czart pisze:
O tendencyjnym wywiadzie z nim wklejonym powyżej nawet nie wspomnę!
Dopiero teraz obejrzałem i muszę przyznać Ci rację. Obejrzałem go uważnie obserwując obu panów (po twoich krytycznych postach) i co do Milesa Johnstona, to w moim odczuciu co najwyżej nieco buja w obłokach, wyobraźnia go poniosła (to tylko moje subiektywne przypuszczenia). Harald natomiast wzbudził moją nieufność. Jako że temat jest trudny, bo nie wiele wiadomo o tym Black Goo, czy w ogóle istnieje coś takiego, więc ciężko tu zarzucić, czy mówią prawdę.
Skupiłem więc swoją uwagę na mimice, mowie ciała, gdyż te sporo mogą powiedzieć o intencjach człowieka i Harald, kiedy mówił czasem coś nieprawdopodobnego, to dotykał ręką ust, albo nosa

, jak ktoś się interesował sztuką manipulacji i temu podobnymi tematami, to wie, że to jest mimowolny gest nad którym ciężko zapanować, a jeśli się nie wie o tym, to nie ma się świadomości tego triku nawet (tzn. nie wiesz, że to robisz mimowolnie i może cię to zdradzić).
Nie mówiąc już o tym, że wierzy on (?), że "polskie" władze przed II W. Św. rzekomo sprowokowały hitlerowskie Niemcy.

A jak wiadomo (przynajmniej ludziom obeznanym z tematyką), wojna była zaplanowana i nie było właściwie sposobu by tego uniknąć, że tak powiem. O wcieleniach i tego typu kwestiach wolę się nie wypowiadać. Było jeszcze kilka smaczków...
Skoro jednak jest dezinformacja (załóżmy że tak jest - ostrożności nigdy dosyć), to są też zapewne ważne informacje w danej dziedzinie, które chcą przysłonić. Na to wygląda, przynajmniej w tym temacie.
Co do materiałów zamieszczonych przez angelrage, to nie miałem jeszcze czasu się zapoznać.