Strona Główna
Newsy
Artykuły
Filmy
Forum
Twój blog

Alex Collier - Los Angeles wrzesień 2009

Tutaj zamieszczamy większe wersje filmów, godnych polecenia. Filmy dłuższe niż 10 minut.

Moderatorzy: Aya Sophia, timewave

Re: Alex Collier - Los Angeles wrzesień 2009

Postprzez pbsoft » 27 lut 2010, 03:21

No to i ja cos powiem - ze tez czuje za collier to sciemniacz, choc, mowi wiele ciekawych rzeczy i tak obrazowo wciaga w swoje opowisci...... I jakis czas temu mu wiezylem ... A teraz nie....
Jako ze slyne ze nie podaje jasnej argumentacji dlaczego tak jest i zakrywam sie intuicja to i w tym wypadku odstepstwa nie zrobie....
Kurczaki ktory to juz facet w ktorego wiezylem na poczatku , a pozniej uznaje go za bajkopisarza......
pbsoft
Grand Elect Mason * 14th Degree

Alex Collier - Los Angeles wrzesień 2009

Postprzez Sponsor » 27 lut 2010, 03:21

Huna - Starożytny Hawajski SEKRET

Jeśli kiedykolwiek słyszałeś o hunie, zastanawiasz się nad rozwojem osobistym, czy chcesz poprawić jakość swojego życia, to masz przed sobą niesamowitą okazję. To, co skuteczne w starożytnej wiedzy tajemnej i całkiem współczesnej psychologii jest teraz na wyciągnięcie ręki, gotowe wspomóc Cię w czynieniu naszego świata lepszym miejscem... zobacz więcej
Awatar użytkownika
Sponsor
Sponsor

Postprzez humanista » 27 lut 2010, 07:24

Dwunasta osoba pytająca z sali:
Dobrze, mój pogląd w sprawie tego działania na najniższym szczeblu; wśród zwykłych ludzi, i proszę mi powiedzieć czy mam rację, jest taki, że nawet jeśli nie wychodzimy do ludzi, żeby rozmawiać z nimi o tych sprawach, jeśli pracuje się nad sobą duchowo i ma się pragnienie, żeby świat był pokojowy, moralny i dobry, bez nienawiści i strachu, to właśnie to jest to działanie na najniższym szczeblu; czyli że to nie musi być jakaś organizacja.

Alex Collier:
Dokładnie ma pani rację.

Dwunasta osoba pytająca z sali:
Dziękuję.

Alex Collier:
Zrozumiała to pani. (oklaski na widowni)
Teraz chciałbym o czymś wspomnieć. Miałem szczęśliwą sposobnośc spędzenia pewnego czasu w Europie i to była Szwajcaria. Wyszliśmy z baru i właśnie jacyś młodzi ludzie byli za coś zatrzymywani przez policję - i nigdy tego nie zapomnę.

Gdy staliśmy tam i patrzyliśmy jak to się dzieje, jeden z młodych ludzi powiedział do szwajcarskiego policjanta: "Nie odczytał mi pan moich praw".

A policjant zatrzymał się i mówi: "Jakich praw?".

Młody człowiek na to: "Ja mam prawa. Musi mi pan odczytać Miranda Act." I to był szwajcarski student. Rozumiecie?

A policjant mówi: "To jest Szwajcaria. Tutaj nie masz żadnych praw".

(wyjaśnienie: w USA prawo Miranda Act zobowiązuje do poinformowania aresztowanej osoby, że może odmówić składania zeznań; w Polsce każdy kto nie jest aresztowany, może odmówić składania zeznań tylko na podstawie artykułu 183 KPK)

Ale ten młody człowiek tak bardzo wierzył w to co mówi, że był gotów zakwestionować działanie policjanta i bardzo go to zaskoczyło. Tak więc widzicie, że wpływ jaki miały Stany Zjednoczone na cały świat, jest znacznie głębszy niż ktokolwiek z nas zdaje sobie sprawę i rozczarowanie w tej chwili jest prawdopodobnie równie duże, ponieważ propaganda tutaj dotyczyła komunizmu i faszyzmu. Wysyłaliśmy młodych ludzi na wojnę, oni tracili życie walcząc z komunizmem i faszyzmem a po sześćdziesięciu latach my stajemy się faszystami? Dlaczego mamy taką złą sytuację?

(Alex do następnego pytającego) Słucham pana?

(Alex do widowni) Jeszcze dwa pytania i na tym kończę.
humanista
Intendant of the Building * 8th Degree

Postprzez Feniks01 » 27 lut 2010, 11:52

Każdy ma swój światopogląd i nie mam zamiaru mu tego odbierać. Każdy sam dorasta i nabiera własnego doświadczenia.

Tak samo nieprawdopodobne mogą być wypowiedzi Alexa, jak i Twoje Mason. Jeśli uważasz, że nie argumentuje on swoich wypowiedzi to wiele nie różnisz się od niego.

Collier sporo przeszedł, co niewiele osób uwzględnia. Z początku postanowił on głosić to w co wierzy, ale że odbiło się to na jego życiu osobistym, postanowił się do tego ograniczyć. Nie dziwię się, że z każdą chwilą jest mu coraz ciężej głosić swoje wypowiedzi, gdy jego sytuacja się nie zmienia. Jestem pewny, że jest świadom tego, w jaki sposób się wypowiada.

Nie oceniaj, pamiętaj, ze nie znasz całej historii.
Feniks01
Perfect Master * 5th Degree

Postprzez Mason33 » 27 lut 2010, 19:08

huuysuy napisał(a):Jestem w trakcie przebijanie się przez jego książkę z koniem na okładce (w języku angielskim) i na początku, na stronie 18 i dalej jest ta historia, gość jak każdy dobry chrześcijanin nie ma nic do ukrycia i opowiada całą historie swojego życia...
Fajnie Mason że mi zaspojlerowałeś co dalej.

Nie czytałem "Behold a pale horse" ale to pozycja z 1991 roku i jeśli się nie myle to wtedy Cooper wciąż był święcie przekonany o pozaziemskim fenomenie UFO. Także w tej książce raczej nie będzie jeszcze konkluzji, że to ziemska , ściśle tajna technologia...Jak pewnie już zauważyłeś Cooper na samym początku umieszcza takie słowa:

The ideas and conclusions expressed in this work are mine
alone. It is possible that one or more conclusions may be wrong.
The purpose of this book is to convince you (the reader) that
something is terribly wrong. It is my hope that this work will
inspire you to begin an earnest search for the truth. Your conclusions
may be different but together maybe we can build a
better world.

...każdy może się pomylić... Sztuką jest przyznać się do błędu...
"Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami" - William "Bill" Cooper.
Mason33

Postprzez humanista » 27 lut 2010, 19:30

Trzynasta osoba pytająca z sali:
Chciałbym przed pytaniem jeszcze raz powiedzieć to, co powiedziałem panu w prywatnej rozmowie; to jest dla nas zaszczyt i przywilej, że pan jest tu z nami i dziękuję za przekazanie informacji, które pan zna. Chciałbym też powiedzieć, że nie chcę, żeby to pytanie zabrzmiało wrogo dla kogokolwiek, ponieważ ono naprawdę wyraża moje szczere intencje i dotyczy tego, co mnie martwiło od dłuższego czasu.

Jeśli mamy posunąć się do przodu i rozwikłać tą układankę i poprawić naszą strukturę społeczną zmieniając ją na strukturę holograficzną, o której pan mówi, w której dzieci wiedzą więcej od rodziców i wszystkie informacje są przekazywane młodemu pokoleniu, to jak to jest, że wciąż, nawet w naszym środowisku (egzopolitycznym) przy tych wszystkich odważnych świadkach przedstawiających swoje zeznania, że wciąż o pewnych rzeczach ludzie boją się rozmawiać lub niechętnie rozmawiają, jak na przykład o tunelach czaso-przestrzennych (portalach), jakie były wcześniej wspomniane dziś rano, jak i o innych rzeczach?

Alex Collier:
Więc pana pytanie dokładnie jest takie, dlaczego ludzie wciąż nie chcą omawiać pewnych spraw?

Tak. Jeśli ludzie odważnie występują ryzykując życie, żeby otwarcie przekazać informacje które znają, to dlaczego nie mówią o wszystkim co wiedzą i wciąż są pewne sprawy, o których oni nie chcą mówić?

Alex Collier:
No, to jest doskonałe pytanie i ja też jestem temu winien. Jesteśmy w oazie spokoju i na wszystko przychodzi odpowiedni czas. Co by się stało z ludzkością gdyby rząd przyznał się do wszystkich, wszystkich kłamstw? Czy cała ludzkość podołałaby temu? Prawdopodobnie część ludzkości dałaby sobie z tym radę. Pozostała część, pewne grupy ludzi, być może nie poradziłyby sobie z tym, przynajmniej na samym początku, ponieważ zbudowali wokół siebie rzeczywistość opartą na postrzeganiu które jest iluzją. Rozwalenie tego wszystkiego jednym ciosem mogłoby im zaszkodzić. Pomysł jest taki, żeby zebrać razem ludzi i dać im narzędzia które są im potrzebne, by dobrowolnie zaczęli zastanawiać się nad sobą i brać odpowiedzialność za swoje postępowanie. Informacje są dostępne i były dostępne od pięćdziesięciu czy sześćdziesięciu lat. Weźmy całą społeczność UFO, egzopolityczną. Coraz więcej ludzi się w to wciąga. Jaka jest obecnie największa grupa? To są młodzi ludzie, co jest obiecujące. Faktycznie to oni wpływają na swoich rodziców poprzez dyskusje w domu: "Co sądzisz o tym, co sądzisz o tamtym?" Więc nieistotne jest w jaki sposób to się dokonuje jeśli tylko to się dzieje.

W naszej wcześniejszej rozmowie wspomniałem o Dulce. Z pewnością z tymi dwoma będą chcieli rozmawiać różni ludzie (wyjaśnienie: chodzi o przedmówców Duncan O’Finioan i David Corso) i muszą bardzo uważać odnosnie tego, jak przedstawiac te informacje, bo rzeczy które się wydarzyły są straszliwe, zupełnie przerażające, i musiano się nimi zajmować i zajmowano się. Jednak składnik ukryty za tymi okrucieństwami wciąż tu istnieje. Jasne? Nawet nie chcę o tym szczegółówo mówić, bo ofiarami były kobiety i dzieci. Zatem więcej już nic o tym nie powiem.

Ale teraz, gdy o tym wspomniałem, utworzyłem "Dziedzinę Poznania", rozumiecie? Właśnie stworzyłem "Dziedzinę Poznania". Teraz każdy z was wyruszy z tego miejsca, zacznie rozmyślać nad tym wszystkim, samodzielnie odkrywać pewne sprawy, by przyswoić sobie te informacje - gdyż teraz już pragniecie być oświeceni.

Dziękuję bardzo.

Alex Collier:
Proszę bardzo. Ostatnie dwa pytania.
humanista

Postprzez Feniks01 » 27 lut 2010, 21:25

Dzięki za tłumaczenie. Czekam na cd. :)
Feniks01

Postprzez humanista » 01 mar 2010, 19:27

Czternasta osoba pytająca z sali:
Moje pytanie w istocie dotyczy dzieci i zaginięć dzieci, jeśli zechce pan o tym mówić.

Alex Collier:
(ciężko wzdycha) Już tyle o tym mówiłem. Wiem, że ostro mnie krytykowano za to. Panie i Panowie, doskonale wiem to co mówię o zaginionych dzieciach i nie będę za to przepraszać. Obstaję przy tym, co mówiłem o tym przez wszystkie lata i podtrzymuję to również teraz.

Kerry Cassidy:
No dobrze, czy mógłby pan w skrócie odpowiedzieć? Bo my też znamy tą sprawę, więc może mógłby pan opisać to jednym zdaniem?

Alex Collier:
(wzdycha ciężko, po dłuższej chwili mówi do siebie cicho: "szlag by to..." i znowu wzdycha)
Staliśmy się zasobem naturalnym. W dużym stopniu podobnie do tego jak my wykorzystujemy krowy i inne zwierzęta, my sami staliśmy się zasobem naturalnym (dla istot pozaziemskich). Na dzieci jest większe zapotrzebowanie, ponieważ ich ciała nie są skażone chemikaliami; ponieważ są młode. To wszystko co mam do powiedzenia.

Kerry Cassidy:
(zwraca się do publiczności)
Laura Knight-Jadczyk zajęła się tą sprawą dogłębnie a Rich Dolan napisał bardzo pozytywną recenzję jej książki i Alfred Webre opublikował artykuł na ten temat, więc jeśli chcecie zbadać dalej tą sprawę... Bo faktycznie to chciałabym rozszerzyć wypowiedź Alex'a w tym sensie, że sedno sprawy polega na tym, żeby nie podawać wam wszystkiego gotowego na tacy, rozumiecie? Żebyście zrozumieli co się dzieje. Istota sprawy polega na nakierowywaniu was. To co Alex robi to jest nauczanie was. On wam daje wskazówki. I, nawiasem mówiąc, to samo robią nasi inni informatorzy. Nie mówią wam wszystkiego, nawet nam nie mówią wszystkiego, ale nakierowują nas na trop potrzebny nam do dalszych badań, które pozwolą nam na odkrycie prawdy. I gdy dojdziecie do prawdy, ona was przygwoździ. Wiecie że tak będzie.

Jeśli chcecie zaprzeczać, to proszę bardzo. Wszystko jest dostępne. Prawda jest dostępna. Ona jest niewiarygodnie łatwo dostępna! (oklaski na widowni)

Piętnasta osoba pytająca z sali:
Witam pana. Mam oczywiście zadać ostatnie pytanie. Mam na imię Andreas. Proszę mnie źle nie zrozumieć, ale uwielbiam ciebie chłopie! (śmiech i oklaski na widowni)
Moje pytanie faktycznie jest skierowane i do widowni i do pana. Zastanawiałem się, czy mógłby pan poprowadzić taką małą medytację dla nas wszystkich, żeby skierować naszą uwagę ku zmianie przyszłości, jaką chcemy mieć. Zastanawiałem się, czy chciałby pan zrobić coś takiego. Dziękuję. (oklaski na widowni)

Alex Collier:
Ooo... Kurtyna w górę! (Alex śmieje się). No, to będzie mój pierwszy raz.

Mam zamiłowanie do bardzo prostej duchowości wynikającej z rozsądku, co zawsze kierowało mnie ku rodzimym Amerykanom. Tak więc na zakończenie powiem indiańską modlitwę i akurat to jest ta sama modlitwa, która jest na pierwszej stronie materiałów, które mam przy sobie. To jest modlitwa, którą najczęściej mówię. Po tych wszystkich latach zmieniłem słowa na swoje własne, ale dla celu naszego spotkania one przekazują dokładnie to, co mam do powiedzenia.

Wielki Duchu, którego głos słyszę poprzez wiatr i którego oddech tchnie życie we wszystko co jest na świecie, wysłuchaj mnie!

Jestem mały i słaby i potrzebuję twojej mocy i twojej mądrości.

Obym spacerował wśród piękna i niech moje oczy zawsze oglądają czerwono-purpurowe zachody słońca, które stworzyłeś - i mnie razem z nim.

Spraw, by moje ręce szanowały rzeczy, które stworzyłeś i spraw by mój słuch się wyostrzył bym mógł usłyszeć twoje słowa.

Obym nauczył się lekcji które ukryłeś pod każdym głazem i liściem.

Szukam w sobie siły, nie po to, by górować nad moim bratem, ale żeby zwalczyć mojego największego wroga - mnie samego.

Spraw, bym zawsze był gotów wrócić do ciebie z czystymi rękami i szczerym spojrzeniem tak, że gdy moje życie wyblaknie jak światło zachodzącego słońca, żeby mój duch mógł wrócić do ciebie bez wstydu.

Amen.

Panie i Panowie, to był dla mnie niezmierny zaszczyt. Bardzo wam dziękuję.

(wszyscy wstają i następują długie owacje)
humanista

Postprzez Feniks01 » 02 mar 2010, 12:44

dobre zakończenie :)
Feniks01

Postprzez humanista » 04 mar 2010, 05:59

Na stronie Camelot jest plik ssa z napisami zsynchronizowanymi z czasem więc łatwo będzie podstawić polskie teksty za angielskie i już mamy film. Może tak zrobię i dvd z tego wystąpienia powrzucam do skrzynek pocztowych moich sąsiadów na osiedlu - tylu ilu dam radę finansowo.
Szkoda tylko, że w internecie nie jest dostępny ten film w jakości dvd. Mógłbym go jeszcze trochę poprawić, czyli skorygować kolory i rozjaśnić gdzieniegdzie.
humanista

Postprzez humanista » 07 mar 2010, 08:01

Pierwsza część jaką zdążyłem przetłumaczyć z pliku ssa (synchronizacja napisów do tego filmu) do 27 minuty.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
humanista

Postprzez humanista » 10 mar 2010, 10:20

Druga część synchronizacji czasowej napisów do filmu, do 42 minuty.
humanista

Postprzez humanista » 10 mar 2010, 19:31

Trzecia część synchronizowanych z filmem napisów do 56 minuty.
Trzeba było małe zmiany w oryginalnym tekście zrobić, żeby lepiej je dopasować do tempa oryginalnych napisów. Plik ssa jest typu tekstowego tak jak txt.
humanista

Postprzez humanista » 18 mar 2010, 15:21

Czwarta część tłumaczenia synchronizacji napisów do godzina i dziewiętnaście minut. Reszta, w języku angielskim, jest połączona, dla ułatwienia, w tym samym pliku. Będzie łatwo skończyć bo tekst jest już przetłumaczony. Możliwe że potrzebne będą tylko drobne korekty.
humanista

Postprzez humanista » 26 mar 2010, 18:23

Dla cierpliwych - przesyłam pełny tekst pliku synchronizacji czasowej napisów. Został przetłumaczony i poprawiony od początku do końca. Wystarczy plik dać do katalogu z filmem i jeśli plik z napisami i plik filmu mają tą samą nazwę, to niektóre odtwarzacze filmów automatycznie wyświetlą napisy w odpowiednich miejscach. Plik pasuje do filmu który został zamieszczony na samym początku tego wątku. Można go ściągnąć z youtube w postaci pliku flv (ma 345 MB) lub mp4 (ma 371 MB). Niektóre stacjonarne odtwarzacze DVD są również w stanie odtworzyć synchronicznie napisy gdy umieścimy na dvd taki plik filmu i plik napisu w jednym katalogu, najczęściej gdy film jest w formacie mp4.
humanista

Postprzez Leszek » 27 mar 2010, 23:43

U mnie w pliku *.SSA po wciągnięciu go do programu VoSUB
http://www.google.pl/search?q=vosub&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
zamiast polskich czcionek wyświetlają się różne "krzaki"
Leszek
VIP
VIP

Postprzez Mason33 » 27 mar 2010, 23:52

Powinna być tam obcja kodowowania napisów i trzeba wybrać EASTERN EUROPE...
"Czytaj wszystko, słuchaj każdego. Nie dawaj wiary niczemu, dopóki nie potwierdzisz tego własnymi badaniami" - William "Bill" Cooper.
Mason33

Postprzez Leszek » 28 mar 2010, 00:01

Nic to nie daje.
Jak ktoś ma "normalne", to niech wrzuci..
Pozdrawiam
Leszek
VIP
VIP

Postprzez humanista » 28 mar 2010, 20:53

Tu jest inne kodowanie. Coś z tego powinno działać.
humanista

Postprzez redmuluc » 02 kwi 2010, 21:29

lista odtwarzania: http://www.youtube.com/view_play_list?p=C9ADD81538456643

Kod: Zaznacz cały
http://rapidshare.com/files/371287015/Alex_Collier_-_Camelot_AAC_Los_Angeles_2009.part1.rar
http://rapidshare.com/files/371291897/Alex_Collier_-_Camelot_AAC_Los_Angeles_2009.part2.rar
http://rapidshare.com/files/371304762/Alex_Collier_-_Camelot_AAC_Los_Angeles_2009.part3.rar
http://rapidshare.com/files/371310161/Alex_Collier_-_Camelot_AAC_Los_Angeles_2009.part4.rar
http://rapidshare.com/files/371313326/Alex_Collier_-_Camelot_AAC_Los_Angeles_2009.part5.rar

napisy:
Kod: Zaznacz cały
http://rapidshare.com/files/371313442/Alex_Collier_-_Camelot_AAC_Los_Angeles_2009_NapisyPL.rar

Przeklej + wtopione napisyPL
http://www.przeklej.pl/download/0010sb2cn1062j6/alex-collier-camelot-aac-los-angeles-2009-pl-avi
redmuluc
Administrator
Administrator

Postprzez Initiate » 02 kwi 2010, 23:08

Dzięki za tłumaczenie. Dla zainteresowanych transkrypt z konferencji na Hawajach, zorganizowanej przez Dr. Salla (Exopolitics Group).
http://www.zenetae.com/mentoringhumanity100.pdf

A co do samego Colliera, dla mnie to żaden ściemniacz. Dużo miał do zaryzykowania - duża rodzina, 5 dzieci. Zaczął gadać we wczesnych latach 90tych i to co wtedy gadał dopiero teraz powoli rozumiemy na większą skalę. Tzw. "the bigger picture" dopiero teraz w umysłach ludzkości formuje się na taką skalę. A co najważniejsze jego galaktyczna historia oraz źródło naszego DNA pokrywa się z tym co gada Stewart Swerdlow oraz Dan Winter.

W sumie Collier też to jeden z pierwszych, który zaczął gadać o Reptilianach i ich hodowli ludzkości na Ziemi.
O tym, że Ziemia to 'hollow' i tak samo Księżyc, o bazach na Księżycu, o ginących dzieciach co roku na olbrzymią skalę - używane do rytuałów Illuminati albo pożerane przez Reptilian. O podziemnych miastach w których rezydują pure Reptilians po dziś dzień. Jako jeden z pierwszych zaczął gadać o the Greys i podziemnych bazach zbudowanych dla nich przez the Black/Shadow Goverment, wspominał o Dulce Base już z 16 lat temu (!), o wymianie technologii, o sekretnym Space Program, o Mind-Control, o Montauk Project i co tam się naprawdę działo, to co robili Orions/Sirians B/Draconians/The Greys z nami i robią nadal. O reptiliańsko-ludzkich hybrydach, czyli o 13 Bloodlines/Families of Illuminati też gadał i o tym co oni wyrabiają. I o prawdziwej agendzie The Greys też mówił, dlaczego robią obdukcje, dlaczego kobietom implementują embriony hybryd human/the grey. Dlaczego genetyka ludzi jest dla nich tak cenna (i nie tylko dla nich) i można tak bez końca wymieniać. To co David Icke pisał/gadał w latach 1998-2009 już dawno wspominał Collier.
Był/jest niebezpieczny, wieć zamknięto mu usta groźbami oraz ośmieszano go.

A nawet jak to wszystko ściema to przekaz Andromedan i tak jest wspaniały, wiele uczy nas Ziemian.
Uczy nas, że to my sami mamy się zbawić, że nikt tu nie przyjdzie, nie uratuje nas, żaden Jesus, żadni Plejadanie, Kasjopejanie, Ashtar Command etc.. Nikt nie odrobi za nas naszego zadania domowego.

Jesteśmy tu na Ziemi, nie bez powodu, to dlatego w naszej Galaktyce są Reptilianie, mamy w końcu się wziąć do roboty, 'zbawić się sami', pokonać nasz programming, victim personalities, fałszywe systemy wierzeń zaimplementowane w nas, nasze lenistwo i powrócić do źródła.

Collier cały czas gada, że Ziemianie są wspaniali, "genetic royalty" etc.. celowo nas cofnięto do parteru, nasze możliwości są niebezpieczne, bo potrafimy tworzyć bez technologii!
Nasze emocje są po prostu jedną z największych sił tworzenia w holograficznej rzeczywistości naszego Wszechświata. I każdy z nas ma cząstkę Boga/Isness/God-Mind w sobie. Bo od tego bytu, który jest poza naszym rozumowaniem pochodzimy.

Dlatego chylę czoło przed Alexem Collierem, dzięki niemu wiele zrozumiałam. Nie wiedziałam po jaką cholerę jestem na Ziemi, na tym popier.. padole ludzkim, teraz już wiem dlaczego sobie sami stworzyliśmy taką rzeczywistość na Ziemi, aby coś przezwyciężyć, czegoś się nauczyć. W pewnym sensie ta chora Ziemska rzeczywistość stymuluje nas do pracy nad sobą. Ktoś kiedyś napisał, że Reptilianie mogą być rozważani jako dar dla ludzkości w tym Wszechświecie/rzeczywistości. I się z tym zgadzam, bo wiem, że jak zdam test 'Ziemia' to wrócę do źródła.

Dziękuje za uwagę! :)
2010 will be a rollercoaster ride.
Initiate
Intimate Secretary * 6th Degree

Postprzez pbsoft » 08 kwi 2010, 19:23

Na jakiej podstawie sledzac poczynania Colliera mozna dawac wiare w prezentowane informacje ?
Na jekiej podstawie ludzie wierza w takie opowiadania , mity, legendy podania ludowe ?
Czyzby ze przypominaja starodawne podania ludowe religijne ? Jak np. bibllia ?
Skad brac wiare w takie abstrakcje, slowa powtarzane , zmieniane, przeinaczane, za kazdym razem na potrzeba chwili - przez prorokow obecnych objawiajacych nam prawde jakich jest coraz wiecej i dzialaja z coraz wieksza aktywnoscia ?
Jaki czynni decyduje ze wierza ludzie w cos co inni nazwą fantazja i bajka ? (a moze showmwnstwem)
Nieustannie kolejne wynurzenia naszych "trzewicieli prawdy" niewiedziec dlaczego , ale osobiscie przywracaja mi dawno zaslyszane slowa ponoc Jezusa.
"W czasach ostatecznych pojawi sie wielu nauczycieli , ktorzy benda mowili rozne proroctwa, wielu ktorzy benda robili jeszcz wieksza niz Ja (Jezus) cuda, ale nie dajcie sie im zwiesc , bo to wilki w owczej skorze" - jakos tak to brzmialo...
I czy nie mamy obecnie doczynienia z wysypem takich macicieli naszych umyslow i serc ?
Poza tym jak sie tak na trzezwo i przytomnie zastanowic i podejsc z dystansem bez emocji do wykladow roznej masci ludzi pokroju Colliera to wiekszac materjalu serwowanego to czysta fantastyczno-naukowa spekulacja , nieweryfikowalna - wiec dlaczego ludzie chca ich sluchac, dlaczego chca ich ogladac i dlaczego odnasza "trzewiciele " takie sukcesy medialne w internecie ? Czyzbysmy byli glemboko jako ludzie zagubieni i szukamy na sile jakiejs kolejnej iluzji w ktora bedziemy mogli uwiezyc i oprzec swoj fundament zycia ?
pbsoft

Postprzez ScooterNash » 08 kwi 2010, 22:18

Masz rację pbsoft. To są ważne pytania, i jest jeszcze więcej pytań, jakie powinniśmy postawić po obejrzeniu materiału. To co powiedział Jezus nie ma znaczenia bo większość jego słów jest zmieniona, a zachowano ogólna idee. Przecież widać z szerszej perspektywy, że Jezus chce monopolu na jego wiarę, a przecież jesteśmy wolni, nieważne co teraz pomyślisz, pomyślisz tylko dla tego, że jesteś wolny.

Moim zdaniem prawie wszyscy kłamią. Pytasz się czy można to udowodnić, można tylko dużo trudu trzeba by było w to włożyć. Ludzie lubią kłamać i wywyższać się, przez to czują się lepsi od innych. Ludzie lubią czuć się ważniejsi od innych, lubią kiedy zagrożone jest ich życie, kiedy myślą, że ktoś ich podgląda, podnosi to adrenalinę. Takie są fakty, wiemy o tym i ciężko nam się z tym pogodzić. W ogóle to dużo faktów nie chcemy zaakceptować np. tylko w naszej galaktyce jest kilka milionów super Ziem, gdzie życie ma takie same szanse powstać jak u nas powstało.

Ja jednak siedzę na tym forum bo cieszy mnie to, że ludzie poświęcają się, na szukanie prawdy w tym wszystkim. Ale jest jedno ale, wypowiedziane pięknie w jednym filmie:

"Jeśli istota ludzka nie jest zdolna lub niechętna, by poświęcić osobiste pragnienia dla wyższego dobra całego gatunku, to nie mamy szans na przetrwanie."
ScooterNash
Master Mason * 3rd Degree
Master Mason * 3rd Degree

Postprzez pbsoft » 09 kwi 2010, 00:41

Coraz bardziej rece mi opadaja.....
Naiwnosc , pseudo-wiedza.....

Ta zbiorowa hipnoza widocznie siega glebiej w ludziska niz sadzilem ....
Jak mozna "zwracam sie do innych postowiczow " zabierajacych glos w dyskusji za wyjatkiem nijakiego Wyspy " ktory zbiera filmiki jak popadnie jak nunizmata".
Jak mozna byc tak slepym i oglupionym zeby dawac sie wodzic za nos ???
Nie rozumiem i chyba juz nie chce zrozumiec.
Ludziaki moje drogie - czemu nie zyjecie "realnym duchowym" zyciem , a dajecie swoja energie , uwage , rzeczom-ludziom ktorzy Wam maca umysly - pod przykrywka objawienia "jakiejs prawdy objawionej" - dlaczego naiwnosc , latwowiernosc jest ponad osobisty oglad i wlasne zdanie.
Wszyscy zyja w jakiejs hipnozie ? I nie chca sie obudzic tylko wpadaja z jednej manipulacji w druga ?
Z jednej religji w druga pseudo religje ?
pbsoft

Postprzez Andromedan » 09 kwi 2010, 00:51

pbsoft
Proszę o udowodnienie, iż powyższy Pan wymieniony w temacie jest dezinformatorem, manipulantem i hipnotyzerem.
Proszę o udowodnienie jakiekolwiek dlaczego to co pisze jest nie realne, nie wydarzy się/wydarzyło.
Proszę o przedstawienie tutaj Twojej koncepcji na temat :
a) życia pozaziemskiego
b) UFO
c) exopolotics
d) Alexa Colliera
e) kontaktu z kosmitami

Łatwo jest oceniać, opluwać, ostrzegać - nie przedstawiając własnych koncepcji dlaczego tak, a nie inaczej.
Zatem proszę. Mam nadzieję że będzie Ci łatwo to zrobić, bo przecież pewnie uważasz że masz rację. Jeżeli zdołasz mnie przekonać - jesteś moim guru od dzisiaj (poważnie).
1. Knowledge
2. Consciousness
3. Response-ability
4. Peace of the Spirit.
Andromedan
VIP
VIP

Postprzez pbsoft » 09 kwi 2010, 01:33

Drogii panie Andromedan - nie wyjasnie Ci tego i nie przekonuje na sile. Wierz w co zechcesz ...
Jedyie dam Ci taką metefore - skad czesto czerpie swoje zdanie na pewne tematy.
Mianowicie mysle ze sprawa z naszymi "panami objawiajacym prawde" jest jak z politykami i ludzmi na nich glosujacymi.
Miaowicie na poczatku czlowiek mlody z zapalem , wiara i nadzieja wiezy politykom w ich programy i daje na nich swoj glos , ale po 2-4 wyborach zauwaza ze to i tak w jego zyciu nic nie zmienia na kogo glosuje , bo to jedna banda zlodziei niezaleznie z jakie partji pochodza.
Wiec po takim "osieceniu" taki delikwent juz bardziej uwazny jest i mniej naiwny oraz bardziej ufa swojemu rozumowi niz bajkom sprzedawanym przez tych przekretow politykow ( w nasz przypadku - caly zastemp glosicieli chaelingow i innych pierdul)
To samo po jakim czasie czlowiek dostrzega i wyczowa swom nosem patrzac na scene glosicieli "dobrej nowiny" .
Prosta analogia i wierz w co chcesz panie Andromedan.
Doswiadczenie i madrsc z tego plynaca jest jedynie w stanie czlowieka przekonac ze na manowce znowu nie daje sie zwiesc.
No chyba ze intucja jest ponad przecietna, czysty umysl i "karma" to od razu czlowiek nie wchodzi w takie dewagacje tylko widzi czarno na bialym.
Wiec Andromedan jesli nie masz tego ostatniego to trzeba wliczyc w rachube poszukiwan bladzenie, bladzenie, a moze to doczegos doprowazi nadzeije miec treba i wytrwalosc.
Powodzenia
pbsoft

Postprzez Andromedan » 09 kwi 2010, 01:44

No jasne że trzeba wliczyć błądzenie. Taki to eksperyment :] Ale on się będzie walił co raz prędzej i to już nie intuicja, tylko fakty którym nie da się przeczyć.
Skoro nie chcesz mi wyjaśnić, więc odpuść dywagacje na temat Colliera, czy UFO dopóty nie będziesz miał chęci udowodnienia że owi panowie są beeee.
Trzeba uważać na to jakie informacje krążą, w nad jakimi się kontempluje, w tym się zgadzam w 100%.
Ja wiem że podpierasz się swoją intuicją. Ale świat nie krąży wokół Ciebie i każdy ma tam swoją jakąś intuicję i ścieżkę która często nie jasna, ale chce nią kroczyć - lub nie.
Nie uważam że Collier jest "programem". Gość takie rzeczy gada, że to jest zupełnie zrozumiałe dla mnie że komuś może to "orać banię" i nie zrozumieć. Obserwuję to, widzę to. Jeżeli ktoś jest gotowy na takie informacje - idzie dalej, goni za weryfikacją, tworzy swoje kropki, łączy swoje kropki, kropki które są miodem poszukiwań. I założę się że każdy w ciszy układa te swoje kropeczki już, zaczyna mieć co raz więcej. Metoda prób i błędów to metoda nauki. Ekspertem od oświecenia nie jestem, ale przyjdzie ono z czasem samo jeżeli ktoś zadaje ODPOWIEDNIE PYTANIA.
Bo tylko odpowiednie pytania rodzą odpowiednie odpowiedzi.
Pozdro pb
1. Knowledge
2. Consciousness
3. Response-ability
4. Peace of the Spirit.
Andromedan
VIP
VIP

Postprzez pbsoft » 09 kwi 2010, 01:56

A na koncu tego wszystkiego -tego laczenia kropek jest przyszykowany dla Ciebie i innych oblend i pomieszanie umyslowe z ktorego sie nie wygrzebiesz .....
Wiara w Colliera jest jak wiara w Watykan dla katolikow- same niesprawdzone dogmaty , ktore chwtaja naiwnych poszukwaczy BOGA w siatke ..........
Nie przeskocysz tego ANDROMEDAN :cry:
pbsoft

Postprzez Andromedan » 09 kwi 2010, 02:01

Dlatego poprosiłem Cię o punkty a, b, c, d, e. Udowodnij mi to. Poza intuicją, którą się podpierasz. Wiem o czym piszesz, wiem o co masz obawy. Collier to nie Watykan. Dwa różne bieguny, dwie różne koncepcje. Porównywanie tego nie ma sensu. Nawet gdyby ta analogia miała jakiś głębszy sens.
Wbrew pozorom. Twardo stąpam po Ziemi, do obłędu daleko tym, którzy weryfikują informacje na swój sposób. Czy nie przypomina Ci to Twojej drogi teraz ? Teraz też weryfikujesz.
Wierzenie w każdego truthseekera pozostawiam tym, którzy łykają jak pelikany wszystko bez wyjątku. Nie wrzuci mnie nikt do tego woreczka jednak. Bo sam wykluczam co be, co cacy. Nikt za mnie tego nie zrobi.
1. Knowledge
2. Consciousness
3. Response-ability
4. Peace of the Spirit.
Andromedan
VIP
VIP

Postprzez pawel86ck » 14 kwi 2010, 18:47

Sam Cullier czy Jan Van Helsing to dla mnie puzzle dopiero ostateczne. Przeżyłem wiele niewiarygodnych wręcz zjawisk dotyczących LOA (chociażby 20 tysięcy w dwa miesiące, wzięło się znikąd, wyłącznie z pozytywnego myślenia wizualizacji, takich fenomenów mam jeszcze kilka!! ) czy głosów (myślę że anioła stróża, również wzięły się znikąd i uratowały mi życie, sam nie potrafiłem uwierzyć w to co się wydarzyło). Po takich doświadczeniach osobistych wiara w to co piszą, o czym mówią ci panowie jest czymś naturalnym, wcale nie obcym. Widząc dodatkowo zdjęcia i opisy znalezisk z przed tysięcy, milionów lat, człowiek aż czuje w sobie jakie kłamstwa są wmawiane nam w społeczeństwie. Sam fenomem znaleziska metalowego młotu który oszacowano na minimum kilka milionów lat karze się poważnie zastanowić nad prawdziwością historii powszechnie akceptowalnej. Również dzisiejsi archeologowie egipscy odnośnie piramid, autoryteci w tych sprawach jasno sugerują pochodzenie tych budowli i mówią że informacje podane nam ludziom to jakaś kpina, nic kowalski jednak przeczyta "mądrą" zaakceptowaną przez społeczeństwo książkę i wie lepiej (ponad wiedzę tych autorytetów)

To jest jednak wierzchołek góry lodowej gdy weźmie się pod uwagę arenę działań na świecie, ma się ludzi za idiotów, wmawia się wyparowanie samolotów, mówi się jedno, robi się drugie (vie Bush), są skamerowane spotkania bilderberóg, satanistyczne obrzędy z najważniejszymi osobistościami zdemaskowane przez prawdziwych patriotów, fakt (skamerowany i widziany przez tysiace osób) lewitacji w powietrzu chińskich dzieci. Mimo to, wciąż jest jednak za mało by przeciętny kowalski choć rozważył użycie własnego myślenia.

Pytania tutaj powinny byś naturalnym stanem rzeczy. Niestety ciągle nie są, zamiast tego posądza się wszystkich o zbzikowanie i wsadza do jednego worka, wszelkich autorytetów, lekarzy, badaczy, historyków, wojskowych, wszystkich oni tracą niby zmysły, ot tak gadają sobie i niszczą swoją reputacje, bezpieczeństwo rodziny, dla samego gadania o bajkach. Sam fakt że na takich ludzi przeprowadza się egzekucje pokazuje że jednak wcale takiej bajki nie wciskają. sam Shneider to tylko przykład z brzegu. Nasza historia już pokazała że ośmieszanie było mechanizmem bardzo częstym w dziejach ludzkości, jest to już w nas bardzo zakorzenione i jest wynikiem programowania. Wpierw ludzie śmiali się gdy ludzie twierdzili że ziemia jest okrągła, dziś jest to fakt i nikt już się z nikogo nie śmieje. Ludzie wierzcie w co chcecie do licha, ale w świetle tylu dowodów, poszlak darujcie sobie te prześmiewanie, uruchomcie ciekawość, stawianie pytań. Jeśli jesteście tacy pewni swego to w czym problem, rozumiem jednak ze co niektórzy boją się tego, boją się bo jakaś ich cząstka podpowiada im że faktycznie mogą odkryć w tym wszystkim drugie dno, te dno zniszczyło by im ten komfort życia w błahym spokoju a bezpośrednim efektem tego jest wyłącznie śmiech.
Ostatnio edytowano 14 kwi 2010, 19:04 przez pawel86ck, łącznie edytowano 1 raz
Kto nie korzysta ze swego rozumu i nie walczy o wolność osobistą, ten nie odczuwa jej braku
pawel86ck

Postprzez saJms » 14 kwi 2010, 19:04

Collier akurat tutaj nie widać by ściemniał (jesli by spojrzeć od strony obserwatorów podejrzliwych).

Mówi i o tym, że mamy potężne, królewskie wręcz DNA, że dzięki temu potrafimy tworzyć materie, przyszłość, a to właśnie JUŻ TERAZ powinniśmy wykorzystywać, albo chociaż trenować...

Mówi o bałaganie w rządzie Stanów (o tym też wiemy).

Mówi o tym, żeby tworzyć grupy, które będą miedzy sobą rozmawiały o tych sprawach (czyli poszerzały globalną świadomość! - nawet nieświadomie... przecież myśli "pulsują" niczym rozchodzące się na morzu fale) i rozgłaszały wszystkie te rzeczy, bo i tak to nastąpi, ale czym prędzej tym lepiej, bo więcej osób będzie oświeconych a mniej zdziwionych..

Powiedział o tym, że celowo nie mówi wszystkiego - wiem o co chodzi. Spróbojcie mówić innym o tym wszystkim, nawet nie wiadomo od czego zacząć, by Was nie wyśmiano.

Gdzie znikają wszystkie dzieci na Świecie - ot tak!?

Podałeś link do filmu o właściwościach wody. Czy wiesz co dzieje się w organizmie dziecka / ofiary, oraz z jej krwią podczas "wzmożonego strachu"!? Nie domyślasz się o co tutaj chodzi?

PBsoft, od jakiegoś czasu zacząłeś wszystko negować. Nie podoba mi się to, ale jak na użytkownika internetowego kojarzysz mi się z Bimim - domyślasz się o jaki archetyp chodzi? :telefon:

Osobiście miałem dystans do Colliera, ale w miarę upływu czasu i 'łapania' informacji wiem, że nie ma się czego bać. Jedynie osobom gadki o stylu życia Plejadian mogą wydawać się zmyślone - niczym dorabiane przez Jego fantazje (ale kto nie "fantazjuje" o wyższych cywilizacjach?, dla Nas są to bajki, widocznie...)

Proszę podać mi przykłady ściemniania Colliera... ok? Dokładne przykłady.

* 19:20:10
nie zgadzam się z Nim
* 19:20:22
możemy nikomu nie wierzyć i tyle
* 19:20:37
ale to co mówi Collier jest mądre
* 19:20:43
nawet jeśli to sam wymyślił
* 19:20:59
chce dobrze dla swojego kraju - chce
* 19:21:09
chce żebyśmy wzięli za siebie odpowiedzialność -
* 19:21:15
itd
* 19:21:21
to są ważne idee
* 19:22:15
a t czy mówią mu to andromedanie to druga bajka
być moze okaże się, że nie miał z Nimi kontaktu, ale ja nie będę żałowała, że obejrzałam Jego wywiady
saJms
Globalny moderator
Globalny moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Multimedia