Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 10 sie 2020, 11:53

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: 03 lut 2017, 7:48 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1103
Płeć: mężczyzna
PannaJoanna pisze:
Czy z wiórkami kokosowymi dostępnymi na rynku trzeba tak samo uważać jak z olejami? Tak się zastanawiam, bo sama robię mleko kokosowe kupując wiórki BIO, ale wiadomo jak to z tymi oznaczeniami jest.

Również trzeba uważać.
Koniecznie sprawdzaj skład pod kątem obecności siarki. Dobre wiórki kokosowe (bez konserwantów i wybielaczy) mają barwę białą ale nie są tak białe jak śnieg. Kiedy popatrzysz na nie pod światło to będą odrobinkę transparentne. Nie mogą jednak mieć barwy ciepłej lub brudno-białej. Trudno to wyjaśnić. Kupuj bezsiarkowe.
Adamie napiszę do Ciebie na PW Mruga

Zastanawiałem się ostatnio nad tym dlaczego Chińczycy tak bezkarnie sprzedają trucizny do Europy w tym do Polski ale również do USA. Taki całkowicie sztuczny syrop z agawy, syntetyczne miody, podkolorowane i traktowane trutką jagody goi, OK, aloes, trującą spirulinę oraz chlorellę i wiele innych.
Może nikomu nie zależy na tym by one tu nie trafiały?
Może taki stan rzeczy jest na rękę wielkim korporacjom farmaceutycznym, które dzięki temu mają więcej klientów? A może tylko brakuje nadzoru? Trudno powiedzieć.

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 03 lut 2017, 7:48 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 09 lut 2017, 21:48 
Offline
Elect of Fifteen Super * 10th Degree
Elect of Fifteen Super * 10th Degree

Rejestracja: 02 lut 2013, 22:08
Posty: 445
Płeć: mężczyzna
https://superzywnosc24.pl/pl/p/OLEJ-KOKOSOWY-VIRGIN-BIO-500-ml-COCOMI/1982?gclid=Cj0KEQiAw_DEBRChnYiQ_562gsEBEiQA4LcsskwFCIfoD3WrjvNwbBW1e9JfKgyRT2bqBCKptS8IQTgaAgQY8P8HAQ

A co z olejami ze Sri Lanki?? Miał ktoś styczność z powyższym??

Moim zdaniem ten jest najlepszy na jaki trafiłem. Świetnie pachnie, dobrze wygląda - i ma najdelikatniejszą konsystencję spośród tych, które próbowałem.

Czy to znaczy - że jest w porządku? Pozytywnie wpłynął na żołądek u mnie, nie mam co do tego prawie żadnych wątpliwości. Nie chce mi się wierzyć, że rzeczywistość jest tak czarna jak napisał Bow.



Cytuj:
Kiedy przeczytałem książkę amerykańskiego lekarza o tym jak pomógł swojej żonie z Alzheimerem (fragmenty gdzieś tu wrzuciłem na forum) podając jej 4 łyżki OK dziennie natychmiast zakupiłem kilka słoików najdroższego OK jaki był na rynku.
Podawałem po 4 później po 8 i 10 łyżek dziennie ale absolutnie nie nastąpiła żadna poprawa u mamy. Zbadałem wielokrotnie poziom ciał ketonowych które powinny być bardzo wysokie po takiej ilości kwasów tłuszczowych średniołańcuchowych z OK jaki podawałem. Niestety nic nie zgadzało się ponieważ poziom ciał ketonowych zazwyczaj był bardzo niski a zależało to wyłącznie od tego jaki posiłek mama zjadła a nie od ilości OK.
Z tego właśnie powodu zacząłem zagłębiać się w temat produkcji OK, technologii, rodzajów surowców, niebezpieczeństw związanych z samą produkcją jak i zakupem surowca. Odwiedziłem olejarnie we Francji, w Niemczech i w Polsce. Rozmawiałem z producentami olejów i urządzeń, z dostawcami surowców itd.


Rozumiem używanie oleju kokosowego do celów kulinarnych czy jako "gotowy balsam" dla błony śluzowej żołądka, ale...

Co ma olej kokosowy a czego nie ma cały kokos w przypadku kwasów tłuszczowych krótko-łańcuchowych?? Zaraz się dowiem, że zostaliśmy stworzeni ułomni do przyswajania podstawowych substancji z pokarmów. Boże - czy ja przypadkiem nie pomyliłem planet :cooo?:



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 12 lut 2017, 18:12 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 01 lut 2017, 21:39
Posty: 3
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Witam ponownie,
Pisałem już dwa razy w tym wątku o możliwości zamówienia olejów ZKT, ale na razie nie dostałem odpowiedzi.
Proszę Gospodarza tego wątku o wiadomość na priv co do sposobu zamówienia i dostępnych produktów.
Jest strona internetowa Wyszyńscy Lab, gdzie wydaje się będzie można zamawiać ZKT, napisałem tam na formularz kontaktowy.
Pozdrawiam.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 20 lut 2017, 20:07 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 19 lut 2017, 17:59
Posty: 4
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: POZNAŃ
Aloo

Ostatnio drogą kupna stałem się posiadaczem słoika rzeczonego oleju. Czytając posty Bow1 nie można oczywiście mieć pewności co do jakości w/w niemniej jednak pachnie ładnie , wygląda marmurkowo,Indonezja, nierafinowany itp. Kiwneli mnie oczywiście na dacie ważności - zostały 3 m-ce.
Mam pytanie do osób używających OK na skórę.Jako,że sporo jeżdżę rowerem dokuczają mi braki różnych pierwiastków szczególnie w sezonie. Zacząłem od kąpieli z chlorkiem magnezu i węglanu sodu.Niestety po kąpieli skóra jest bardzo wysuszona i swędzi. Za radą na innych forach nasmarowałem się OK.Fajny efekt, ale żona(moja) kręci nosem-dosłownie- ja oczywiście niczego złego nie wyczuwam. Dieta z przewagą zielska.Jak z tym jest u Was.
G.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 24 lut 2017, 21:24 
Offline
Secret Master * 4th Degree
Secret Master * 4th Degree

Rejestracja: 18 mar 2016, 12:09
Posty: 39
Bow1 pisze:
Odnośnie tłuszczy to oczywiście innym doskonałym tłuszczem jest masło, prawdziwe masło. Smalec chyba też jest dobrym tłuszczem ale ja go nie używam bo również z tym jest problem. Temat ten nie dotyczy smalcu ale chyba i taki wkrótce zamieszczę.

Napisz coś o smalcu, chętnie poczytam, bo ostatnio kilogramy tego spożywam.
Masło wole klarowane żeby nie mieszać białek, kupuje gotowe ze sklepu, i zastanawiam się czy przy tym klarowaniu też mogą coś nabroić.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 24 lut 2017, 23:11 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1103
Płeć: mężczyzna
devlieger pisze:
Co ma olej kokosowy a czego nie ma cały kokos w przypadku kwasów tłuszczowych krótko-łańcuchowych?? Zaraz się dowiem, że zostaliśmy stworzeni ułomni do przyswajania podstawowych substancji z pokarmów. Boże - czy ja przypadkiem nie pomyliłem planet

Chyba pomyliłeś planety skoro uważasz że nie jesteśmy ułomni.
Ułomni też stajemy się na własne życzenie np stosując toksyczne pokarmy lub leki jak było w przypadku mojej mamy która przez lata stosowała statyny. Z powodu statyn pojawiło się otępienie.
Czy raz jeszcze mam opisywać w jakim celu stosuje się kwasy tłuszczowe średniołańcuchowe? Czy raz jeszcze mam wyjaśniać jak te kwasy są metabolizowane i to że powstają z nich ciała ketonowe, które są zastępczym pokarmem dla mózgu w przypadku części przypadków chorobowych?
Nie devieer, nie będę kolejny raz klepał w klawiaturę bo ktoś nie czyta, a jak czyta to nic nie rozumie. A jak już nic nie zrozumie to pisze, że jesteśmy nieułomni i niepotrzebne nam ciała ketonowe i kwasy średniołańcuchowe. Mam dość tej... nie napisze czego mam dość bo staram się być grzeczny. Nie będę jednak poprawny politycznie za wszelką cenę.

GRZEGORZ pisze:
Dieta z przewagą zielska.Jak z tym jest u Was.
G.

Z czym jest u nas?
Z rowerem coś czy z kokosem, a może chodzi o żonę?
A dieta z przewagą zielska moim zdaniem dobra jest dla kozy.
Piorun pisze:
Napisz coś o smalcu, chętnie poczytam, bo ostatnio kilogramy tego spożywam.

Smalec jest dobrym tłuszczem ale ważne jest z czego został wyprodukowany. Widziałem tłuszcze z wieprzowiny belgijskiej. Wyglądało to bardzo dziwnie jak parafina z dodatkiem łoju. Przypuszczam, że do produkcji smalcu wieprzowego producenci używają wieprzowiny pochodzącej z wymiany rezerw wojskowych NATO. Tłuszcz wyglądał mi na produkt długo mrożony. Kolejna sprawa to etoksykiny, które producenci smalcu dodają by tłuszcz ten nie jełczał. Kiedy jeszcze jadłem tłuszcz wieprzowy to używałem smalcu który sam topiłem ze słoniny kupionej u zaprzyjaźnionego rolnika, a ostatecznie taki smalec który miał krótki okres przydatności. W takim przypadku jakość może nie była wysoka ale przynajmniej unikałem etoksykiny.

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 24 lut 2017, 23:24 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
Bow1 pisze:
A dieta z przewagą zielska moim zdaniem dobra jest dla kozy.

myślałem, że nic mnie już dzisiaj nie rozśmieszy :lol: :D



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 25 lut 2017, 15:21 
Offline
Secret Master * 4th Degree
Secret Master * 4th Degree

Rejestracja: 18 mar 2016, 12:09
Posty: 39
Bow1 pisze:
Smalec jest dobrym tłuszczem ale ważne jest z czego został wyprodukowany.

To jest jedna sprawa. Sam też topie ze słoniny ekologicznej, tylko gęsi kupuje gotowy. Bardziej interesuje mnie odkładanie toksyn w tkance tłuszczowej zwierzęcia, czy tłuszcz to główny rezerwuar, i jak wypadało by takie zanieczyszczenie tłuszczu, a jak mięśni procentowo.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 25 lut 2017, 15:54 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1103
Płeć: mężczyzna
Piorun pisze:
Bardziej interesuje mnie odkładanie toksyn w tkance tłuszczowej zwierzęcia, czy tłuszcz to główny rezerwuar, i jak wypadało by takie zanieczyszczenie tłuszczu, a jak mięśni procentowo.

W tym jest zasadniczy problem, że w tkance tłuszczowej jest dużo toksyn. Trudno określić to procentowo bo różne toksyny odkładają się w różnych tkankach.
W tłuszczu brunatnym jest więcej toksyn niż w tkance tłuszczowej białej.
Smalec gęsi jest stosunkowo bezpieczny ale jaką mamy gwarancję, że producent nie dodaje do tłuszczu np etoksykiny?
To są właśnie zagrożenia, które czyhają na nas wszędzie.
Mam małego Yorka ma na imię Docent :) Je wyłącznie zdrowe mięso z wolnego wybiegu bez pasz. Był jednak kilka dni u rodziny gdzie dostał do jedzenia skrzydełka ze sklepu. Rozchorował się strasznie. Nie spał dwie noce i bardzo cierpiał.
Pies, który ma mocne kwasy i wystarczyły dwa czy trzy posiłki by się rozchorował, a mięso takie daje się dzieciom. Co tam jest w tym mięsie?

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 25 lut 2017, 16:07 
Offline
Knight of the East or Sword * 15th Degree
Knight of the East or Sword * 15th Degree

Rejestracja: 11 lut 2015, 14:14
Posty: 1697
Płeć: mężczyzna
Cytuj:
Co tam jest w tym mięsie?

Można to jakoś dokładnie zbadać?
Pewno wysokie koszty.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 25 lut 2017, 16:32 
Offline
Secret Master * 4th Degree
Secret Master * 4th Degree

Rejestracja: 18 mar 2016, 12:09
Posty: 39
Bow1 pisze:
Mam małego Yorka ma na imię Docent :) Je wyłącznie zdrowe mięso z wolnego wybiegu bez pasz. Był jednak kilka dni u rodziny gdzie dostał do jedzenia skrzydełka ze sklepu. Rozchorował się strasznie. Nie spał dwie noce i bardzo cierpiał.
Pies, który ma mocne kwasy i wystarczyły dwa czy trzy posiłki by się rozchorował, a mięso takie daje się dzieciom. Co tam jest w tym mięsie?

Miałem kiedyś Malamuta 8-) i pamiętam że mówiło się żeby psom nie dawać kości kurzych, bo są za ostre i mogą poranić żołądek i to wydaje się tutaj bardziej prawdopodobne, bo chyba aż tak to mięso nie jest zatrute żeby małe pieski padały :lol:



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 25 lut 2017, 17:47 
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2011, 0:45
Posty: 1103
Płeć: mężczyzna
Piorun pisze:
żeby psom nie dawać kości kurzych, bo są za ostre i mogą poranić żołądek i to wydaje się tutaj bardziej prawdopodobne, bo chyba aż tak to mięso nie jest zatrute żeby małe pieski padały

Kto daje Yorkowi kości? On małą chrząstką by się zatkał a Ty piszesz o kościach :)
Mięso jest toksyczne i tyle

_________________
Dobrze się bawię.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 26 lut 2017, 16:26 
Offline
Secret Master * 4th Degree
Secret Master * 4th Degree

Rejestracja: 18 mar 2016, 12:09
Posty: 39
Bow1 pisze:
Kto daje Yorkowi kości? On małą chrząstką by się zatkał a Ty piszesz o kościach :)
Mięso jest toksyczne i tyle

Pewny jesteś że sąsiedzi bawili się w obieranie mięska...wątpie. Pisze o kostkach które rozpadają się na małe ostre fragmenty, które poraniły mu jelita a nie trujące mięso, bez przesady. Najlepiej daj mu jeszcze raz mięso sklepowe i się okaże :D



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 27 lut 2017, 15:56 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 19 lut 2017, 17:59
Posty: 4
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: POZNAŃ
Bow1 pisze:

GRZEGORZ pisze:
Dieta z przewagą zielska.Jak z tym jest u Was.
G.

Z czym jest u nas?
Z rowerem coś czy z kokosem, a może chodzi o żonę?
A dieta z przewagą zielska moim zdaniem dobra jest dla kozy.

Aloo
Widzę ,że nie zostałem zrozumiany. Rozumiem. Słabszy dzień albo silny instynkt do żartów. OK. Napiszę jeszcze raz. Użyłem OK na skórę i żona zaczęła kręcić nosem tzn. że jej mój zapach nie pasuje.O diecie napisałem dlatego , że ma duży wpływ na ogólną woń ciała.Pisząc o zielsku nie miałem na myśli perzu , babki tudzież kostrzewy z trzcinnikiem na czele , a ogólnie pojmowaną zieleninę jedzoną przez ludzi.
Tak więc pytam raz jeszcze czy u Was także występują podobne doświadczenia.
Pozdrawiam
G.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 22 maja 2017, 14:21 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 19 maja 2017, 13:10
Posty: 6
Płeć: mężczyzna
kiszka pisze:
Wszystko sklepowe to trutka. Nie ważne skąd, syf i tyle. Albo sztuczny, albo z kiepskiej kopry. Tu na forum wszystko jest wyjaśnione. Tylko trzeba trochę poszukać. Powodzenia


Na pewno nie wszystko to trutka, produkty BIO generalnie są dobrej jakości.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 21 cze 2017, 15:07 
Offline
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Rejestracja: 21 cze 2017, 9:49
Posty: 1
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Poznan
kiszka pisze:
Wszystko sklepowe to trutka. Nie ważne skąd, syf i tyle. Albo sztuczny, albo z kiepskiej kopry. Tu na forum wszystko jest wyjaśnione. Tylko trzeba trochę poszukać. Powodzenia

Nie zgadzam się, na stronie http://mileco-kosmetyki.pl/oleje-kosmetyczne dostępny jest naturalny olej z miąższu kokosa - 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 21 cze 2017, 21:11 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 maja 2015, 8:01
Posty: 289
Płeć: mężczyzna
Cytuj:
Ponieważ olej kokosowy zwiększa stężenie cholesterolu LDL, przyczynia się do powstawania chorób CVD (sercowo-naczyniowych), [...]

http://innpoland.pl/135459,to-koniec-mi ... sc-smalec#
Czy jest sens to w ogóle komentować? :shock:



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group