Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 09 gru 2019, 4:00

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: 17 sie 2011, 18:10 
http://wiem-jem.pl/ wyszukiwarka


przyklad jak to dzialahttp://wiem-jem.pl/produkty/sk%C5%82adniki/e965-maltitol/329



Na górę
   
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 17 sie 2011, 18:10 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 17 sie 2011, 18:23 
Offline
Provost and Judge * 7th Degree
Provost and Judge * 7th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 gru 2010, 10:49
Posty: 122
Płeć: kobieta
http://food-info.net

_________________
[b][Youtube]http://www.youtube.com/nivienne22[/Youtube][/b]

[url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/0b1f6d72c9.png[/img][/url]
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]http://www.suwaczek.pl/cache/eb4b6c60e4.png[/img][/url]



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 29 lis 2011, 20:38 
żeby nie zakładać kolejnych tematów o żywności ,wklejam tutaj.
Dobrze i mądrze prawi o jedzeniu

phpBB [video]



Na górę
   
 
 
Post: 25 gru 2011, 21:17 
Offline
Grand Elect Mason * 14th Degree
Grand Elect Mason * 14th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 gru 2009, 21:34
Posty: 1401
Lokalizacja: Wrocław....
Płeć: mężczyzna
Z cyklu zdrowie: Dlaczego podgrzewanie potraw w kuchence mikrofalowej powoduje raka

Źródło: http://grongor.info

Powód tego, że obecna oficjalna medycyna nie jest w stanie pojąć związku przygotowywanych w mikrofalówce potraw z rakiem, jest prosta. Ortodoksyjna medycyna uważa, że odżywianie i dieta nie mają nic wspólnego z tą chorobą, i skupia się na drobnoustrojach i genach, zaś jej interwencje ograniczają się do podawania wykonanych przez człowieka lekarstw lub operacjach chirurgicznych. Częściowym potwierdzeniem tej filozofii są szpitalne posiłki.

Lekarze oficjalnej medycyny są skłonni zgodzić się, że bezpośredni kontakt z promieniowaniem mikrofalowym może być przyczyną problemów ze zdrowiem, ale nie potrafią wyjaśnić, w jaki sposób przygotowywana w kuchence mikrofalowej żywność może wywoływać raka. Hans Hertel, heroiczny szwajcarski badacz, rozprasza naukową mgłę utworzoną przez głupkowate poglądy medycyny akademickiej.

Normalnie gotowana żywność jest podgrzewana z zewnątrz. W normalnych warunkach ciepło przechodzi do chłodniejszego ciała zgodnie z zasadami termodynamiki. Chociaż entuzjaści surowych pokarmów słusznie podkreślają, że ciepło niszczy substancje odżywcze, zwłaszcza enzymy, proces normalnego podgrzewania nie powoduje tak dużych zniszczeń jak podgrzewanie w mikrofalówce. Przypuszczalnie wszyscy wiedzą, że podgrzewanie w mikrofalówce zachodzi od wewnątrz. Jak to się dzieje?

— Kuchenki mikrofalowe działają w oparciu o prąd zmienny. Atomy, molekuł’ i komórki uderzone tym twardym promieniowaniem elektromagnetycznym są zmuszane do zmiany biegunowości od 1 do 100 miliardów razy na sekundę — wyjaśnia Hertel — W żadnym układzie organicznym nie ma atomów, molekuł i komórek zdolnych do wytrzymania tak brutalnej siły niszczącej przez dłuższy czas, nawet w niskim zakresie energetycznym rzędu miliwatów… W kuchence mikrofalowej ciepło powstaje wskutek tarcia występującego w molekułach wody pod wpływem działania tej brutalnej siły. Związki w molekułach zostają rozerwane i molekuły ulegają wymuszonej deformacji (zwanej strukturalną izomerią), inaczej mówiąc, ulegają uszkodzeniu.

Tak więc do wytwarzania ciepła wskutek tarcia w pierwszej kolejności pobudzane zostają molekuły wody zawarte w pokarmach. Dziennikarz Tom Valentine odegrał rolę adwokata diabla, stawiając pytanie: „A co mikrofalami pochodzącymi ze Słońca? Czy one też są szkodliwe?”

Różnica polega na tym, że to prąd zmienny zasilający kuchenki mikrofalowe wytwarza bardzo szybkie zmiany polaryzacji molekuł wodny. Hertel wyjaśnia, że słoneczne mikrofale powstają wskutek pulsowania prądu stałego. Ten rodzaj promieniowania mikrofalowego nie szkodzi molekułom, ponieważ nie występują gwałtowne zmiany polaryzacji.

Poza tymi modyfikacjami termalnymi w wyniku działania mikrofal dochodzi także do niszczenia błon komórkowych i genów. Technologia zamiany genów, stosowana także w przemyśle biotechnologicznym, polega na ich osłabieniu przy wykorzystaniu mikrofal. Oto, co mówi na ten temat Hertel: „…komórki zostają rozerwane i w ten sposób dochodzi do neutralizacji ich potencjału elektrycznego – istoty życia komórki – pomiędzy zewnętrzną i wewnętrzną stroną błon komórkowych”.

Wnikanie energii mikrofal w materię organiczną wytwarza dziwne i nieznane związki, zwane radiolitycznymi. Wielu naukowców przekonuje, że powstają one również w wyniku normalnego gotowania, jednak badania Hertla wykazały, że pod wpływem promieniowania mikrofalowego powstaje ich nieporównywalnie więcej.

Hertel doszedł ostatecznie do wniosku, że pokarm zniszczony przez poddanie go działaniu mikrofal, modyfikuje aktywność komórkową u ludzi, którzy go spożywają. Komórki takiej osoby zosta­ją zmuszone przez zniszczone komórki i radiolityczne związki do dostosowania się do nadzwyczajnego trybu wytwarzania energii. Ludzkie komórki zostają zmuszone do przejścia z normalnego komórkowego utleniania do beztlenowego wytwarzania energii poprzez fermentację glukozy, co jest już stanem rakowym.

Beztlenowa fermentacja glukozy umożliwia komórkom raka przetrwanie i rozwój. Z tego powodu komórki raka nie mogą istnieć w kontakcie z tlenem. Dlatego pacjenci cierpiący na raka nie powinni spożywać cukru lub zawierają­cych go pokarmów. Tworzenie warunków sprzyjających rakowi wskutek dążenia do wygody nie ma żadnego sensu.
(Źródło: Paul Fassa, „Why and how microwave cooking causes cancer”, 8 grudnia 2010, http://www.naturalnews.com/030651_micro ... ancer.html)

PS. poniżej zdjęcia z eksperymentu na roślinach. Jedna z roślin była podlewana wodą z mikrofali. Oto skutki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zdjęcia: http://www.rense.com/general70/microwaved.htm



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 29 gru 2011, 20:39 
Filmik po niemiecku... Jest o tym, co siedzi w naszym jedzonku... :)

phpBB [video]



Na górę
   
 
 
Post: 02 sty 2012, 22:04 
Offline
Entered Apprentice * 1st Degree
Entered Apprentice * 1st Degree

Rejestracja: 06 lis 2011, 17:53
Posty: 3
http://newworldorder.com.pl/artykul,165 ... arna-lista



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group