robiony. Moja dieta jest calkowicie roslinna z naciskiem na duzo weglowodanow i malo tluszczy i bialek. Tabletki lykalem z 15 g lecytyny sojowej nie gmo.Moze to przez diete? Narazie odstawilem calkowicie suplementacje, za miesiac - dwa powtorze test.
Zastanawia mnie ilosc kurkuminy w zmielonej kurkumie. Od dzisiaj zaczalem uzywac, lacznie wzialem gdzies 1/3 lyzeczki podzielonej na 3 razy z pieprzem. Gdzies czytalem, ze za duze ilosci jesli do tego uzywa sie pieprzu moga dzialac szkodliwo na DNA, ale nie wiadomo czy to prawda. Mam zespol gilberta, czyli problem z watroba i stan zapalny w organizmie potwierdzony przez badania krwi. Mysle, ze powodem tego jest nagromadzenie metali ciezkich. Od tygodnia zaczalem suplementowac milk thistle i teraz jeszcze dorzucam ta kurkume. Wiem, ze mozna kupic ekstrakt, ale narazie podzialam z przyprawa, tylko nie jestem pewien ile tego jesc.

DNA, mówisz tej swojej DNA co ma robić i ona robi co jej karzesz, dajesz do organizmu co potrzeba i już ona tworzy co chciałeś, ale jak Ty obecnie tworzysz dla swojego stanu zapalnego podkład w postaci węglowodanów to te DNA nie ustąpi. Stany zapalne leczy się dużymi dawkami kwasem askorbinowym, również wspomoże oczyszczanie wątroby, węglowodanów jak najmniej, będziesz jadł mało tłuszczy to kamienie będą następnym problemem, nie mówię, żebyś jadł same tłuszcze, ale żółć musi płynnie płynąć i nie może zatrzymywać się. Kurkuma z pieprzem jest dobra, czarnuszka też, wątroba potrzebuje też jodu. Zespół gilberta nie jest poważnym stanem, ale jak zadbasz to minie. Nawadniaj organizm z solą himalajską.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 12 lut 2015, 18:24 
Badam sprawe i wychodzi na to ze zespol gilberta jest najprawdopodobniej efektem zatrucia rtecia.
Co do mojej diety, to niestety musze sie z toba calkowicie niezgodzic. Weglowodany sa glownym i najlepszym zrodlem paliwa dla organizmu ludzkiego. Jestem calkowicie przekonany, ze nie maja one wplywu na ten stan rzeczy.
Za to problemem jest nadmiar tluszczy i bialek zwierzecych, ktore to tworza podklad pod prawie kazda znana chorobe cywilizacyjna. Informacji na ten temat jest cala masa, trzeba sie tylko przelamac i po nie siegnac. Organizm sam w wiekszosci produkuje potrzebne substancje.



Na górę
   
 
 
Post: 12 lut 2015, 23:45 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1103
Płeć: mężczyzna
Obawiam się, że @biedronka ma rację. Nie powinieneś rezygnować z tłuszczy bez tłuszczy nigdy nie pozbędziesz się zatrucia. Chelatacja np bez tłuszczy prawie nic dobrego nie zdziała.
Żółć musi płynąć.

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 13 lut 2015, 0:37 
Calkowicie nie zrezygnowalem. Ostatni posilek jaki jem zawiera tluszcze i dziennie wychodzi tego jakies 30 gram. Gdy jem ich za duzo, czuje sie naprawe fatalnie. Narazie biore sie za obnizenie objawow gilberta. Ta dieta jest nawet z oficjalnych zrodel sugerowana na ta przypadlosc. Druga rzecz to suplementy, dowiedzialem sie o bardzo pozytywnym wplywie betainy w formie Trimetyloglicyny (TMG). Bede w miedzyczasie robic analize wlosow czy rzeczywiscie jestem zawalony jakims szajstwem. Narazie przed tym wstrzymuje sie z chelatacja.



Na górę
   
 
 
Post: 13 lut 2015, 9:23 
Offline
Secret Master * 4th Degree
Secret Master * 4th Degree

Rejestracja: 01 lip 2014, 13:33
Posty: 37
Płeć: kobieta
Składniki:

Sok z 6 cytryn
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki imbiru w proszku
2 łyżki miodu organicznego
3 szklanki 100% naturalnego soku ananasowego
¼ łyżeczki pieprzu cayenne



Przygotowanie:

Dokładnie zblendować wszystkie składniki i przelać do szklanej butelki. Pić małymi łykami cztery filiżanki dziennie aż do ustąpienia objawów. W zależności od nasilenia choroby, kuracja trwa od 1 do 3 dni.
Napój jest bogaty w witaminę C, składniki przeciwwirusowe, przeciwzapalne, znakomicie poprawiający krążenie krwi a tym samym silnie stymulujący układ odpornościowy do walki z intruzami.

wiecej


http://sekrety-zdrowia.org/naturalna-szczepionka-przeciw-przeziebieniu-grypie/



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 13 lut 2015, 19:55 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lut 2015, 19:01
Posty: 208
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Warszawa
elomajkelo pisze:
Badam sprawe i wychodzi na to ze zespol gilberta jest najprawdopodobniej efektem zatrucia rtecia.
Co do mojej diety, to niestety musze sie z toba calkowicie niezgodzic. Weglowodany sa glownym i najlepszym zrodlem paliwa dla organizmu ludzkiego. Jestem calkowicie przekonany, ze nie maja one wplywu na ten stan rzeczy.
Za to problemem jest nadmiar tluszczy i bialek zwierzecych, ktore to tworza podklad pod prawie kazda znana chorobe cywilizacyjna. Informacji na ten temat jest cala masa, trzeba sie tylko przelamac i po nie siegnac. Organizm sam w wiekszosci produkuje potrzebne substancje.

Wiesz, nawet stare cywilizacje pożerały tłuszcze. Na wsi sami tłoczyli sobie olej konopny , lniany i byli zdrowi, tłuszcze nasycone też sa nam potrzebne, nawet miażdżyca z tego podobno powodu odeszła do lamusa, ale jest pewne ale, ale to nie tu. Stany zapalne, tak jak inne np. rak, wirusy i inne, dobrze się czują i nie odpuszczą jeżeli mają pożywke, a pożywka to węglowodany, to cukry. Węglowodanów potrzeba nam , ale bardzo mała ilość. Tak, organizm sam produkuje potrzebne substancje, glukozę , ale tłuszczy nie , C nie, siarki nie selenu nie itd. Ziemia jest wyjałowiona, więc najlepszym źródłem witamin i mikroelementów jest mięso :pocieszacz:



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 05 lip 2015, 16:17 
Offline
Fellow Craft * 2nd Degree
Fellow Craft * 2nd Degree

Rejestracja: 13 sie 2014, 15:24
Posty: 10
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Nieistotne :)
Jednym słowem Grypa.
Jak ją leczyć domowymi sposobami tak ażeby wyleczyć się w jak najszybszym czasie ?

(Apap? Nurofen? Ibuprom?)

Pozdrawiam.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 05 lip 2015, 16:42 
Offline
Globalny moderator
Globalny moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lut 2013, 16:42
Posty: 3412
Płeć: mężczyzna
Starajcie się podpinać z zakładanymi tematami jako postami,do juz analogicznie istniejących.
Szukajka działa cały czas.
Na tego typu przypadłości sezon jest zawsze,a zależy to od organizmu.Zimno,ciapa,upały,nie ma wybacz.

Cytuj:
(Apap? Nurofen? Ibuprom?)

Pół apteki takiego badziewia wykupisz i sobie stan pogorszysz.

_________________
doświadczenie jest prawdziwe wewnątrz pudełka,ale samo pudełko już nie



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 05 lip 2015, 19:05 
Offline
Fellow Craft * 2nd Degree
Fellow Craft * 2nd Degree

Rejestracja: 13 sie 2014, 15:24
Posty: 10
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Nieistotne :)
dar66 pisze:
Pół apteki takiego badziewia wykupisz i sobie stan pogorszysz.


Tak więc co radzisz w zamian? :)



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 05 lip 2015, 19:58 
Offline
Globalny moderator
Globalny moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lut 2013, 16:42
Posty: 3412
Płeć: mężczyzna
Napiszę Ci co ja bym zrobił,ale czy Ciebie to będzie dotyczyło i by zadziałało to nie wiem.
Cebula,czosnek.Gdy boli ,lub zaczyna mnie boleć gardło wlewam do pół szklanki niegazowanej wody wodę utlenioną.Najpierw płukam usta,czy wlot gardła [do góry i wybulgotać] ,a potem nastepne pół szklanki wypijam,nie odliczam kropel tej utlenionej,psiknę i mnie nie interesuję ile wpadnie,10 czy20.Jakoś od dawna mi nie szkodzi.Mam możliwośc zrobienia i stosuję srebro koloidalne,a czasem zapper.

Tylko widzisz,ja to jestem jakiś dziwak,bo np jak wychodzę na spacer z psiakiem i widzę nawłoć to liście zjadam,po3...5szt,psiak też zżera.Jak widzę pokrzywę to ślinię palce i liście zjadam,a nawet na podwórku też mam jedneg krzaka i dbam o niego.Wszystko rośnie wokół,cała NATURALNA apteka.
Chciałbyś chyba coś tabletkowego łyknąć i rano wstać zdrowiusieńki.

A czasem patrz-organizm się tyle czasu namorduje,dni czy tygodnie,bu delikwentowi dać w zamian takie objawy jak grypa i wyłożyć na jakiś czas,a każdy szuka czarodziejskiej różdżki.
Już,a najpóźniej jutro.
Podpowiem Ci jeszcze.Tu na Forum w tym dziale jest sporo pokrewnych tematów i środków zaradczych,musisz coś wybrać,czyli najpierw poszukać.Od cebuli się stan nie pogorszy,a i ząbek czosnku z kawałkiem pieczywa potrafi wiele,tylko nie chiński ten czosnek.

A weź sobie może też zapodaj do pamięci,że apteki z takimi specjałami jakie sugerowałeś wymarły,jak dinozaury.
I co wtedy robisz? :?

_________________
doświadczenie jest prawdziwe wewnątrz pudełka,ale samo pudełko już nie



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 05 lip 2015, 20:03 
Offline
Fellow Craft * 2nd Degree
Fellow Craft * 2nd Degree

Rejestracja: 13 sie 2014, 15:24
Posty: 10
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Nieistotne :)
hmmm ciekawe jest to co piszesz :) o jedzeniu pokrzyw itp :)
niestety nie posiadam w domu wody utlenionej.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group