Zaloguj się
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Loguj mnie automatycznie  
Dzisiaj jest 10 sie 2020, 11:47

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: 26 lis 2015, 10:54 
Offline
Globalny moderator
Globalny moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lut 2013, 16:42
Posty: 3412
Płeć: mężczyzna
Kupiłem sobie ostatniego Newsweeka,ze względu na ciekawy artykuł w temacie bakterie:
"Jak bakterie wygrywają z ludźmi".Przystępnie opisane i jednocześnie z informacją by nie brać antybiotyku przy byle infekcji.

Ale najciekawszą pozycją w artykule jest starodawny sposób na Gronkowiec złocisty ,cholerstwo na które praktycznie nic nie działa,ten fragment przepiszę:
Cytuj:
...
Jednak na najbardziej zaskakujący pomysł wpadły uczone z Uniwersytetu Nottingham.Jedna z nich,dr Christina Lee,specjalistka od wikingów,wertując średniowieczną księgę medyczną "Bald's Leechbook",znalazła przepis z X wieku na niezwykłą miksturę do leczenia zakażeń.W skłąd preparatu wchodził utarty czosnek,wino i żółć z żołądka krowy.Dobrze wymieszane w mosiężnym naczyniu ingrediencje należało trzymać w nim dziewięć dni,a powstałą miksturę przelać na czystą szmatkę,by ją dobrze oczyścić.
...
autorem artykułu jest Dorota Romanowska


Potem inna badaczka,dr Freya Harrison postanowiła sprawdzić tą miksturę.Po 9 dniach wpadła w osłupienie-preparat zniszczył wszystkie bakterie.
Bardzo ciekawy artykuł,polecam.

_________________
doświadczenie jest prawdziwe wewnątrz pudełka,ale samo pudełko już nie



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 

UDOSTĘPNIJ:

Share on Facebook FacebookShare on Twitter TwitterShare on Tuenti TuentiShare on Sonico SonicoShare on FriendFeed FriendFeedShare on Orkut OrkutShare on Digg DiggShare on MySpace MySpaceShare on Delicious DeliciousShare on Technorati TechnoratiShare on Tumblr TumblrShare on Google+ Google+

: 26 lis 2015, 10:54 
Offline
VIP Member
Awatar

Rejestracja: 17 kwie 2009, 22:37
Posty: 10000
Lokalizacja: PL



Na górę
   
 
 
Post: 01 gru 2015, 18:59 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lut 2015, 19:01
Posty: 208
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Dobry temat. Ci co biorą antybiotyki , mogą zapomnieć o zdrowiu. Najpierw żywienie, potem dowalają farmakologię i załatwiają sobie jelita. Bakterie to podstawa wyzdrowienia. Weźcie chorych , nie wiem czy znacie takich chorych, którzy przeszli na inną dietę, odbudowują bakterie i są coraz zdrowsi. Chorzy na cukrzycę , nie wszyscy wytrzymują, więc znowu chorują, to fakty, ale znam takich co to cierpliwie przeszli na surowiznę i cukrzyca się cofnęła, a u innych cofa się. Zapalenie oskrzeli, antybiotyk i jakoś przeszło, za dwa tygodnie znowu zapalenie oskrzeli i antybiotyk, prawie przeszło, po tygodniu nasila się i co ?,i gucio. Ta osoba nie je mięsa surowego, trudno, przeszła zielsko zielono-kapustne , do tego cebula + czosnek + sok z cytryny, po 4 dniach nie ma już kaszlu, bez antybiotyku. Są ludzie, którzy odtruwają organizm z metali ciężkich, odbudowują florę bakteryjną poprzez dietę i po prostu zdrowieją :hura: . Niektóre badania j.w. podaliście już czytałam, dobrze, że informujecie ludzi, bo dietę dużo ludzi ma do bani.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 gru 2015, 7:14 
Offline
Intimate Secretary * 6th Degree
Intimate Secretary * 6th Degree

Rejestracja: 27 lut 2015, 9:36
Posty: 90
Płeć: mężczyzna
Lokalizacja: legnica
- trudno jest choremu człowiekowi, szczególnie na jelita, przejść na surowiznę.
- dlatego w takim przypadku zalecana jest żywność sfermentowana.
- niestety, ale do tej pory nikt tego nie produkuje, dlatego należy sobie samemu zacząć produkować taką żywność.
- zaletą takiej żywności jest fakt, że jest wstępnie przetworzona przez bakterie fermentacyjne.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Post: 02 gru 2015, 17:08 
Offline
Intendant of the Building * 8th Degree
Intendant of the Building * 8th Degree
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 lut 2015, 19:01
Posty: 208
Płeć: kobieta
Lokalizacja: Warszawa
spairo pisze:
- trudno jest choremu człowiekowi, szczególnie na jelita, przejść na surowiznę.
- dlatego w takim przypadku zalecana jest żywność sfermentowana.
- niestety, ale do tej pory nikt tego nie produkuje, dlatego należy sobie samemu zacząć produkować taką żywność.
- zaletą takiej żywności jest fakt, że jest wstępnie przetworzona przez bakterie fermentacyjne.

Tak, to prawda. Nie mam problemów chorobowych, ale nie ryzykuje i nie kupuje kapusty czy ogórków w sklepach, jeżdżę za miasto i kupuje od rolników, to samo jest z jajkami, mięsem, warzywami. Warzywa i jajka brudne , ale to też o to chodzi, myte warzywa pokrywają się pleśnią. Muszę dowiedzieć się o kiszonkę z buraków , miałam na kartce, ale gdzieś zapodziałam, buraki krojone robi się z czosnkiem, super na jelita i na odporność Mruga



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC [letni]



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron Nowości Nowości Mapa Strony Mapa Strony Index Mapy strony Index Mapy strony RSS RSS Lista kanałów Lista kanałów | Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group